Η κριτική των «πράσινων» με τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα, νικώντας τον με 2-1 και πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση με 41 βαθμούς, δύο μόλις κάτω από τον Άρη που βρίσκεται στην δεύτερη.

Το Prasinoforos.gr βάζει στο μικροσκόπιο την απόδοση των «πρασίνων» κόντρα στους «ερυθρολεύκους», οι οποίοι παρ’ όλο που δεν έπαιξαν ελκυστικό ποδόσφαιρο, κατάφεραν να εξουδετερώσουν τις όποιες προσπάθειες έκανε ο Ολυμπιακός για γκολ, με μόλις μία εξαίρεση και έπαιξαν όσο χρειάστηκε στην επίθεση για να πετύχουν δύο τέρματα.

Διούδης: Σταθερός και με σωστές τοποθετήσεις. Ο Παναθηναϊκός δεν χρειάστηκε ιδιαίτερα τις υπηρεσίες του στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο ήταν εκεί σε οποιαδήποτε προσπάθεια επιχείρησε ο Ολυμπιακός να απειλήσει την εστία του.

ΒΑΘΜΟΣ: 6,5

Σχένκεφελντ: «Βράχος» για ένα ακόμα παιχνίδι, βρισκόταν σε κάθε φάση και κέρδισε πολλές μονομαχίες. Χωρίς αυτόν ο Παναθηναϊκός να μην δεχόταν μόνο ένα τέρμα. Δεν κράτησε την μπάλα στα πόδια του, επομένως, κρίνοντας μόνο από το αμυντικό κομμάτι, η απόδοση του ήταν εντυπωσιακή

ΒΑΘΜΟΣ:7,5

Βέλεθ: Φαίνεται πως έμαθε δίπλα στον καλύτερο και ήταν επίσης εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα. Επίσης πολλές κερδισμένες φάσεις, σωστές τοποθετήσεις, έκοβε, μάρκαρε, δεν άφησε τους επιτιθέμενους του Ολυμπιακού να ανασάνουν με λίγα λόγια. Όπως και η υπόλοιπη ομάδα δεν κράτησε την μπάλα στα πόδια, επομένως απέφυγε και τα λάθη.

ΒΑΘΜΟΣ: 7

Μολό: «Ενοχλητικός» αμυντικά και «γαλήνιος» στο ανασταλτικό κομμάτι. Στο πρώτο μέρος ακούμπησε πιο πολύ μπάλα από όλους και το έκανε σωστά, χωρίς να υποπέσει σε αβίαστα λάθη, ενώ γέμισε όταν και όσο μπορούσε στην περιοχή του Ολυμπιακού. Λόγω Βαλμπουενά ο Ολυμπιακός προτίμησε να επιτεθεί από τη μεριά του Γάλλου στο δεύτερο μέρος και εκεί ήταν που τα βρήκε «σκούρα», όμως δεν επέτρεψε στον εαυτό του να ρίξει πολύ την απόδοση του

ΒΑΘΜΟΣ:6,5

Χουανκάρ: Έκανε αρκετά λάθη, ενώ στο πρώτο μέρος, υπήρχε μια αδυναμία στο να μαρκάρει έντονα, κάτι που Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε, χωρίς όμως να το πληρώσει η «πράσινη» άμυνα. Στο δεύτερο μέρος ήταν «σκύλος» αμυντικά και ενώ έπαιξε σε όλο το παιχνίδι, ο τρόπος που μάρκαρε και που μοίρασε αυτές τις λιγοστές παιχνίδι, έδειχνε ότι είχε μπει πριν από 15 λεπτά.

ΒΑΘΜΟΣ:5,5

Αλεξανδρόπουλος: Δεν ήταν και στην καλύτερη μέρα του. Η μπάλα δεν κυκλοφόρησε σχεδόν καθόλου στον άξονα, δίχως να είναι αυτός ο μοναδικός υπαίτιος. Θετικός αμυντικά, πήγαινε δυνατά στην μπάλα, κάτι που σε μία φάση του στοίχισε αφού αντίκρισε την κίτρινη κάρτα. Αντικαταστάθηκε στο 68′ από τον Νιάς.

