Η «Ελλάδα» του Αλαφούζου και ο «Παναθηναϊκός» του Τσίπρα

Ο Νότης Καμπέρης γράφει στο prasinoforos.gr για τα σημεία τομής του Παναθηναϊκού επί Αλαφούζου και της Ελλάδας επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Αμφότεροι έχουν δεχθεί βολές από κάθε πλευρά. Αμφότεροι ξεκίνησαν… βαδίζοντας σε μια έρημο προκειμένου να βρουν νερό. Αμφότεροι δεν δέχθηκαν υποστήριξη από τρίτους. Αμφότεροι βρίσκονται σήμερα σε ένα δυσμενές περιβάλλον και το μέλλον τους κρίνεται δυσοίωνο. Είναι η «Ελλάδα» του Αλαφούζου και ο «Παναθηναϊκός» του Τσίπρα. Διότι… Παναθηναϊκός και Ελλάδα δίνουν… την ίδια αντανάκλαση στον καθρέφτη.
Ελλάδα; Υπέφερε τα μέγιστα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και έφθασε να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Παναθηναϊκός; Έχασε την σταθερή αξία «Βαρδινογιάννη», η πολυμετοχικότητα έφερε χρέση και από κει και πέρα… ΧΑΟΣ. Ο Τσίπρας αναλαμβάνει μια Ελλάδα χιλιοπονεμένη… μη λαμβάνοντας στήριξη από καμία Γερμανία. Ο Αλαφούζος αναλαμβάνει τον Παναθηναϊκό… λίγο πριν το χείλος του γκρεμού. Λίγο πριν το χείλος της Γ’ Εθνικής.
Δεν μπορείς να καταδικάσεις κάποιον. Δεν πήρε κανένας από τους δύο μια χώρα ή ομάδα αντίστοιχα με υποδομές, με ανάπτυξη, με… με… με… Δεν ζούσες μια φυσιολογική ζωή ή δεν πανηγύριζες νίκες σε μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια και ήρθε κάποιος να στα στερήσει. Όποιος και αν έπαιρνε τα πόστα, θα είχε να σκαρφαλώσει ένα βουνό. Και ναι… το έργο είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ δύσκολο. Ίσως, χρειαστούν να περάσουν χρόνια.
Θα είναι άδικο να μην αναγνωρίσουμε την προσπάθεια των δύο ισχυρών ανδρών. Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει σημειώσει σπουδαίο έργο στα εξωαγωνιστικά της ομάδας. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει προσπαθήσει… τα μέγιστα στο να βελτιώσει την χώρα μας σε πολλούς τομείς (ένας εξ αυτών είναι και ο αθλητισμός). Αδίστακτοι και οι «ηγεμόνες» στην Ευρώπη… αδίστακτοι και αυτοί που επιβραδύνουν… την εξυγίανση του ποδοσφαίρου.
Αλλά πάντως… τόσο ο Αλαφούζος όσο και ο Τσίπρας έχουν την ίδια αντίδραση ως προς τα όσα ακούγονται. Ο ένας λέει στους φίλους της ομάδας.. «Μην με πιέζεται, θα φύγω!», ενώ ο Έλληνας Πρωθυπουργός ομολόγησε στους βουλευτές του ότι θα πάει σε πρόωρες εκλογές σε περίπτωση νέας αποτυχίας στις διαπραγματεύσεις.
Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.
Loading...