«Και του χρόνου στην Α2 ο Ολυμπιακός – Ο Χαρίλαος Τρικούπης την απευθείας άνοδο»!

  Η τηλεδιάσκεψη των 15 εκ των 16 ομάδων της Α2 που έγινε προ πέντε ημερών, «καρποφόρησε»!

  Οι ομάδες έστειλαν από κοινού το υπόμνημα-μήνυμα στην Ομοσπονδία στο οποίο μεταξύ άλλων ζητούν οριστική διακοπή του πρωταθλήματος με μερική επικύρωση της βαθμολογίας (δηλαδή με ανόδους και χωρίς υποβιβασμούς). Η ΕΟΚ έδρασε άμεσα και αποφάσισε την οριστική διακοπή όλων των Εθνικών πρωταθλημάτων της χώρας που τελούν υπό την αιγίδα της, χωρίς να προσδιορίζει όμως τι θα συμβεί με τις ομάδες που βρίσκονται σε θέσεις ανόδου και με εκείνες που βρίσκονται στην ζώνη του υποβιβασμού.

  Δεν υπάρχει σκέψη ακύρωσης της σεζόν καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο για τις ομάδες που έχουν επενδύσει χρήματα και έχουν καταβάλλει… κόπο για να κάνουν πορεία πρωταθλητισμού. Από την άλλη το ενδεχόμενο επικύρωσης της βαθμολογίας ως έχει συγκεντρώνει ελάχιστες επίσης πιθανότητες (δηλαδή με ανόδους και υποβιβασμούς), καθώς θα ήταν άδικο για πολλές ομάδες να υποβιβαστούν επειδή βρέθηκαν την τελευταία αγωνιστική πριν την διακοπή στην επικίνδυνη ζώνη.

  Η ΕΟΚ καλεί τις ομάδες στην ανακοίνωση οριστικής διακοπής να καταθέσουν το δικό τους πλάνο αναδιάρθρωσης της “επόμενης ημέρας” ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν μία σειρά τηλεδιασκέψεων για όλες τις κατηγορίες με εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας να συμμετέχει. Ό,τι και αν συμβεί πάντως όπως σας έχουμε αποκαλύψει θα είναι προσωρινό, δηλαδή για έναν χρόνο. Π.χ. η δημιουργία δευτέρου ομίλου στην Α2 που θα αποσυμφορήσει την κατάσταση.

  Ο Χαρίλαος Τρικούπης βρίσκεται και τυπικά και με την σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων ομάδων της κατηγορίας στην Α1. Στις εναπομείναντες εννέα αγωνιστικές θα έπρεπε να κάνει 6-7 ήττες για να μην στεφθεί πρωταθλητής και αυτό με συνδυασμό αποτελεσμάτων φυσικά. Πλέον το μόνο ουσιαστικό «εμπόδιο» που έχει ο Χαρίλαος Τρικούπης για να αγωνίζεται του χρόνου στην ΕΚΟ Basket League είναι το γηπεδικό, το οποίο εξετάζεται στο Μεσολόγγι και αναμένεται άμεσα να υπάρξουν εξελίξεις.

  Δεύτερο εισιτήριο μέσω Wild Card! Επικρατέστερη ομάδα φέρεται να είναι η Ελευθερούπολη, η οποία έχει εκφράσει την επιθυμία της. Ο δεύτερος της βαθμολογίας, Διαγόρας Δρυοπιδέων, που δεν συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη που έφερε αυτό το “κύμα” εξελίξεων, δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την άνοδο, όπως και το τρίτο Ψυχικό. Η Καρδίτσα και ο Απόλλων (αν μπορέσει να το υποστηρίξει) αναμένεται να δώσουν την δική τους μάχη για το δεύτερο εισιτήριο, τα πάντα είναι αμφίρροπα και σίγουρα οι προβλέψεις δύσκολες και εμπεριέχουν πολύ ρίσκο. Ο Ολυμπιακός έχει ξεκαθαρίσει πως δεν ενδιαφέρεται για επιστροφή με wild card στην Α1!

  Πηγή: basketblog.gr

  sofa offers
  Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.
  Loading...
  Translate »