Κελεσίδης ο πρωτοπόρος!

  Μια απ’ τις κορυφαίες φυσιογνωμίες της ελληνικής ποδηλασίας , αν όχι η κορυφαία, ο Ηλίας Κελεσίδης, έφυγε απ’ τη ζωή σαν σήμερα το 2007 και ο Σύλλογος δεν τον λησμονεί.

  Έναν σύλλογο πού υπηρέτησε με πάθος και προσήλωση και πού έφερε πολύ κόσμο του Παναθηναϊκού, πού ως τότε δεν ασχολούνταν και ιδιαίτερα με την ποδηλασία, κοντά στο άθλημα. Ειδικά στις δημόσιες διαδρομές πολλοί φίλαθλοι περίμεναν καρτερικά να περάσει με το ποδήλατο του, στην διαδρομή, για να του φωνάξουν Μπράβο Ηλία συνέχισε.

  Γεννημένος στις 20 Ιουνίου 1953 στο Μπρνο της τότε Τσεχοσλοβακίας υπήρξε ένας από τους αναμορφωτές του αθλήματος στην Ελλάδα. Το 1978 ήρθε στον αγαπημένο του Παναθηναϊκό και τίμησε το τριφύλλι στη φανέλα μέχρι και το 1986.Με την συνεισφορά του ο ΠΑΟ κατέκτησε αρκετούς ομαδικούς τίτλους.

  Σε ατομικό επίπεδο ως «πράσινος» αθλητής κατέκτησε όλους τους τίτλους στο Πρωτάθλημα δημοσίας οδού το διάστημα 1979-1985 ενώ κατέκτησε και διεθνείς τίτλους.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίζεται στη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του «τριφυλλιού» η κόρη του Ιλιόνη Κελεσίδη. μεγάλη ελπίδα για την ομάδα στην θέση της κεντρικού.

  sofa offers
  Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.
  Loading...
  Translate »