Καλαϊτζάκης: «Τον Δεκέμβρη ο Πιτίνο με ήθελε στην ομάδα»!

  Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης μίλησε για την απόφαση της λιθουανικής λίγκας να διακόψει οριστικά το πρωτάθλημα, ενώ μίλησε και για τους πράσινους και τον Ρικ Πιτίνο που, όπως τόνισε, τον ήθελε τον Δεκέμβριο πίσω στην ομάδα.

  Αναλυτικά όσα είπε ο Καλαϊτζάκης:

  Για το πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή: “Βρίσκομαι ακόμα στη Λιθουανία και δεν έχω γυρίσει. Δεν έχω μιλήσει ακόμα με την ομάδα. Τα κρούσματα είναι ακόμα λίγα εδώ. Βρίσκονται σε μονοψήφιο αριθμό. Ίσως μείνω εδώ να κάνω προπονήσεις με τον αδερφό μου και να γυρίσουμε στην Ελλάδα σε μία εβδομάδα”.

  Για τη διακοπή του λιθουανικού πρωταθλήματος: “Είχαμε προπόνηση όταν μας ενημέρωσαν. Δεν τον περιμέναμε με τίποτα, αλλά η λίγκα έπραξε σωστά θέλοντας να προστατέψει τους παίκτες της. Πιστεύω θα ακολουθήσουν και άλλα πρωταθλήματα αυτό το παράδειγμα”.

  Για τον κόσμο στην Λιθουανία και το πως αντιλαμβάνεται την κατάσταση: “Καταλαβαίνει ο κόσμος τι γίνεται. Μένουν στα σπίτια τους οι πολίτες και δεν πηγαίνουν σε σινεμά και σε θέατρα”.

  Για την απόδοση του ίδιου και του αδερφού του στο πρωτάθλημα: “Είχαμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα. Δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε. Το επίπεδο είναι πολύ ανταγωνιστικό εδώ. Όλες οι ομάδες πιστεύω ότι βρίσκονται σε παρόμοιο επίπεδο εκτός από την Ζάλγκιρις Κάουνας που είναι η κορυφαία με διαφορά. Όλοι μπορούν να νικήσουν τους πάντες”.

  Για την οργάνωση του πρωταθλήματος στην Λιθουανία: “Οργανωτικά είναι χιλιόμετρα μπροστά από την Ελλάδα οι Λιθουανοί. Σε κάθε γήπεδο το ματς είναι γιορτή. Δεν πέφτει ούτε αναπτήρας, ούτε τίποτα. Το μπάσκετ είναι τρόπος ζωής για τους Λιθουανούς. Τα γήπεδα είναι πάντα γεμάτα”.

  Για το τι είχε πει με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ το καλοκαίρι: “Είχα μιλήσει με τον Παναθηναϊκό και είχα τονίσει ότι ήθελα να πάω να παίξω σε μία ομάδα. Το εξωτερικό ήταν καλύτερη επιλογή καθώς εκεί αντιμετωπίζουν τους νεαρούς παίκτες ακριβώς όπως και τους έμπειρους. Παράδειγμα αποτελεί και ο Νίκος Δίπλαρος που διαπρέπει στο πρωτάθλημα της Γεωργίας. Στην Ελλάδα δεν μας δίνουν εύκολα ευκαιρίες”.

  Για την προτίμηση των ελληνικών ομάδων στους ξένους παίκτες: “Παίζουν πιο πολύ οι ξένοι στις ελληνικές ομάδες από ότι Έλληνες. Αν και δεν μου πέφτει λόγος θεωρώ ότι αυτό πρέπει να αλλάξει”.

  Για τον αν παρακολουθούσαν την εξέλιξή του από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ: “Με παρακολουθούσαν από τον Παναθηναϊκό. Τον Δεκέμβρη μάλιστα έγινε από τον coach Πιτίνο μία επαφή με τον μάνατζερ μου για να επιστρέψω στην ομάδα εκείνη την περίοδο, αλλά θεώρω ότι πήραμε τη σωστή απόφαση να μείνω στη Νεβέζις”.

  sofa offers
  Translate »