Ιστορικό πρωτάθλημα στον στίβο

  Σαν σήμερα, 3 Ιουλίου 1949 το γυναικείο τμήμα του «τριφυλλιού» κατακτούσε ένα ακόμα Πρωτάθλημα του και ο Σύλλογος δεν λησμονεί την συγκεκριμένη στιγμή.

  Κείμενο του Pao1908.com:

  Η διοργάνωση έγινε  στο Παναθηναϊκό στάδιο και περιλάβανε 10 αγωνίσματα. Στο πρωτάθλημα δήλωσαν συμμετοχή 71 αθλήτριες από 10 σωματεία, εκ των οποίων μόνον ένα επαρχιακό, ο Γ.Σ. Βόλου. Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού με 52 βαθμούς ανέβηκαν στο βάθρο χαρίζοντας έναν ακόμα τίτλο στον αυτοκράτορα του ελληνικού αθλητισμού.

  Συγκεκριμένα η πράσινη τετράδα αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στα 4Χ50 μέτρα με τις Λάβδα Ζώργια-Σοφιανοπούλου-Πετράκη να τερματίζουν σε χρόνο 27.6 σπάζοντας το πανελλήνιο ρεκόρ και δημιουργώντας Παναθηναϊκό ρεκόρ όλων των εποχών.  Από κει και πέρα η Λάβδα έλαβε μέρος στα αγωνίσματα της δισκοβολίας, του μήκους της σφαίρας, των 200 μέτρων και του ακόντιου.

  Παράλληλα η Χρυσάφη πήρε μέρος στο ύψος , ενώ η Πατελή έλαβε μέρος στον ακοντισμό και η Χαλκιαδάκη συμμετείχε στο ύψος και στα 200 μέτρα.

  sofa offers
  Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.
  Loading...
  Translate »