Παπαδάκης: «Η κλήση στην Εθνική Ομάδα είναι η μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή»

Η Εθνική Ομάδα προσπάθησε να βάλει νέα πρόσωπα στα παράθυρα. Είναι κάτι που έκανε στα παράθυρα για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 και το επανέλαβε σε ακόμη μεγαλύτερη κλίμακα στην προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2022.

Ένα από αυτά τα νέα πρόσωπα, είναι και ο Κωσταντίνος Παπαδάκης, ο οποίος αγωνίζεται στη Λάρισα ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό, με τον δανεισμό του να λήγει το φετινό καλοκαίρι.

Ο ίδιος, μαζί με τους Γιάννη Κουζέλογλου, Βασίλη Τολιόπουλο, Γιώργο Τσαλμπούρη, Δημήτρη Μωραϊτη και Νίκο Χουγκάζ, αποκάλυψαν σε ποιον είπαν πρώτα για την κλήση στην Εθνική Ομάδα, τι νιώθουν, το ρόλο τους, αλλά και ποιον θα ήθελαν μαζί τους σε αυτή την περιπέτεια από τις «μικρές» εθνικές ομάδες.

Αναλυτικά:

Ποια ήταν η πρώτη σας σκέψη όταν σας ενημέρωσαν για την κλήση στην Εθνική Ανδρών;

«Η πρώτη μου σκέψη ήταν πως όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, μπορεί να συμβεί. Και αυτό έγινε και σε αυτή την περίπτωση. Κάτι που ήθελα πολύ έγινε πραγματικότητα.»

Ποιος είναι ο πρώτος στον οποίο το είπατε;

«Αν θυμάμαι καλά, ο πρώτος που πήρα τηλέφωνο ήταν ο θείος μου.»

Έχετε όλοι παρουσία στις «μικρές» εθνικές ομάδες. Πόσο σας είχε λείψει αυτή η φανέλα;

«Μου είχε λείψει πολύ και χαίρομαι ιδιαίτερα που ήρθε η στιγμή να την ξαναφορέσω»

Ποιος σας λείπει από τις «μικρές» εθνικές και θα θέλατε να έχετε μαζί σας;

«Μου λείπουν αρκετοί συμπαίκτες μου από τις «μικρές» Εθνικές. Χαίρομαι που κάποιους θα τους συναντήσω και πάλι. Περισσότερο όμως θα ήθελα να είναι εδώ το… δωμάτιό μου, ο Άλφης Πιλάβιος.»

Σκεφτήκατε καθόλου τι ρόλος μπορεί να σας ζητηθεί ή πόσο χρόνο θα έχετε την ευκαιρία να παίξετε ή όλα αυτά δεν έχουν σημασία μπροστά στο ότι είστε στην αποστολή;

«Για εμένα η κλήση στην Εθνική Ομάδα είναι η μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή. Οπότε ότι και να συζητάμε για ρόλους νομίζω πως είναι περιττό.»

Ποιος είναι ο δικός σας στόχος μέσα σε αυτή την εμπειρία;

«Ο στόχος μου είναι να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου για την ομάδα.»