Κάθε χαμένη ευκαιρία για τίτλο πονάει

  Ο Παναθηναϊκός σήμερα απώλεσε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον «θρόνο» του σε μία από τις δύο διοργανώσεις που κατέκτησε την περσινή χρονιά. Γράφει ο Παναγιώτης Δημητρόγλου.

  Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο ήττες και στεναχώριες είναι έτοιμο να μας αποχαιρετήσει. Ισοπαλία στο 94′ απέναντι στον ΟΦΗ με… πανηγυρισμούς, ήττα από τον ΠΑΟΚ, αποκλεισμός από τον Φοίνικα… μοναδικό χαρμόσυνο γεγονός η πρώτη νίκη του γυναικείου τμήματος βόλεϊ στο πρωτάθλημα. Σ’ αυτό το άρθρο θα σταθώ περισσότερο στην ήττα από τον Φοίνικα Σύρου και στον αποκλεισμό από το League Cup.

  Κάθε ήττα δεν έχει την ίδια βαρύτητα, ειδικότερα όταν αναφερόμαστε σε μία ήττα που σε αφήνει εκτός διοργάνωσης. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν ηττήθηκε με 3-0 σετ από τους Συριανούς και αποκλείστηκε από την συνέχεια του League Cup, ενός θεσμού που το «τριφύλλι» κατέκτησε για πρώτη φορά την περσινή περίοδο.

  Η ήττα δίκαιη, ανώτερος ο Φοίνικας, ανέτοιμος και με απουσίες ο Παναθηναϊκός… όμως η ήττα είναι ήττα και όταν πρόκειται για αποκλεισμό πονάει ακόμη περισσότερο. Όταν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο κάθε τίτλος είναι αυτοσκοπός, είτε αναφερόμαστε στο League Cup είτε… στο Champions League.

  Η ιστορία επιτάσσει ο Παναθηναϊκός να διεκδικεί και να κατακτά τίτλους σ’ όλα τα αθλήματα, σ’ όλες τις διοργανώσεις, ανεξαρτήτως αντιπάλων και καταστάσεων. Κάθε χαμένη ευκαιρία για τίτλο πονάει. Δεν θα κρυφτώ πίσω από κλισέ του τύπου “υπάρχει το κύπελλο και το πρωτάθλημα”, ναι υπάρχει… όμως ο αποκλεισμός είναι αποκλεισμός, ένας τίτλος σήμερα χάθηκε.

  Στα αγωνιστικά η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου είναι εμφανώς ανέτοιμη ενώ σημαντική ήταν σήμερα η απουσία του Γιώργου Στεφάνου λόγω τραυματισμού. Παρά την πίκρα δεν λιγοστεύει η πίστη μας σ’ αυτήν την ομάδα που λίγους μήνες πριν μας έκανε περήφανους και μας θύμισε τι σημαίνει Παναθηναϊκός.

  ΥΓ: Θα γυρίσει ο τροχός…

  ΥΓ2: Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος μέχρι να σβήσει ο ήλιος…

  sofa offers
  Loading...
  Translate »