Η Λεωφόρος… ανέστησε τον «πεθαμένο» Παναθηναϊκό

  Ο Παναγιώτης Δημητρόγλου γράφει στο Prasinoforos.gr για την «ανάσταση» του Παναθηναϊκού που ήρθε μέσω… Λεωφόρου.

  Στις 29 Νοεμβρίου το «τριφύλλι» νίκησε με 2-1 τον Παναιτωλικό στο «παγωμένο» ΟΑΚΑ και πανηγύρισε μόλις την δεύτερη εντός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα. Έπρεπε να περάσουν εννιά ολόκληρες αγωνιστικές για να πανηγυρίσουν οι «πράσινοι» την δεύτερη επικράτηση εντός των «τειχών» τους. Μόλις επτά βαθμοί κερδισμένοι για τον Παναθηναϊκό στο «άψυχο» και «νεκρό» ΟΑΚΑ.

  Οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι βρισκόντουσαν στον «πάτο» του βαθμολογικού πίνακα χωρίς να προκαλούν φόβο σε κανέναν αντίπαλο, ακόμη και σε ομάδες που παλεύουν για την σωτηρία. Στις 12 Δεκεμβρίου η ιστορία έμελλε να αλλάξει για τον φετινό Παναθηναϊκό, μία απλή και λογική κίνηση ήταν ικανή να αφυπνίσει το ποδοσφαιρικό τμήμα.

  Ο Παναθηναϊκός, επιστρέφει στο σπίτι του, επιστρέφει στον τόπο που δοξάστηκε, που άνθισε και που έγινε γνωστός σ’ όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου. Οι «πράσινοι» μεταβάλλονται σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, που κερδίζει με κάθε τρόπο οποιονδήποτε αντίπαλο. Η ομάδα στα επόμενα έξι εντός έδρας παιχνίδια συγκεντρώνει 14 βαθμούς και φτάνει στο -2 από την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, κερδίζοντας μάλιστα τον αήττητο Ολυμπιακό.

  Η φυσική θέση του Παναθηναϊκού, σε καμία εκ των περιπτώσεων, δεν είναι να «παλεύει» για την τετράδα και το ευρωπαϊκό εισιτήριο, όμως αυτό δεν μειώνει την προσπάθεια που καταβάλλεται από τους «πράσινους».

  Είναι συγκινητικό και άκρως ρομαντικό, ότι ακόμη και σήμερα, στην εποχή του εκμοντερισμένου αθλητισμού που όλα κινούνται με βάση το οικονομικό συμφέρον και τις business, ένα γηπεδάκι στους Αμπελόκηπους συνέβαλλε στην ποδοσφαιρική… ανάσταση του Παναθηναϊκού. Ένα γηπεδάκι που είναι ικανό να «λυγίσει» κάθε αντίπαλο, που δίνει «φτερά» στα πόδια των ποδοσφαιριστών που φορούν το ένδοξο τριφυλλάκι στο στήθος… χωρίς καν να υπάρχει παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες.

  ΥΓ: Αήττητο εσείς; ΠΟΤΕ!