Η νίκη που παραμυθιάζει

Η νίκη επί του Ηρακλή αποτέλεσε σίγουρα έναυσμα για πανηγύρια και χαρές στις τάξεις των παικτών του Παναθηναϊκού. Σίγουρα, το 4-0 δεν αφήνει καμία είδους αμφιβολία για το ποια ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και άξιζε εξ’ ολοκλήρου τους 3 βαθμούς. Για το “όμως” της υπόθεσης γράφει ο Απόστολος Μιχαηλίδης.

Το να κερδίζεις η αν θέλετε καλύτερα να συντρίβεις μία ομάδα σαν τον Ηρακλή με 4-0 δεν λέει και πολλά πράγματα. Κατ’ εμέ ίσα ίσα τέτοιες νίκες έχουν αποτέλεσει και κατά το παρελθόν και μεγάλες “παγίδες” υπό την έννοια ότι πρόσκαιρα αποκρύπτουν τις αδυναμίες και κάνουν ομάδα και κόσμο να επαναπαύονται στις δάφνες τους μέχρι το επόμενο ηχηρό χαστούκι που συνήθως δεν αργεί να έρθει. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλά προβλήματα και είτε κέρδιζε τον Ηρακλή με 4-0, είτε με 14-0 είναι ηλίου φαεινότερο ότι με αυτή την ομάδα που έχει δεν μπορεί να διεκδικήσει επί της ουσίας ούτε κάποιο τίτλο, ούτε να κάνει κάποια αξιόλογη Ευρωπαϊκή πορεία.

Για να υπάρξει όπως έχουμε επαναλάβει πολλές φορές μία αλλαγή ουσιαστική που να κρατήσει χρειάζεται καταρχήν αναβάθμιση του υλικού της ομάδας. Σίγουρα κάποιοι παίκτες αξίζουν και πολύ μάλιστα κι εκείνοι πρέπει να παραμείνουν όμως αυτοί που δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα πρέπει να αποχωρήσουν και κατά την ταπεινή μου άποψη είναι πλειοψηφία (αυτοί που δεν προσφέρουν όσα πρέπει). Αν πάλι ο Παναθηναϊκός “βολευτεί” με αυτή τη νίκη του η με ενδεχόμενες αντίστοιχες άλλες τότε θα κάνει πολύ καιρό να δει νίκη σε ντέρμπι. Φέτος, δεν επικράτησε σε κανένα από τα μεγάλα ματς με ΑΕΚ, ΟΣΦΠ η ΠΑΟΚ και στο Κύπελλο (ασχέτως αν μετά οριστικοποιήθηκε η διακοπή του) αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τον Ατρόμητο. Σ

υνεπώς, μία τέτοια χρονιά δεν μπορείς να την χαρακτηρίζεις πετυχημένη, ούτε να πανηγυρίζεις το 4-0 με μία ομάδα σαν τον Ηρακλή, όταν έχουν προηγηθεί όλα αυτά. Όχι όταν είσαι ο Παναθηναϊκός, δεν επιτρέπεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πρέπει να πάψουμε να παρασυρόμαστε από πρόσκαιρες επιτυχίες όπως και αντίστροφα πρέπει να δώσουμε χρόνο στο χτίσιμο μιας νέας ομάδας με κεντρικό πυρήνα σίγουρα κάποιους από τους σημερινούς ποδοσφαιριστές, όμως αυτή η ομάδα πρέπει επιτέλους να χτιστεί και οι βάσεις να διαφοροποιηθούν, έτσι ώστε να μην μείνουν οι νίκες στα ντέρμπι, οι πορείες στην Ευρώπη και τα πρωταθλήματα, καθώς και γενικότερα οι μεγάλες πορείες συλλήβδην του Παναθηναϊκού αναμνήσεις στο μυαλό μας και να τα βλέπουμε μόνο από τα DVD αλλά η ομάδα που χάρισε τόσα και τόσα στους φιλάθλους της στα 100 plus χρόνια ζωή της να γίνει εκείνη που ήτανε και ακόμα δυνατότερη, αλλά όπως διευκρινίσαμε και προηγουμένως, αυτό έρχεται μέσα από ουσιαστική δουλειά και όχι από λόγια.

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.