Γιάκομπσεν: «Θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τον δρόμο που χάραξε ο Σωτήρης»

  Ο νέος αρχηγός του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ ανδρών, Άξελ Γιάκομπσεν, μίλησε για τη νέα σεζόν και την ομάδα του «τριφυλλιού», το νέο του ρόλο, ενώ μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τον Σωτήρη Πανταλέων.

  Αναλυτικά όσα είπε στο SDNA:

  Ξεκινάει μια καινούργια σεζόν. Ποιοι θεωρείς ότι είναι οι στόχοι;

  «Οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι με την προηγούμενη σεζόν. Θέλουμε να κερδίσουμε ότι περισσότερο μπορούμε. Παίζουμε στον Παναθηναϊκό και αυτός είναι πάντα ο στόχος. Όλα αυτά τα χρόνια που παίζω σε αυτόν τον σύλλογο έχουμε ως σκοπό την κορυφή. Αυτή είναι η φύση του Παναθηναϊκού και το γνωρίζουμε καλά αυτό πλέον».

  Θα είσαι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού φέτος, μιας και ο Σωτήρης Πανταλέων αποφάσισε να σταματήσει το βόλεϊ. Πως νιώθεις για το γεγονός αυτό;

  «Αρχικά θα ήθελα να πω ότι είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού. Θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τον δρόμο που χάραξε ο Σωτήρης. Ήταν ένας φοβερός αρχηγός και έμαθα πολλά από αυτόν τα τρία αυτά χρόνια. Σίγουρα το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο, καθώς είναι ο Σωτήρης Πανταλέων. Δεν είναι εύκολο όλο αυτό για μένα, αλλά θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου».

  Θεωρείς ότι θα είναι δύσκολο όλο αυτό για σένα;

  «Όπως σου είπα είναι αδύνατο να καλυφθεί το κενό του Σωτήρη, καθώς είναι ένας πραγματικός μύθος για τον σύλλογο. Είναι ένας στο εκατομμύριο. Είμαι έξι χρόνια αρχηγός της Εθνικής Δανίας και έχω μια εμπειρία. Φυσικά δεν είναι το ίδιο να είσαι αρχηγός σε μία εθνική ομάδα και στον Παναθηναϊκό. Είμαι σίγουρος ότι ο Σωτήρης αλλά και όλη η ομάδα θα είναι δίπλα μου, ώστε να καταφέρουμε να πετύχουμε το αποτέλεσμα».

  Η ομάδα ενισχύθηκε με κάποιους παίκτες. Πιστεύεις ότι τη νέα σεζόν θα είναι πολύ καλύτερη;

  «Τη νέα σεζόν θεωρώ ότι είναι πιο ολοκληρωμένη. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ήρθαν πολλοί καλοί παίκτες για να καλύψουν τα κενά που υπήρχαν. Φυσικά χρειαζόμαστε χρόνο για να αποκτήσουμε χημεία, μιας και πολλοί παίκτες ενσωματώθηκαν πρόσφατα στην ομάδα λόγω των υποχρεώσεων τους με την Εθνική. Έχουμε αρκετά πράγματα να βελτιώσουμε, αλλά θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε».

  Ο Παναθηναϊκός θα παίξει ξανά στην Ευρώπη μετά από χρόνια. Πόσο σημαντικό είναι αυτό;

  «Είναι πάρα πολύ σημαντικό τόσο για εμάς τους παίκτες όσο και για την ίδια την ομάδα. Στην διοργάνωση αυτή θα παίξουμε απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν για να ανέβουμε επίπεδο. Παράλληλα, απέναντι σε τόσο καλούς παίκτες θα μάθουμε και εμείς να παίζουμε διαφορετικά ορισμένες φορές, πράγμα που θα μας βοηθήσει για να ανταποκριθούμε καλύτερα και στις εγχώριες διοργανώσεις. Δεν ξέρω που θα φτάσουμε, καθώς είναι και θέμα τύχης, αλλά θέλουμε να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται».

  Σε ένα χρόνο από τώρα με τι θα είσαι ικανοποιημένος;

  «Μα φυσικά με το να έχουμε κατακτήσει όλους τους τίτλους που μπορούμε. Γι΄ αυτό είμαστε εδώ και γι΄αυτό παίζουμε στον Παναθηναϊκό. Όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στον Παναθηναϊκό πάντα ο στόχος είναι οι τίτλοι. Κάποιες φορές τα καταφέρνουμε και κάποιες όχι. Θέλουμε να παλέψουμε μέχρι το τέλος».

  Σου έδωσε κάποια συμβουλή ο Σωτήρης για το νέο ρόλο που θα έχεις στην ομάδα;

  «Ο Σωτήρης είναι δίπλα μας συνεχώς και από τη νέα του θέση. Μέχρι στιγμής δεν μου έχει πει κάτι συγκεκριμένο καθώς μαθαίνει το νέο του ρόλο και όλο αυτό το χρονικό διάστημα έτρεχε για το χτίσιμο και των υπόλοιπων τμημάτων. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι εκεί για να με βοηθήσει σε ότι χρειαστώ, όπως φυσικά και ο προπονητής και όλη η ομάδα. Τις επόμενες μέρες θα μιλήσουμε με τον Σωτήρη,καθώς έχω και εγώ πράγματα να τον ρωτήσω».