Καπογιάννη: «Σαν να λέει η κυβέρνηση ότι δεν την ενδιαφέρει ο αθλητισμός»

  Στην εκπομπή «Face to Face» μίλησε η Ελένη Καπογιάννη σχολιάζοντας λουκέτο στον αθλητισμό λόγω κορωνοϊού. 

  Αναλυτικά:

  «Έχω τρομερές επιφυλάξεις για το πώς οι λοιμωξιολόγοι βγάζουν ένα συμπέρασμα. Δεν ξέρω κατά πόσο γνωρίζουν πως λειτουργεί μια αθλητική ομάδα, αν έχουν δει πως είναι μια αθλητική εγκατάσταση, πως μπορεί να κρατηθεί ένα πρωτόκολλο όπως στην Α1 ανδρών που συνεχίζεται κανονικά. Να δούμε πως κινούνται οι αθλητές, που υπάρχει κίνδυνος να κολλήσει ο ιός και να γίνει η διασπορά. Είμαι θυμωμένη. 

  Δεν ξέρω κατά πόσο λαμβάνουν υπόψη τους κατά πόσο ο επαγγελματικός και ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι ελεγχόμενος πληθυσμός σε ότι αφορά τον ιό. Κάνουν τεστ, είναι εύκολη η ιχνηλάτηση, μπορεί να απομονωθεί το κρούσμα. Σε αντίθεση πχ με το λιανικό εμπόριο, το οποίο ανοίγει. 

  Κατά τη γνώμη μου, αβίαστα ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης μιλά για αναστολή αθλητικών διοργανώσεων, σαν να είναι σε ένα τσουβάλι και δεν τους ενδιαφέρει να τους βάλουν όλους. Γνωρίζω για το μπάσκετ ότι έχουμε κάνει σοβαρή προσπάθεια για πρωτόκολλο στα πρότυπα του ανδρικού για να συνεχίσουμε. 

  Είναι σαν να λένε ότι δεν τους ενδιαφέρει. Ο αθλητισμός είναι υγεία, προσφέρει ανοσία. Και τον καταστέλλουμε. 

  Η εθνική ομάδα γυναικών έχει τα παράθυρα αρχές Φλεβάρη αλλά καμία από τις διεθνείς δεν προπονείται. Δεν ξέρω πως έχει παρθεί αυτή η απόφαση. Γιατί έχει γίνει αυτή η διάκριση. Δεν μου φαίνεται λογικό, βεβαίως. Στο χάντμπολ έχει δοθεί άδεια λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων στην γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ και στη ανδρική ομάδα της ΑΕΚ.  Όταν ξανανοίξουν τα πρωταθλήματα πόσο δίκαιο είναι αυτό για τις ομάδες που θα κληθούν να παίξουν αντιμέτωπες πχ με την ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ;.

  Ξέρω ότι ομάδες της Α1 γυναικών έχουν φτιάξει πρωτόκολλο που είναι στα χέρια της Ομοσπονδία. Να το καταθέσει η Ομοσπονδία. Σε ό,τι αφορά τα τεστ μπορεί να μην υπάρχει ποσό σε αρχική φάση, αλλά θα μπορούσαν να γίνουν συμφωνίες-χορηγίες με διαγνωστικά κέντρα. Για να μειωθεί με αυτό τον τρόπο το κόστος. 

  Ελπίζω ότι θα παίξουμε σύντομα διότι θα τρελαθούμε! Και εννοώ ότι αυτό θα μπορέσει να γίνει άμεσα. Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης γίνονται κανονικά πρωταθλήματα. Δεν γίνονται καν τεστ σε κάποιες χώρες, από έρευνα που έχω κάνει σε ό,τι αφορά το γυναικείο μπάσκετ».