Γιοβάνοβιτς: «Να διεκδικήσουμε την πρόκριση»

Οι δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Σλάβια Πράγας.

Αναλυτικά:

Για το διαιτητικό κομμάτι: «Δεν έχω σχολιάσει διαιτητές, δεν νομίζω ότι και τώρα χρειάζεται να το κάνω, το βασικό για εμάς είναι μέσα σε αυτή την εβδομάδα να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης και παιχνιδιού για να διεκδικήσουμε καλύτερο αποτέλεσμα στο επαναληπτικό παιχνίδι».

Για τη δυσκολία στη δημιουργία: «Η Σλάβια έπαιξε κόντρα σε εμάς το παιχνίδι που παίζει σε όλα τα επίπεδα. Απλά εμείς δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στις πιέσεις που ασκούσαν σε εμάς σε όλους τους χώρους και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε τις λύσεις για να γίνουμε περισσότερο απειλητικοί. Είμαι σίγουρος πως και στη ρεβάνς η Σλάβια θα παίξει με τον ίδιο τρόπο».

Για το γιατί δεν έπαιξε ο Χουάνκαρ και αν είχε κάποιο πρόβλημα: «Ο Χουάνκαρ ξέρετε πως έχει περάσει μια ίωση, μπορεί να έκανε δύο-τρεις προπονήσεις αλλά δεν αισθανόταν καλά και για αυτό δεν μπορούσε να παίξει».

Για το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί όταν αποβλήθηκε και ο παίκτης της Σλάβια: «Έπρεπε να κάνουμε δύο ισορροπημένα ματς αν θέλαμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Μπορεί να μην κινδυνέψαμε μέχρι την αποβολή του Παλάσιος αλλά και εμείς δεν απειλούσαμε και αυτό συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Δεν είχαμε και τον ρυθμό που θα μπορούσαμε να έχουμε. Η εντύπωση που έχω είναι πως δεν είμαστε και ασφαλείς πως μπορούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και για αυτό είχαμε και παθητική στάση στο ματς. Οι πρωτοβουλίες που πήραμε ήταν λίγες, δεν είχαμε ασφάλεια στις μεταβιβάσεις. Οι αποστάσεις των γραμμών δεν ήταν αυτές που πρέπει να είναι και αυτοί ήταν οι βασικοί λόγοι για να μην μπορούμε να αλλάξουμε τη ροή του παιχνιδιού».

Για το τι πιθανότητες δίνει: «Η Σλάβια είναι καλή ομάδα και έχει ένα καλό σκορ. Εμείς σαν ομάδα θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να ανατρέψουμε τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί. Σίγουρα θα χρειαστούμε καλύτερο παιχνίδι απ’ ότι κάναμε σήμερα, πιστεύω θα το κάνουμε και θα κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια. Πάντα πρέπει να πιστεύεις και είμαστε ομάδα που στα δύσκολα μπορεί να αντιδράσει. Να πάρουμε καλό μάθημα από το σημερινό παιχνίδι να αναλογιστούμε τις ευθύνες και να αυξήσουμε την απόδοση στα όρια του τέλειου για να διεκδικήσουμε την πρόκριση».

Για τον Σπόραρ: «Έπαιξε 45 λεπτά είναι σημαντικό για τον ίδιο, δεν είχε κάνει πολλές προπονήσεις. Σίγουρα περιμένουμε και απ’ αυτόν περισσότερα στο μέλλον».