Καλιτζάκης: «Tον χειρότερο ρόλο τον έπαιξε ο τεχνικός διευθυντής»

    O άλλοτε ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Καλιτζάκης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τοtal Football» και μίλησε για τον ερχομό του Λάζλο Μπόλονι στην ομάδα την αυτοπεποίθηση που πρέπει να δώσει ένας αρχηγός και για τις λάθος επιλογές του καλοκαιριού.

    “Ο Παναθηναϊκός έχει μπει σε ένα άλλο στάδιο. Άλλαξε τώρα προπονητή . Εγώ να σου πω την αλήθεια με την αλλαγή προπονητή αλλάζει η ψυχολογία και η νοοτροπία. Δεν είναι τυχαίος προπονητής ο Μπόλονι. Έχει τις εμπειρίες και τις παραστάσεις. Έχει μια προσωπικότητα. Δεν έχει περάσει από μικρές ομάδες. Έχει περάσει από μεγάλους συλλόγους. Θεωρώ ότι είναι ένας έξυπνος άνθρωπος που ξέρει να διαχειρίζεται τα αποδυτήρια. Ξέρει να διαχειριστεί και ονόματα.

    Στον Μπόλονι πρέπει να δοθεί χρόνος για να βγάλει τις ιδέες του. Απ΄ ότι φαίνεται τα παιδιά στερούν σε θέμα νοοτροπίας . Δηλαδή ίσως αυτά τα παιδιά δεν αντέχουν και την πίεση και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Θεωρώ όμως ότι και στον Παναθηναϊκό πρέπει να υπάρχει ένας αρχηγός, για να τους τραβήξει και να τους ανεβάσει. Νομίζω ότι λείπει κάποιος που να έχει την αποδοχή όλων και να τους ανεβάσει.

    Όλα ξεκίνησαν από λάθος επιλογές του καλοκαιριού. Όταν μπαίνεις σε μια διαδικασία να καταστρέψεις όλα αυτά που έχεις χτίσει τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή κάνεις με τον Δώνη δύο χρόνια. Φτιάχνεις μια ομάδα, η οποία ανταποκρίνεται και σου βγαίνει Ευρώπη (σ.σ. βάση θέσης στο πρωτάθλημα καθώς υπήρχε η τιμωρία). Υπάρχει ένας κορμός , που ξαφνικά τον γκρεμίζεις, για να πας στην ανασφάλεια. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Πιστεύω ότι ο Αλαφούζος έβγαλε τα μάτια του μόνος του. Αυτή τη στιγμή. Το μεγαλύτερο λάθος είναι που έδιωξε τον Δώνη. Δεν υπάρχει λογική σε αυτό το πράγμα που έκανε. Αυτό το έχουμε ξαναδεί πάλι επί Αναστασίου και Ουζουνίδη. Εκεί που αρχίζανε να δημιουργούν κάτι. Ξαφνικά. Κατρακύλα πάλι. Πάει να φτιάξει κάτι υγιές και δείχνει μια κλωτσιά και τα γκρεμίζει. Έχει γίνει τρεις φορές.

    Έγινε ένας κακός σχεδιασμός από την αρχή με έναν άπειρο προπονητή. Θεωρούσαν ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι υποβαθμισμένο και ότι ένας τέτοιος προπονητής μπορεί να αντεπεξέλθει. Επίσης θεωρώ ότι ο τεχνικός διευθυντής έχει παίξει ρόλο και μάλιστα τον χειρότερο στον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή. Θεωρώ ότι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός είναι να αποφορτίσει τα πράγματα. Να ηρεμήσουν λίγο οι παίκτες, μήπως βρούνε τα πατήματα τους. Να τους φύγει λίγο το άγχος. Για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην πορεία. Εμείς πρέπει πάλι να κάνουμε υπομονή και να δώσουμε τη στήριξη μας στην ομάδα. Και εμάς μας στεναχωρεί. Εγώ θεωρώ ότι άλα τα πράγματα είναι θέμα λειτουργίας και οργάνωσης”.