Καρέλης: «Οφείλω αρκετά στον Παναθηναϊκό και τους οπαδούς του»

Ο Νίκος Καρέλης ήταν καλεσμένος στη «Σύσκεψη της Δευτέρας» στο SDNA και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα χρόνια που υπήρξε παίκτης του Παναθηναϊκού, αλλά και τη φετινή σεζόν του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά όσα είπε ο Κρητικός επιθετικός:

Για το πώς βλέπει τον Παναθηναϊκό και αν του θυμίζει κάτι από την ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο το 2014: «Για μένα έχει καλή εικόνα, έχει καλούς και έμπειρους παίκτες που μπορούν να κυριαρχήσουν. Δεν είναι εύκολο ενας προπονητής να δουλέψει με πολλούς νέους παίκτες. Πρέπει να φτιάξει μία ομάδα που να φέρνει αποτελέσματα, πόσο μάλλον στον Παναθηναϊκό. Μπορεί η ομάδα να μην ξεκίνησε καλά, αλλά προσπαθεί να είναι σταθερή και να μένει στο πλάνο της».

Για το τι λείπει κατά την άποψη του από το φετινό Παναθηναϊκό: «Δε μου αρέσει να κρίνω ομάδα και προπονητές. Παίζει καλό ποδόσφαιρο δε θα έλεγα ότι κάτι λείπει από μια ομάδα, διότι αυτό είναι θέμα προπονητή που δουλεύει και κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Σίγουρα, όμως, θα ήθελα να παίζει πιο πιεστικά, διότι έχει παίκτες με ποιότητα».

Σε ό,τι αφορά τον κόσμο του Παναθηναϊκού και το χειροκρότημα που απέσπασε στο ματς της Λεωφόρου: «Ήταν πολύ ωραίο συναίσθημα. Είχα δεθεί με τον Παναθηναϊκό, διότι μέσα από κει αναδείχθηκα και πήρα μεταγραφή στο εξωτερικό. Οφείλω αρκετά πράγματα στην ομάδα και τους οπαδούς και είδα ότι κατάλαβαν οι οπαδοί ότι έδωσα το 100% για τον Παναθηναϊκό».

Για το αν υπήρξαν επαφές για την επιστροφή του στους «πράσινους»: «Υπήρξαν συζητήσεις τον δεύτερο χρόνο μετά τον τραυματισμό μου, όμως δεν προχώρησε κάτι».

Για τον Γιάννη Αναστασίου: «Τον ξέρω και με ξέρει, μου ταιριάζουν πολύ οι προπονήσεις και το στιλ παιχνιδιού που θέλει να παίζουμε, δουλεύουμε αρκετά. Προσπαθώ να τον δικαιώνω. Είναι σαν τις μέρες του Παναθηναϊκού. Πανηγυρίζαμε μαζί, έχουμε ωραίες αναμνήσεις ειδικά από τον τελικό Κυπέλλου».

Για το τι κέρδισε από τη συνύπαρξη με παίκτες όπως ο Μπεργκ και ο Πέτριτς: «Είναι δύσκολο να μην πάρεις πράγματα από τον Μπεργκ. Έβλεπα κινήσεις και τελειώματα του στις προπονήσεις. Βλέποντας και πόσο ταπεινός ήταν, δούλευα περισσότερο, μου έδινε κίνητρο. Όταν έφυγα για το Βέλγιο σκεφτόμουν τι θα έκανε ο Μπεργκ εκεί. Στις φάσεις πώς θα πήγαινε. Τον πρώτο καιρό μου έρχονταν στο μυαλό οι κινήσεις και τα γκολ που πετύχαινε. Με βοήθησε πολύ ο Μπεργκ αλλά και ο Πέτριτς που ήταν τότε στην ομάδα, με βοήθησαν πολύ με τις συμβουλές του».