• Monday, October 14, 2019

Ή τώρα ή ποτέ…

Το όνειρο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ζωντανεύει «μέρα με την μέρα». Μαζί ζωντανεύουν και οι ελπίδες του κόσμου για την ανάσταση του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Γράφει ο Σπύρος Μπόσγας.

Νομίζω ότι ο τίτλος τα λέει όλα. Κάποτε η λέξη υποβιβασμός δεν ήταν απλά γνώριμη για τον Παναθηναϊκό αλλά αδιανοητη,ξένη. Σήμερα με αποκλειστική ευθύνη του Γιάννη Αλαφούζου ο σπουδαιότερος σύλλογος της χώρας κινδυνεύει με υποβιβασμό για πρώτη φορά στην ιστορία του. Την ώρα λοιπόν που χρέη και δικαστικές αποφάσεις πνίγουν αυτή την στιγμή τον Παναθηναϊκό, την ώρα που φτάσαμε στο σημείο να ανήσυχουμε ακόμα και για αγωνιστικό υποβιβασμό το σχέδιο «Athens Alive» με μπροστάρη τον μοναδικό Παναθηναϊκό ηγέτη σε αυτόν τον σύλλογο Δ. Γιαννακόπουλο φαντάζει ως η μοναδική ελπίδα για το μέλλον του τριφυλλιού. Το επενδυτικό σχήμα λοιπόν, μεγάλων πολυεθνικών εταιριών που συγκροτήθηκε κατά κύριο λόγο από τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ έχει εκφράσει φανερά το ενδιαφέρον του για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ.

Με ανοικτή επιστολή που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής προς τον Γιάννη Αλαφούζο το εν λόγω σχήμα γνωστοποίησε τις προθέσεις του και το ζεστό ενδιαφέρον του για την εμπλοκή στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ. Βέβαια η κίνηση αυτή ίσως μας φανερώνει και κάποια στοιχεία για τις προθέσεις αλλά και για την εντατικοποίηση των επαφών από την πλευρά των επενδυτών προκειμένου να εκπονηθεί όσο τον δυνατόν γρηγορότερα το μεγαλεπήβολο αυτό σχέδιο. Τώρα υπάρχουν τρεις σημαντικοί παράμετροι που οφείλουν να γνωρίζουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού πριν προχωρήσουν σε πρόωρες θριαμβολογίες.

• Η ανοικτή επιστολή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου είναι ενδεικτική της πολιτικής που θα ακολουθηθεί για την προσπάθεια υλοποίησης του σχεδίου. Ο κόσμος λοιπόν οφείλει να κρατά.. μικρό καλάθι μέχρι να υπάρξουν ανακοινώσεις για περισσότερες εξελίξεις στο θέμα αυτό. Ο ταλαιπωρημένος λαός του Παναθηναϊκού δεν θα αντέξει άλλη μια «ήττα» στην προσπάθεια για αναγέννηση της ποδοσφαιρικής ομάδας και έτσι είναι φρόνιμο να μην τρέφονται ελπίδες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

• Η διάσωση του Παναθηναϊκού μέσω του «Athens Alive» σχετίζεται άμεσα και με τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας. Η Κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει με κάθε τρόπο τους υποψηφίους επενδυτές παραδίδοντας τους όλα εκείνα τα εχέγγυα που θα τους επιτρέψουν να προχωρήσουν στην υλοποίηση του δύσκολου εγχειρήματος. Σίγουρα η Κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα ήθελε να «σκασει» στα χέρια της ο Παναθηναϊκός και μένει να δούμε στην πράξη αν θα βοηθήσει στην διάσωση του.

• Το «Athens Alive» πρόκειται για μια επένδυση ενός και πλέον δισεκατομμυρίου και μιλάμε για τεράστια επενδυτικά οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα. Στην Ελλάδα της κρίσης και της διαπλοκής τέτοιας μορφής επενδυτικά σχέδια δύσκολα παίρνουν σάρκα και οστά. Τώρα ο Παναθηναϊκός αποτελεί μια μόνο κουκίδα στα υποψήφια σχέδια. Σίγουρα η πραγματοποίηση του θα επηρεάσει όλα τα αγωνιστικά τμήματα όμως οι όποιες εξελίξεις πρέπει να επιταχυνθούν προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή.

Συνοψίζοντας λοιπόν μετά και την γνωστοποίηση των όρων προς τον Γιάννη Αλαφούζο από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και το κονσόρτσιουμ αυξάνονται οι πιέσεις προς την πλευρά της κυβέρνησης. Ακόμα το επενδυτικό σχήμα πέταξε το μπαλάκι στον τωρινό μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ καθώς του ζητάει να μην πουλήσει κανένα περιουσιακό στοιχεία του συλλόγου μέχρι της 31 Ιουλίου. Μέρα με τη μέρα λοιπόν γίνεται εύκολα κατανοητό ότι το όλο εγχείρημα προχωρά σταθερά με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Αυτό λοιπόν που έχει να κάνει ο κόσμος του Παναθηναϊκού, αρχής γενομένης από το σημερινό ματς κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα είναι να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Μήπως τελικά ήρθε η ώρα να ξαναακουστεί το « Πάρε και την μπάλα Γιαννακόπουλε»; Εγώ είμαι σίγουρος πως ναι. Εσείς;

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.