«Κατάρρευση» και ήττα – ΣΟΚ από Μίλωνα!

Παρουσιάζοντας πρόσωπο κατά πολύ κατώτερο των περιστάσεων ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 3-0 από το Μίλωνα στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος βόλεϊ.

Οι πρωταθλητές εμφανίστηκαν στο γήπεδο κατά πολύ κατώτεροι των περιστάσεων, σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν πήραν τον έλεγχο της και αναπόφευκτα ήρθε η ήττα από την εξαιρετική ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Με αυτό το αποτέλεσμα το «τριφύλλι» παρέμεινε στους 6 πόντους, έχοντας 2 λιγότερους από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Πλέον η προσοχή στρέφεται στην αναμέτρηση του Challenge Cup με την Οντολένα Βόντα για τη φάση των «32» εντός έδρας.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση, «πίεσαν» τον Παναθηναϊκό στην υποδοχή και από τους πρώτους πόντους του αγώνα πήραν «αέρα» 2 πόντων (3-1). Ο Ερνάντεζ ωστόσο πήρε μπρος από την αρχή, ισορρόπησε το σετ και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν «χέρι-χέρι» για αρκετή ώρα. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα στην επίθεση και αυτό τους έφερε στο -3 (9-6). Η κατάσταση δεν άλλαξε στη συνέχεια και η ομάδα της Νέας Σμύρνης συντηρούσε αυτή τη μικρή αλλά σημαντική διαφορά των 3 πόντων υπέρ της (12-9). Μετά το τάιμ άουτ του Δημήτρη Ανδρεόπουλου δεν βελτιώθηκε η εικόνα των «πρασίνων». Ο Μίλωνας είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, η διαφορά όσο περνούσε η ώρα μεγάλωνε. Η ομάδα του κόουτς Ψάρρα πήρε το πρώτο σετ με 25-18.

Στο δεύτερο σετ το «τριφύλλι» φάνηκε να μπαίνει καλύτερα στο γήπεδο. Μάλιστα είχε και διαφορά της τάξης των δύο πόντων στο ξεκίνημα αυτού. Παρόλα αυτά ο Μίλωνας αντέδρασε, η απόδοση των πρωταθλητών παρουσίασε ξανά διακυμάνσεις και έτσι η ομάδα της Νέας Σμύρνης πήρε (όπως και στο πρώτο σετ) διαφορά δύο πόντων (10-8). Το προβάδισμα των γηπεδούχων έφτασε μέχρι και τους 3 πόντους (12-9). Σε εκείνο το κομμάτι της αναμέτρησης οι «πράσινοι» αντέδρασαν και με ένα σερί 4-0 πήραν τα ηνία στο σκορ (12-13). Οι παίκτες του Ανδρεόπουλου δεν έπιασαν τα στάνταρ απόδοσης που ήθελαν αλλά διατήρησαν «βραχεία» κεφαλή στην πρωτοπορία του σετ. Στο 17-18, όμως, παρουσιάστηκαν για άλλη μία φορά τα προβλήματα του «τριφυλλιού» κι έτσι ο Μίλωνας με ένα σερί 3-0 πήρε προβάδισμα δύο πόντων (20-18) σε ένα πάρα πολύ κρίσιμο σημείο. Αυτό δεν άλλαξε με τους παίκτες του Σάκη Ψάρρα να κάνουν το 2-0 παίρνοντας το 2ο σετ με 25-22.

Στο τρίτο σετ δεν άλλαξε το παραμικρό όσον αφορά την εικόνα του Παναθηναϊκού. Ο Μίλωνας μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να «καθαρίσει» την υπόθεση-νίκη παίρνοντας διαφορά τριών πόντων (4-1) με το «καλησπέρα». Παρά το τάιμ άουτ του Δημήτρη Ανδρεόπουλου η κατάσταση δεν άλλαξε. Οι «πράσινοι» εξακολουθούσαν να βρίσκονται σε άλλο γήπεδο και έτσι ο Μίλωνας προηγήθηκε ακόμα και με 6 πόντους (8-2) στους πρώτους πόντους του σετ. Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 7 πόντους (10-3) με την αναμέτρηση να μοιάζει να έχει πάρει το δρόμο της. Η είσοδος του Μπάση στο 13-6 πίεσε λίγο την υποδοχή του Μίλωνα αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό ώστε να αλλάξει η ροή της αναμέτρησης. Το μπλοκ των γηπεδούχων συνέχισε να δουλεύει και η διαφορά πήγε έως και τους 8 πόντους (15-7). Ένα επιμέρους σκορ 2-5 έδωσε νέο ενδιαφέρον στο σετ καθώς ο Παναθηναϊκός μείωσε στους 5 (17-12). Η κατάσταση δεν άλλαξε και το τρίτο σετ ολοκληρώθηκε με 25-19 υπέρ του Μίλωνα.

Τα σετ: 25-18, 25-22, 25-19