Καπογιάννη: «Έκτος παίκτης ο κόσμος του Παναθηναϊκού – Στον Ολυμπιακό δεν είχαμε τόσους φιλάθλους»

Η προπονήτρια μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού, Ελένη Καπογιάννη, βρέθηκε καλεσμένη στο στούντιο της ΕΡΑσπορ και μίλησε για το πρωτάθλημα της Α1, για τους δύο «αιωνίους», τη διαφορά του κόσμου των δύο ομάδων και πολλά άλλα.

Απόσπασμα από την συνέντευξη της Ελένη Καπογιάννη:

Για το σερί του Ολυμπιακού: «Για μένα τα σερί και τα ρεκόρ δεν μετράνε τόσο πολύ. Ναι μεν ο Ολυμπιακός ξεκίνησε μια κατάσταση και έφτιαξε μια ομάδα που δεν είχε αντίπαλο. Όμως αυτές οι ισορροπίες αλλάζουν. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε μια καμπή οικονομική και υπήρξε πτώση στα τμήματά του. Ο Παναθηναϊκός τώρα προσπαθεί να χτίσει κάτι καλό. Οι ισορροπίες αλλάζουν ελαφρώς για να υπάρχει μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και περισσότερο ενδιαφέρον». 

Για την διαφορά Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού από πλευράς κόσμου: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο και για μένα. Στον Ολυμπιακό δεν είχαμε τόσους φιλάθλους. Ο φίλαθλος κόσμος του Παναθηναϊκού είναι κάτι το ξεχωριστό. Είναι πραγματικά ο έκτος παίκτης. Δίνει τρομερή ώθηση στην ομάδα, είτε για μπάσκετ γυναικών, βόλεϊ, δίνει τρομερή ώθηση στην ομάδα και αποτελεί ξεχωριστή δυναμική για τον σύλλογο». 

Για τον φετινό Παναθηναϊκό: «Ούτε ήμασταν κακή ομάδα επειδή χάσαμε από τον ΠΑΟΚ σε μια κακή μέρα, ούτε γίναμε υπερομάδα επειδή κερδίσαμε τον Ολυμπιακό. Φυσικά είναι μεγάλη νίκη και μας δίνει αυτοπεποίθηση και κίνητρο, χρειαζόμαστε χρόνο για να γίνουμε ομάδα. Δεν είμαστε για να πάμε να πάρουμε πρωτάθλημα. Μακάρι να το πάρουμε και θα το διεκδικήσουμε μέχρι τελευταίο δευτερόλεπτο. Πρέπει να είμαστε και λίγο προσγειωμένοι. Πάμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω και ό,τι έρθει καλώς να έρθει».

Για την προβολή της Α1 Γυναικών: «Αν βάλουμε τα πράγματα στο τραπέζι οι γυναίκες μέσα από τις εθνικές έχουν φέρει επιτυχίες. Αυτά τα κορίτσια πρέπει να δουλεύουν, δεν είναι επαγγελματίες. Πρέπει να αλλάξει το στάτους και να υπάρχει το ενδιαφέρον της ομοσπονδίας, που ενδιαφέρεται. Να πιέσει παραπάνω την κρατική τηλεόραση να βάλει το μπάσκετ γυναικών. Η Αθλητική Κυριακή βάζει όλα τα αποτελέσματα εκτός από το μπάσκετ γυναικών. Αυτός είναι ένας τρόπος να δει ο κόσμος το γυναικείο μπάσκετ. Τα παιδάκια των συλλόγων να έχουν και ένα παραπάνω κίνητρο να παίξουν».