ΒΑΘΜΟΣ: 5,5

Μαουρίσιο: Σκόραρε με κεφαλιά με το καλημέρα, όμως μετά από αυτό, σχεδόν άφαντος. Ο πιο «ήρεμος» στον άξονα, κυρίως από τα δικά του πόδια ξεκίνησαν οι όποιες φάσεις δημιούργησε ο Παναθηναϊκός, υπέπεσε όμως σε αρκετά λάθη.

ΒΑΘΜΟΣ: 6

Σανκαρέ: Και ασίστ και ξανά γκολ με παρόμοιο τρόπο. Έχει βρεθεί εκεί που πρέπει σε δύο συνεχόμενα ματς, ενώ είναι και πάρα πολύ δυνατός, κερδίζοντας αρκετές μονομαχίες στο κέντρο. Δεν θα αναφερθούμε στο δημιουργικό κομμάτι γιατί απλούστατα δεν υπήρχε, όμως έβαλε το όνομα του και στα δύο γκολ του Παναθηναϊκού και αυτό ήταν υπέρ-αρκετό.

ΒΑΘΜΟΣ: 7,5

Ενγκμπακοτό: Χρειάζεται ακόμη μερικά παιχνίδια για να ενσωματωθεί για τα καλά στην ομάδα. Πρώτο του παιχνίδι ως βασικός και μάλιστα στο «αιώνιο ντέρμπι», ο Κονγκολέζος βρέθηκε ελαφρώς έξω από τα νερά του. Τις περισσότερες φορές που ακούμπησε μπάλα απευθείας την έχανε, δεν δημιούργησε, όμως πίεσε αρκετές μπάλες.

ΒΑΘΜΟΣ: 4,5

Καμπετσής: Ακόμη ένα παιχνίδι μακριά από τον καλό του εαυτό. Ο 21χρονος επιθετικός ήταν σχεδόν άφαντος μπροστά και το μόνο που κατάφερε ήταν να κυνηγήσει κάποιες ούτως η άλλως σκοτωμένες μπαλιές. Εκτός και από το δημιουργικό κομμάτι, κάτι για το οποίο όπως προαναφέραμε έχει ευθύνη συνολικά η ομάδα, κάτι όμως που επίσης δεν δικαιολογεί την κακή απόδοση του νεαρού. Αντικαταστάθηκε από τον Καρλίτος στο 66′.

ΒΑΘΜΟΣ: 5

Ιωαννίδης: Αρέσκεται στο να δημιουργεί ευκαιρίες. Το κάνει με ατομικές ενέργειες και πολλές φορές πέφτει θύμα του εγωισμού του και δεν πράττει σωστά. Υπήρξε μια τέτοια φάση στο δεύτερο ημίχρονο, όπου θα μπορούσε να σπάσει στον Καμπετσή που ήταν μόνος του στην μεγάλη περιοχή, όμως κατά τα άλλα, ήταν αυτός που ανάγκασε του αμυνόμενους του Ολυμπιακού (κυρίως τον Σεμέδο), να υποπέσουν σε λάθη.

ΒΑΘΜΟΣ: 6

Καρλίτος: Ούτε κρύο ούτε ζέστη. Μπήκε αντί του Καμπετσή στο 66′ και το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει την κεφαλιά από το στημένο, όπου αργότερα κατέληξε σε γκολ από τον Σανκαρέ. Εξαφανισμένος από την αμυντική λειτουργία που έθεσε ο Παναθηναϊκός, μετά το δεύτερο τέρμα.

ΒΑΘΜΟΣ: 5,5

Νιάς: Επίσης όχι κάτι σπουδαίο από Σενεγαλέζο μέσο. Αμύνθηκε μαζί με υπόλοιπη ομάδα σχεδόν αποτελεσματικά στο τελευταίο ημίωρο του παιχνιδιού. Τίποτα παραπάνω.

ΒΑΘΜΟΣ: 5,5

Αϊτόρ: Δεν θα βαθμολογηθεί γιατί δεν πήρε αρκετά λεπτά συμμετοχής.