Καρφώνει τον Αυγενάκη και η ΕΠΟ: «Μας καθιστά αναξιόπιστους σε FIFA-UEFA»!

  Ανακοίνωση ξεμπρόστιασμα για τον ρόλο του Αυγενάκη και από την ΕΠΟ: «Αθέτησε τα συμφωνηθέντα, παραβιάζει το αυτοδιοίκητο, ενημερώνονται ήδη οι διεθνείς αρχές».

  Η νομοθετική ρύθμιση που ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοίνωσε την Πέμπτη 14/5 ότι φέρνει στη Βουλή, ώστε να γίνουν οι εκλογές στις Ομοσπονδίες, τον ερχόμενο φθινόπωρο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΕΠΟ.

  Ο λόγος είναι ότι στις 12 Δεκεμβρίου στη Νυόν, στη συνάντηση με ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ στην οποία μετείχαν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αλλά και στη συνάντηση των big-4 ένα μήνα αργότερα, παρουσία πάλι του υφυπουργού Αθλητισμού, είχε συμφωνηθεί με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές, οι εκλογές να γίνουν τον Ιούλιο, πριν από την έναρξη της νέας περιόδου.

  Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καρφώνει τον υφυπουργό Αθλητισμού σημειώνοντας χαρακτηριστικά… «αθέτησε τα συμφωνηθέντα, παραβιάζει το αυτοδιοίκητο, ενημερώνονται ήδη οι διεθνείς αρχές» και προσθέτει: «η Αθλητική Ηγεσία εμφανίζεται αίφνης στο διεθνές πεδίο ως αναξιόπιστος εταίρος και συνομιλητής».

  Η ανακοίνωση της ΕΠΟ έχει ως εξής:

  Με αφορμή την ανακοίνωση της Αθλητικής Ηγεσίας αναφορικά με τον χρόνο διενέργειας της Ειδικής Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ανακοινώνονται τα ακόλουθα.

  «Η σημερινή ανακοίνωση της Αθλητικής Ηγεσίας αναφορικά με τον χρόνο διενέργειας της Ειδικής Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποτελεί πλήρη αθέτηση των συμφωνηθέντων στις 12 Δεκεμβρίου 2019 στη Νυόν και στις 22 Ιανουαρίου 2020 στην Αθήνα, μεταξύ του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Προέδρου της Ε.Π.Ο., υψηλόβαθμων στελεχών των FIFA και UEFA, των ιδιοκτητών των ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναικός και ΠΑΟΚ, καθώς και του Προέδρου της Super League 1.

  Η αιφνίδια υπαναχώρηση της Αθλητικής Ηγεσίας εγείρει ερωτηματικά αναφορικά με τη σκοπιμότητά της, πολύ περισσότερο όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η διαβούλευση των εμπλεκομένων σχετικά με την επίσπευση των εκλογών της Ε.Π.Ο., κατά τον μήνα Ιούλιο του 2020, αλλά και δεδομένου ότι, τιμώντας τον θεσμικό της ρόλο και τα συμφωνηθέντα, η Ε.Π.Ο. ήδη έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις για τη σύγκλιση έκτακτης καταστατικής γενικής συνέλευσης στις αρχές Ιουνίου 2020.

  Οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές έχουν ήδη πληροφορηθεί τη σημερινή αναπάντεχη εξέλιξη,  καθώς αφενός παραβιάζονται διεθνείς καταστατικές αρχές του αυτοδιοίκητου του Ποδοσφαίρου και αφετέρου η Αθλητική Ηγεσία εμφανίζεται αίφνης στο διεθνές πεδίο ως αναξιόπιστος εταίρος και συνομιλητής.

  Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σεβόμενη τα Μέλη της, το αυτοδιοίκητό της και το καταστατικό της, θα ενημερώσει άμεσα και αναλυτικά την ηγεσία της FIFA και UEFA για την αιφνίδια υπαναχώρηση της Αθλητικής Ηγεσίας απο τα συμπεφωνημένα».

  Πηγή: sdna.gr

  sofa offers
  Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.
  Translate »