«Η ΕΠΟ ζητάει χρήματα από τις ΠΑΕ της Super League 1»

Σύμφωνα με δημοσίευμα η διοργανώτρια αρχή φαίνεται να ζητάει ποσοστό από τα χρήματα που λαμβάνουν οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας του Ελληνικού ποδοσφαίρου για τις διαφημιστικές πινακίδες που βρίσκονται στα γήπεδα τους.

Διαβάστε παρακάτω το σχετικό δημοσίευμα της «LiveSport»:

«Στα κάγκελα βρίσκεται η πλειοψηφία των ομάδων της SL1, κατά της ΕΠΟ για το νέο «χαράτσι», κατά την άποψη τους που τους ζητάει η ομοσπονδία. Η ΕΠΟ ενημέρωσε τις ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας, ότι οφείλουν να αποστείλουν τα έσοδα από τις διαφημιστικές πινακίδες στα γήπεδα τους και αυτό για να εισπράξει το ποσοστό της.

Στο σχετικό έγγραφο που απεστάλη στις ΠΑΕ αναφέρεται ότι όποια ομάδα αρνηθεί να το καταβάλει, θα τιμωρηθεί με πρόστιμο έως 15.000 ευρώ.

Οι διοικήσεις των ομάδων είναι σε επαφές και το συγκεκριμένο θέμα πρόκειται να συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ. της Λίγκας. Αυτό διότι, ειδικά για τις μικρομεσαίες ΠΑΕ, τα οικονομικά στοιχεία βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Η κυβέρνηση δε τους έδωσε τα χρήματα από το Στοίχημα και τα έσοδα τους είναι περιορισμένα.

Από την άλλη, η ΕΠΟ, με νόμο του Υφυπουργού Αθλητισμού, έχασε το 4% των τηλεοπτικών συμβολαίων των ΠΑΕ που αντιστοιχούσε σε κάτι παραπάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο. Η ομοσπονδία, ψάχνει τρόπο να μικρύνει τη χασούρα και σε, πρώτη φάση, θα επιχειρήσει να πάρει χρήματα από τις ΠΑΕ από τις διαφημιστικές πινακίδες.

Σε αντίθεση με τις επαγγελματικές ομάδες, τα οικονομικά στοιχεία της ΕΠΟ είναι ανθηρά καθώς θα εισπράξει από την UEFA, 12 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε ένα εξάμηνο. Επιπλέον, «τρέχουν» και άλλα προγράμματα από τα οποία η ομοσπονδία θα έχει έσοδα. Για παράδειγμα, η διοίκηση Μπαλτάκου, ασχολείται με το πρότζεκτ του προπονητικού κέντρου των Εθνικών Ομάδων το οποίο χρηματοδοτεί η UEF με 10 εκατ. ευρώ. Για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι αγκάθι οι σχέσεις ΕΠΟ – Λίγκας, οι οποίες βρίσκονται στο κόκκινο.

Αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει όσο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο διοικείται από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, και στην ΕΠΟ πρόεδρος είναι ο Τάκης Μπαλτάκος. Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, όπως ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα, ξεκινάει έναν νέο κύκλο αντιπαράθεσης στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Την ανατροπή των διοικητικών ισορροπιών στο ποδόσφαιρο επιθυμεί και ο Αυγενάκης, αλλά όσες φορές το επιχείρησε στο παρελθόν απέτυχε. Δεν αποκλείεται να επανέλθει πριν το τέλος του έτους, ωστόσο δεν έχει καμία πιθανότητα να πετύχει το στόχο του.

Η διοίκηση Μπαλτάκου ακολουθεί κατά γράμμα τις εντολές των FIFA & UEFA και για αυτό η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία θα της δώσε να διαχειριστεί τα 12 εκατ. ευρώ που της είχε παρακρατήσει το 2016.»