Η αλήθεια για όσα είπε ο Αλαφούζος στο δικαστήριο!

  Μετά τα διθυραμβικά άρθρα για την κατάθεση του Γιάννη Αλαφούζου στην δίκη για τα στημένα του Ολυμπιακού, το Prasinoforos.gr έρχεται να ρίξει φως και να εξηγήσει αναλυτικά όσα είπε ο «Mr. SKAI».

  Δυστυχώς στον Παναθηναϊκό αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα όλα μοιάζουν να αλλάζουν όμως όλα ίδια μένουν. Οι φίλοι του συλλόγου έχουν ταλαιπωρηθεί σε απίστευτο βαθμό εδώ και 12 χρόνια. Ανίκανες διοικήσεις, αντιπαναθηναϊκές διοικήσεις, δημοσιογράφοι και οπαδοί που βάζουν το προσωπικό του συμφέρον πάνω από του «τριφυλλιού» και όχι μόνο. Όλα αυτά στον πλανήτη που λέγεται Παναθηναϊκός είναι συνηθισμένα.

  Δυστυχώς όμως όσο περνάει ο καιρός, κάποιοι όχι μόνο δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους αλλά τα επαναλαμβάνουν εσκεμμένα. Αυτό μπορεί να ειπωθεί και για τα γεγονότα των τελευταίων μηνών στο ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου. Από εκεί που όλοι ήταν κατά του Αλαφούζου, ξαφνικά το κλίμα γυρίζει ξανά υπέρ του. Φυσικά τον μεγαλύτερο ρόλο σε αυτό τον παίζουν οι δημοσιογράφοι που τον παρουσιάζουν και πάλι ως ήρωα.

  Κάτι τέτοιο έγινε και μετά την χθεσινή κατάθεση του «Mr. Skai» για την δίκη των στημένων αγώνων. Για περισσότερη από μισή ώρα ο Γιάννης Αλαφούζος δεν είπε απολύτως τίποτα κι όμως κάποιοι βρέθηκαν να τον αποθεώσουν. Επειδή όμως υπάρχει σημαντικό μέρος των φιλάθλων που πιστεύει εύκολα ότι γράφεται πάμε να δούμε τι είπε όντως ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού.

  «Κατά την εκτίμηση μου υπήρχε συστηματική εύνοια στον Ολυμπιακό, από το 2012 μέχρι πριν από 1-2 χρονια, σε σημείο ακραίο. Είχαν κεντρική κατεύθυνση».

  Τι μας λέει εδώ; Απολύτως τίποτα. Στο δικαστήριο οι εκτιμήσεις και οι γνώμες παίζουν μηδενικό ρόλο. Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος πτυχίο νομικής για να ξέρει πως αν δεν παρουσιαστούν στοιχεία για κάτι ούτε καν που θα ασχοληθεί κανείς με την εκτίμηση κάποιου, όποιος κι αν είναι αυτός.

  «Δεν ξέρω συγκεκριμένα κάτι, ξέρω τα αποτελέσματα της Επιτροπής. Είναι συμπεράσματα με βάση την πραγματικότητα της καθημερινότητας του ποδοσφαίρου».

  Με σκούρα γράμματα βάζουμε τις φράσεις που ακυρώνουν όσα λέει ο κ. Αλαφούζος. Τα «δεν ξέρω κάτι αλλά…», «Κατά την εκτίμησή μου συνέβη αυτό…», «Θεωρώ πως έγινε αυτό…» δεν έχουν καμία απολύτως ισχύ αν τα θέματα που αφορούν δεν μπορούν να αποδειχθούν με στοιχεία.

  «Θυμάμαι παιχνίδια που ο Παναθηναϊκός δεν είχε ούτε ένα φάουλ υπέρ του και 30 κατά. Αν δεν έκαναν τα χατήρια του Ολυμπιακού, κάθε κυριακή ήθελε να ξεφτιλίζει τους αντιπάλους του ο Ολυμπιακούς, το έχω μάθει από δημοσιογραφικές πηγές. Δεν θέλω να πω ονόματα, γιατί υπάρχει και βία. Έχουν δείρει 3 δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ από τον Ολυμπιακό».

  Το να αναφέρει ο κ. Αλαφούζος «δημοσιογραφικές πηγές» και «τρεις δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ» χωρίς να λέει ονόματα δεν βοηθάει το δικαστήριο. Και δεν το βοηθάει επειδή δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να αποδείξει ότι αυτό που λέει ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού ισχύει. Για να το κάνει αυτό πρέπει να υπάρχουν ονόματα ώστε να κληθούν για να καταθέσουν. Επομένως για ακόμα μια φορά μιλάει εκ του ασφαλούς.

  «Τον Σπάθα θα τον θυμάμαι για πάντα για την άθλια, ακρότατη, στοχευμένη διαιτησία με την Ξάνθη. Είχε πρόθεση να δώσει συγκεκριμενες αποφάσεις, δεν έκανε σφάλμα, έκανε το σωστό για να αδικήσει την αντίπαλη ομάδα του Ολυμπιακού, δεν έχω στοιχείο, αλλά ο Ολυμπιακός ευνοήθηκε».

  Για ακόμα μια φορά αναφέρεται σε κάτι τονίζοντας ότι δεν έχει κάποιο στοιχείο, δεν ξέρει τίποτα, απλώς εκτιμά. Για ακόμα μια φορά λοιπόν λέει κάτι που δεν έχει καμία βάση και δεν βοηθάει σε τίποτα.

  Εν ολίγοις, για να μην κουράζουμε και εσάς. Στην πρώτη του κατάθεση ο Γιάννης Αλαφούζος είχε χάσει τη μνήμη του. Τα «δεν θυμάμαι» και «δεν γνωρίζω» που έλεγε πριν μερικούς μήνες για την ίδια υπόθεση έχουν μείνει στην ιστορία. Χθες, ευτυχώς, βρήκε την μνήμη του όμως ξέχασε κάτι πολύ σημαντικό, τα στοιχεία.

  Και φυσικά ένας άνθρωπος στον Γιάννη Αλαφούζο, δεδομένα, μπορεί να αποδείξει τα περισσότερα από όσα λέει. Δεν θέλει πραγματικά να το κάνει όμως και αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο. Κάποιοι λοιπόν, πιθανότατα κατόπιν εντολής, αποφάσισαν να τον αποθεώσουν για όσα είπε. Ουσιαστικά όμως δεν έκανε σοφότερο κανέναν, πόσο μάλλον το δικαστήριο.

  Αυτά που είπε θα μπορούσε να τα πει και οποιοσδήποτε έχει μια στοιχειώδη επαφή με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι πράγματα δεδομένα και μη αμφισβητούμενα. Επομένως ως συμπέρασμα βγαίνει πως όχι μόνο ο «Mr. Skai» δεν πέτυχε απολύτως τίποτα χθες, αλλά και ότι πιθανότατα δεν το ήθελε καν. Όσοι λοιπόν παίζουν με τις συνειδήσεις των Παναθηναϊκών, καλύτερα ας σωπάσουν και ας αφήσουν τον κόσμο να κρίνει μόνος του.

  sofa offers
  Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.
  Translate »