Καταγγελία με νέα στοιχεία κατά του Άρη – Κίνδυνος με βαριές ποινές!

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ έλαβε νέα στοιχεία για την υπόθεση πλαστογραφίας που κατηγορείται ο Άρης, με έγγραφα που φέρουν τη σφραγίδας της ομάδας και υπογραφή Καρυπίδη!

Νέες εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση πλαστογραφίας που κατηγορείται η ΠΑΕ Άρης, καθώς έφτασαν στην Επιτροπή Δεοντολογίας νέα στοιχεία από «Ανεξάρτητος Όμιλος Φιλάθλων Ποδοσφαίρου».

Μετά την εισήγηση της κ. Νίκης Ρεβύθη για αφαίρεση έξι βαθμών, πρόστιμο 50.000 ευρώ στον Άρη, αλλά και πρόστιμο 20.000 ευρώ στον Μπόρτσε Λάσκοφ για την υπόθεσή του, εμφανίστηκαν νέα στοιχεία κατά της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

Η ποινή που προτάθηκε από τη κ. Ρεβύθη ήταν η μικρότερη δυνατή προβλεπόμενη ποινή για την ΠΑΕ Άρη και μόνο αν υπάρξει αθώωση δύναται να εξαλειφθεί. Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ αναμένεται να αποφασίσει για αυτό, ωστόσο τα νέα στοιχεία που έφτασαν στα χέρια τους, φέρνουν την ΠΑΕ Άρης σε δυσοίωνη θέση με κίνδυνο μεγαλύτερης ποινής αφαίρεσης βαθμών ή υποβιβασμό.

Ο «Ανεξάρτητος Όμιλος Φιλάθλων Ποδοσφαίρου» έστειλε φάκελο στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με έγγραφα για τον Μπόρτσε Λάσκοφ τα οποία φέρουν την υπογραφή του Θόδωρου Καρυπίδη, ενώ υπάρχει και η σφραγίδα της ομάδας. 

Σημειώνεται πως η ΠΑΕ Άρης έχει ισχυριστεί πως δεν εμπλέκεται πουθενά και δεν υπάρχει σχετική υπογραφή ή σφραγίδα της ομάδας. Επομένως, σύμφωνα πάντα με τα εν λόγω στοιχεία, που εισηγήθηκε και η κ. Ρεβύθη, έγγραφα ήταν υπό γνώση των «κιτρινόμαυρων» και δεν υπάρχει ισχυρισμός του εναντίου.

Ως εκ τούτου, για να αποφύγει τις προβλεπόμενες ποινές η ομάδα του Άρη, θα πρέπει να αποδειχθεί πως η υπογραφή του Θ. Καρυπίδη και η σφραγίδα της ομάδας δεν είναι δικές τους και κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μέσω ραγματογνώμονα-γραφολόγου. Πάντως, η κ. Ρεβύθη εισηγείται πως η σφραγίδα και η υπογραφή της ΕΠΟ δεν είναι γνήσιες και έχουν πλαστογραφηθεί απ’ όσους επιθυμούσαν να βγάλουν βίζα στον ποδοσφαιριστή. Επομένως, θα πρέπει να αποφανθεί εάν και ο Άρης έπεσε θύμα «επιτήδειων» στην υπόθεση αυτή.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του Ανεξάρτητου Ομίλου Φίλων Ποδοσφαίρου με ημερομηνία αποστολής 27/04 προς την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Η επιστολή συνοδεύεται κι από σχετικά έγγραφα:

ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Κύριοι, παρακολουθώντας εδώ και πολύ καιρό τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και διαπιστώνοντας ότι έστω και καθυστερημένα η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ αποφάσισε να ασχοληθεί με υποθέσεις που λιμνάζουν στα συρτάρια της για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού χρειάστηκε η σχετική ώθηση από μερίδα των ΜΜΕ με την αποκάλυψη των ξεχασμένων υποθέσεων, θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας στείλουμε προς εξέταση έγγραφα που αφορούν την υπόθεση πλαστογραφίας του ποδοσφαιριστή Λάσκοβ.

Τα έγγραφα αυτά, που τα αποκάλυψε και στην τηλεοπτική του εκπομπή ο έγκριτος δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης, εκτιμούμε ότι φωτίζουν πτυχές της συγκεκριμένης υπόθεσης και ίσως δείχνουν τον τρόπο λειτουργίας, που σίγουρα δεν είναι σύννομος, συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών παραγόντων.

Ασφαλώς η κρίση και αξιολόγησή τους είναι δουλειά της ΕΠΟ και της Επιτροπής Δεοντολογίας, αλλά προκαλεί τεράστια έκπληξη και απορία πως μια ΠΑΕ, στη συγκεκριμένη περίπτωση η ΠΑΕ Άρης, παρέχει δικαιολογητικό για ποδοσφαιριστή που της ανήκει αναφέροντας ότι έληξε το συμβόλαιό του με άλλη ΠΑΕ, την ΠΑΕ Βέροια, όταν ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής ουδέποτε ήταν επαγγελματίας, ανήκε ως εκπαιδευόμενος στην ΠΑΕ Άρης και ποτέ δεν είχε εγγραφεί στην ΠΑΕ Βέροια ως επαγγελματίας. Και το έγγραφο αυτό φέρει μάλιστα λογότυπο της ΠΑΕ Άρης, σφραγίδα της ΠΑΕ και υπογραφή του ιδιοκτήτη και προέδρου της.

Ελπίζουμε ότι θα δείξετε την δέουσα προσοχή και θα φροντίσετε ώστε τα έγγραφα αυτά να παραδοθούν στα αρμόδια όργανα.

Με εκτίμηση

Ανεξάρτητος Όμιλος Φίλων Ποδοσφαίρου».

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.