Καλαμπάκου: «Συγκινητικός ο κόσμος»

  Η γκαρντ του Παναθηναϊκού, Άσπα Καλαμπάκου, μίλησε στο Prasinoforos.gr μετά την σημαντική νίκη του «τριφυλλιού» απέναντι στον Ολυμπιακό. Τι μήνυμα έστειλε στον μόσμο.

  Επιμέλεια: Νίκος Γιανναράς

  Άσπα, μία πολύ σημαντική μέρα σήμερα, νίκη επί του Ολυμπιακού. Πες μας δύο λόγια για την αναμέτρηση.

  «Σπάσαμε το ρόδι. Είχαμε προετοιμαστεί, είχαμε πει ότι αυτή η νίκη είναι must, δηλαδή δεν υπάρχει κάτι άλλο πέρα από την νίκη. Ξέραμε ότι το παιχνίδι θα είναι κλειστό, ότι θα προφανώς θα ήταν ντέρμπι. Το βασικότερο για μένα είναι ότι είχαμε μπει στο γήπεδο με πάρα πολύ καλό feeling ανεξάρτητα από το αν έγιναν λάθη, από το αν είχαμε κάποια άστοχα σουτ, κάποιες λάθος επιθέσεις και άμυνες, προσπαθήσαμε να μείνουμε σε αυτό που είχαμε σχεδιάσει όλη την εβδομάδα. Η αλήθεια είναι ότι όλη την εβδομάδα προετοιμαζόμασταν φουλ γι΄ αυτό, είχαμε το μυαλό μας μόνο στο πως θα κερδίσουμε και όταν θέλεις κάτι τόσο πολύ απλά πιστεύω ότι το παίρνεις με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.

  Ένας πόντος είναι ένας πόντος, έναν πόντο χρειάζεται για να κερδίσεις το παιχνίδι, δεν έχει καμία σημασία. Αυτό που μετράει είναι ότι πήραμε την νίκη, είναι μία μεγάλη νίκη, είναι μία ήττα για τον Ολυμπιακό μετά από πολλά χρόνια, αυτό κρατάμε. Χαμηλά την μπάλα, χαμηλά το κεφάλι γιατί το πρωτάθλημα έχει μεγάλο δρόμο και αν θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και να έχουμε την ίδια επιτυχία πρέπει κάθε εβδομάδα όπως αντιμετωπίσαμε τον Ολυμπιακό, γιατί όπως είδαμε δεν θέλει και πολύ όπως με τον ΠΑΟΚ, μία μέρα να μην είσαι συγκεντρωμένος το πληρώνεις ανεξάρτητα με το αν παίζεις με τον Ολυμπιακό ή με οποιαδήποτε άλλη ομάδα».

  Το αήττητο ήταν μεγάλο, ο αντίπαλος ήταν πολύ δυνατός και είχαμε ακόμη ένα ντισαβάνταζ, ότι προερχόμασταν από μία εκτός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ. Πόσο δύσκολο ήταν όλο αυτό;

  «Αυτό ήταν ένα παραπάνω κίνητρο για εμάς γιατί πιστεύω πως αν χάναμε το σημερινό παιχνίδι θα έπεφτε ακόμη περισσότερο η ψυχολογία μας, γι ‘ αυτό θέλαμε οπωσδήποτε την νίκη και την πήραμε. Μέχρι να χαρείς μία φορά, πρέπει να κλάψεις πολλές»

  Ένα μήνυμα προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

  «Είναι πολύ συγκινητικό αυτό που έκαναν. Λόγω των μέτρων του κορονοϊού δεν μπορούμε να έχουμε άνθρωπο μέσα στο γήπεδο, είναι πάρα πολύ συγκινητικό που ήρθανε, που ήταν εδώ έξω από το γήπεδο έστω και για αυτές τις ελάχιστες στιγμές που δεν μπορούμε να έχουμε μέσα στο γήπεδο, γιατί πραγματικά είναι ο έκτος μας παίκτης, τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Είχαμε αφήσει κάτι στην μέση και το συνεχίζουμε και ελπίζω να πάνε όλα όπως τα σχεδιάζουμε».