• Thursday, March 21, 2019

Η πρόκριση που μετράει αντίστροφα και ένα πρωτάθλημα που περιμένει

Για έναν Παναθηναϊκό με στόχους, όραμα, αρχή, μέση και τέλος που υποδηλώνει μια ομάδα εξ’ ολοκλήρου έτοιμη να διεκδικήσει τα πάντα εντός των συνόρων και μια καλή πορεία Ευρωπαϊκά γράφει ο Απόστολος Μιχαηλίδης.

Ναι λοιπόν! Ο Παναθηναϊκός έπειτα απ’ τον πρώτο του Ευρωπαϊκό επίσημο αγώνα για φέτος, κυρίως αν αναλογιστούμε πως έχουμε ακόμα Ιούλιο μήνα έδειξε κάτι παραπάνω από έτοιμος και πως η εικόνα των φιλικών ήταν ως επί το πλείστον αντανάκλαση της πραγματικότητας. Όμως, η πρόκριση που μετράει αντίστροφα πια και είναι θέμα αν όλα εξελιχθούν κατ’ ευχήν ολίγων ημερών θα έχει αντίκτυπο και το αν θα είναι θετικό η αρνητικό θα κριθεί εν ολίγοις απ’ το ίδιο το πράσινο team.

Το τριφύλλι σε περίπτωση που προσπεράσει το εμπόδιο της ΑΙΚ έχει ακόμα ένα σκαλί που πρέπει να διανύσει για να εισέλθει στους ομίλους του πάλαι ποτέ Κυπέλλου Ουέφα! Η φετινή ομάδα ως τώρα έχει δείξει πως ακόμα και αν η επόμενη ομάδα είναι δυνατότερη της ΑΙΚ, που προφανώς και θα είναι, δεν έχει να φοβηθεί και πολλά και μπορεί να επιτελέσει το τελευταίο κομμάτι αυτού του ανηφορικού δρόμου επιτυχώς και να δώσει μεγάλη χαρά επιστρέφοντας στα σαλόνια του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ακόμη όμως και αν το κάνει αυτό υπάρχει και ένα πρωτάθλημα που πρέπει να διεκδικήσει και οι Ευρωπαϊκές ενδεχόμενες υποχρεώσεις του δεν πρέπει να τον επηρεάσουν, έστω όχι σε βαθμό τέτοιο που θα του στερήσουν την ευκαιρία να φέρει ένα τίτλο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας έπειτα από 7 ολόκληρα χρόνια στέρησης. Οι φίλαθλοι είναι γεγονός πως διψάνε για αμέτρητες διακρίσεις και τα θέλουν όλα, όμως εκείνο που πρέπει να πράξει ο Στραματσόνι είναι να θέσει προτεραιότητες και θεμιτούς στόχους κάνοντας καλή διαχείριση των παικτών του σε όλες τις διοργανώσεις που σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και το Κύπελλο Ελλάδος, άρα το σύνολο τρεις κι εν τέλει με το υλικό που έχει στα χέρια του να καταφέρει να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος, πιθανόν και μία κατάκτηση στο Κύπελλο κρατώντας την παράδοση που έχει ο Παναθηναϊκός απ’ το 2004 και μετά του όποτε έχει πάρει το πρωτάθλημα να συνδυάζεται με ένα νταπλ και τέλος να κάνει αξιοπρεπείς εμφανίσεις στην Ευρώπη φτάνοντας όσο πιο μακριά μπορεί.

Σίγουρα, οι οπαδοί της ομάδας θα κρίνουν την πετυχημένη η όχι χρονιά και με τους τίτλους αλλά κατά βάση με την προσπάθεια και την εικόνα του συλλόγου σε όλες τις διοργανώσεις που θα κληθεί να συμμετάσχει, συνεπώς τα στοιχεία ως τώρα είναι άκρως θετικά όμως ας μην παραλείπουμε το ότι είμαστε ακόμα στην αρχή και όπως λέει και το τραγούδι: “Αν μας αντέξει το σχοινί θα φανεί στο χειροκρότημα” και αυτό το χειροκρότημα όσο θέλουν οι παίκτες και οι παράγοντες να το παραλάβουν άλλο τόσο και ίσως και ακόμα περισσότερο θέλουν οι οπαδοί να το προσφέρουν απλόχερα, λαμβάνοντας βέβαια και εκείνοι με τη σειρά τους αυτά που ευελπιστούνε απ’ την φετινή ομάδα!

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.