Καπογιάννη: «Θα δώσω και την ψυχή μου για τον Παναθηναϊκό»!

  Μιλώντας στην εφημερίδα «Πράσινη» η Ελένη Καπογιάννη αναφέρθηκε, τόσο στην πρόσφατη ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας μπάσκετ γυναικών, ενώ δεν παράλειψε να αναφερθεί και στο ότι θα δώσει και την ψυχή της για την ομάδα.

  Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε η Ελληνίδα τεχνικός:

  Για το αν είχε δεύτερες σκέψεις λόγω του «ερυθρόλευκου» παρελθόντος: «Όχι δεν το σκέφτηκα σχεδόν καθόλου. Η πρόταση μου έκανε πολύ κλίκ… Δεν φοβήθηκα στιγμή. Γνωρίζω την αντιπαλότητα και είναι ωραία. Η ακεραιότητα δεν είναι ωραία και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να φέρουμε τον πολιτισμό. Γνωρίζω όσο μπορώ να φανταστώ τις αντιδράσεις που μπορεί να υπάρχουν και από τις δύο πλευρές, αλλά εγώ είμαι αποφασισμένη να κάνω αυτό που πιστεύω. Είναι μία μεγάλη πρόκληση να δημιουργήσω κάτι. Να ανέβουμε ένα επίπεδο. Αυτό μου φτάνει».

  Για τους στόχους της: «Το πρώτο βήμα είναι να αποκτήσουμε ένα στάνταρ απόδοσης. Μία ταυτότητα. Αλλά και να παίξουμε ωραίο μπάσκετ. Πολύ σημαντικό».

  Για την κίνηση του Κώστα Μίσσα να πιέσει τις νεανίδες του Παναθηναϊκού για 40 λεπτά πριν δύο χρόνια: «Θα συμφωνήσω ότι με κάθε αντίπαλο για τον σέβεσαι πρέπει να παίζεις αυτό που μπορείς. Δεν ξέρω γιατί το έκανε ο κύριος Μίσσας. Εγώ δεν το έκανα και δεν θα το έκανα. Σε αντίστοιχη περίπτωση, κόντρα στον Παναθηναικό, όταν ελέγχαμε το παιχνίδι καθόμουν στον πάγκο στο τέταρτο δεκάλεπτο. Διαφωνώ όμως στο να υποχωρούμε τελείως όταν ο αντίπαλος είναι αδύναμος. Αυτό δεν βοηθά το άθλημα».

  Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Το δηλώνω δημόσια. Είναι ο μπασκετικός μου Θεός. Προπονητικά γαλουχήθηκα με αυτόν. Μου αρέσουν οι ιδέες και ο τρόπος που αντιμετωπίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Είμαι πολύ τυχερή γιατί όταν έπαιζε ο Παναθηναϊκός στα Πατήσια είχα την άδεια να παρακολουθώ προπονήσεις του. Είδα λεπτομέρειες που αποτυπώθηκαν στον εγκέφαλό μου και τις χρησιμοποιώ».

  Για την εμπειρία της στον Λίβανο: «Ο Λίβανος ήταν μία εμπειρία ζωής για μένα, σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Κάτι διαφορετικό. Δούλεψα πάρα πολύ. Μεγάλη πρόκληση. Έπρεπε να μην θεωρώ πράγματα δεδομένα, ζορίστηκα με τη νοοτροπία τους αλλά θεωρώ ότι κάναμε πάρα πολλή δουλειά. Η δουλειά ήταν αισθητή παντού. Πήραμε 4 από τους 5 τίτλους και χάσαμε τον τελευταίο λόγω τραυματισμού».

  Για το αν την πείραξε ο τρόπος που έφυγε από τον Ολυμπιακό: «Αν το δω συναισθηματικά, ναι. Αν το δω ρεαλιστικά, όχι. Δεν πρέπει. Δεν είμαι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία. Δεν μπορέσαμε να βρούμε λύση σε διαφωνίες και ήρθε η αποχώρησή μου. Δεν συμφωνώ με τον τρόπο που έγινε, αλλά πέρασε. Δεν ισοπεδώνω το παρελθόν. Έκλεισε ο κύκλος».

  Για το μήνυμα που στέλνει στους φίλους του Παναθηναϊκού: «Θέλω να πω τέσσερα πράγματα. Ένα. Είμαι άνθρωπος που τιμάω τον χώρο που υπηρετώ. Δύο. Ξέρω να τιμάω την δουλειά που μου προσφέρεται. Τρία. Αγαπώ το μπάσκετ. Τέσσερα. Από την ώρα που έβαλα την υπογραφή μου, είμαι αποφασισμένη να δώσω και την ψυχή μου για να ξεπεράσει η ομάδα κάθε ταβάνι που μπορεί να έχει ο κάθε φίλαθλος στο μυαλό του. Το εννοώ και είναι μέσα από την καρδιά μου».