Η συγκινητική επιστολή του Ζήση στον Διαμαντίδη!

Ο Νίκος Ζήσης θυμάται την μεγάλη ασίστ του ημιτελικού με την Γαλλία το 2005 και με μια συγκλονιστική επιστολή αποχαιρετά τον Δημήτρη Διαμαντίδη!

«Δημήτρη,

Μου είναι λίγο δύσκολο να σου γράψω σε παρελθοντικό χρόνο, πολύ απλά, γιατί φαντάζει αδύνατον να συνειδητοποιήσω ότι είσαι πρώην παίκτης! Για μένα θα είσαι πάντα ένας από τους μεγαλύτερους μπασκετμπολίστες στην ιστορία του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με μία σπουδαία καριέρα, αμέτρητους τίτλους, διακρίσεις και πανάξιες επιτυχίες, αλλά αυτό για το οποίο θα σε ξεχωρίζω, είναι για την σταθερή σου φιλοσοφία στη διάρκεια όλης αυτής της διαδρομής μέσα στον χώρο του μπάσκετ. Δεν σε ένοιαζε η προσωπική προβολή, ούτε τα πολλά και μεγάλα λόγια, παρά ήσουν θιασώτης της ουσίας και σίγουρα ο μεγαλύτερος “αντι-σταρ” αστέρας του αθλήματος, που γνώρισα ποτέ.

Από τα 6-7 καλοκαίρια, που περάσαμε παρέα στην Εθνική ομάδα, θα κρατήσω ότι το μόνο που σε ένοιαζε ήταν να συμβάλλεις στην επιτυχία, ως ο πιο «αφανής ήρωας»! Έστω κι αν τις πιο πολλές φορές, ίσως να ήσουν και ο καλύτερος όλων μας… Το παιχνίδι σου, άλλαξε κατά πολύ τον τρόπο σκέψης αλλά και ανάλυσης γύρω από το μπάσκετ και η πολλαπλή σου επίδρασή σε τομείς που δεν μπορούσε να αντιληφθεί ο μέσος φίλαθλος, αποτελεί σημείο αναφοράς του αγωνιστικού σου προφίλ. Μπορούσες ταυτόχρονα, να βάλεις ένα πολύ μεγάλο σουτ, να δημιουργήσεις το εύκολο καλάθι, να «διαβάσεις» ιδανικά την άμυνα και την επίθεση, αλλά και να διαχειριστείς με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τις μικρές λεπτομέρειες που κρίνουν συνήθως τους αγώνες.

Η καλύτερή μου ανάμνηση από την κοινή μας πορεία, θα είναι μία φάση που θα μας συνδέει πάντα, κάνει υπερήφανο οποιονδήποτε Έλληνα την βλέπει και κακά τα ψέματα, άλλαξε την σύγχρονη ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Τα έφερε έτσι ο Θεός, να συνεργαστούμε σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή, να σου δώσω την μπάλα στο σωστό timing και να βάλεις το μεγαλύτερο σουτ της γενιάς μας! Αυτό το νικητήριο τρίποντο στην εκπνοή του αξέχαστου ημιτελικού με τη Γαλλία, δεν έβαλε απλά την Εθνική στα μετάλλια μετά από πολλά χρόνια, αλλά μας έδωσε την κατάλληλη αυτοπεποίθηση, έτσι ώστε ως σύνολο, αλλά και ως ξεχωριστές προσωπικότητες, να μεγαλουργήσουμε στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Μέσα από την καρδιά μου, σου εύχομαι ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια της ζωής σου, με την οικογένειά σου και αν κι έχω τις αμφιβολίες μου γι’ αυτό, μακάρι να μείνεις κοντά στο μπάσκετ… Άνθρωποι που αφήνουν τέτοια κληρονομιά, όπως εσύ, θα ήταν ευχής έργον να μένουν μέσα στο άθλημα που όλοι αγαπάμε…

Φιλικά

Νίκος Ζήσης»

 

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.
Loading...