Εύκολο διπλό και τώρα ο τίτλος περνάει από… του Ρέντη

Ο Παναθηναϊκός δεν συνάντησε καμία δυσκολία απέναντι στην αξιόμαχη Κηφισιά, νικώντας εκτός έδρας με 3-0 σετ και έχοντας πλέον το μυαλό του στο ματς τίτλου με τον Ολυμπιακό στο Ρέντη.

Ο αγώνας:

Αρκετά ισορροπημένα ξεκίνησαν τον αγώνα οι δυο ομάδες, πηγαίνοντας χέρι-χέρι στις πρώτες μπαλιές μέχρι ο Παναθηναϊκός να πάρει ένα ισχνό προβάδισμα 2 πόντων με τον Αλέξανδρο Ράπτη (3-5). Εν συνεχεία, η Κηφισιά αντέδρασε και κατάφερε να κρατηθεί κοντά στο σκορ μέχρι τα μέσα του 1ου σετ εκμεταλλευόμενη και την πολύ κακή μέρα του Βαν Ντε Ντρις.

Εν τέλει καταλύτης του 1ου σετ αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά ο Αχιλλέας Μπάσης που από την στιγμή που πήγε στο σέρβις με σερί άσους το «Τριφύλλι» ξέφυγε με 4 πόντους (17-21). Για μια ακόμα φορά η Κηφισιά έβγαλε αντίδραση και δικό της σερί 4-0 έφερε το ματς στην ισοπαλία, 21-21. Παρότι το 1ο σετ εξελίχθηκε σε ντέρμπι στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός το κατέκτησε με 25-23.

Καρμπόν όπως και το 1ο σετ έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο σετ με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να ξεφύγει από την αρχή και την Κηφισιά να μην το αφήνει. Σε αντίθεση με το προηγούμενο σετ αυτή την φορά οι «πράσινοι» κατάφεραν να πάρουν ένα +5 πιο νωρίς (8-13) κυρίως λόγω των πολύ καλών σερβίς και την οξυδέρκεια του Πρωτοψάλτη να τελειώνει σωστά τις φάσεις στο φιλέ.

Από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με τον +5 δεν ξανακοίταξε ποτέ πίσω και με πλουραλισμό στην επίθεση πότε με τον Στάλεκαρ και πότε με τους Ράπτη και Βαν ντε Ντρις το «Τριφύλλι» έκανε το σκορ 14-21. Ο προπονητής της Κηφισιάς προσπάθησε να κάνει το ίδιο τρικ που έκανε και στο πρώτο σετ που γύρισε από το -5, βγάζοντας τον διαγώνιο Παπαδόπουλο και βάζοντας τον κεντρικό Σπηλιώπουλο ψηλώνοντας το μπλοκ του. Όμως αυτή την φορά ο Παναθηναϊκός δεν την πάτησε και έκλεισε το 2ο σετ με 25-16.

Δεν άλλαξε και πολύ το τοπίο στις αρχές του τρίτου σετ με τον Παναθηναϊκό να είναι σταθερά μπροστά με 1-2 πόντους. Ο αφανής ήρωας, όμως, των «πρασίνων», Αχιλλέας Μπάσης, άρχισε και πάλι να πυροβολεί στο σερβίς το «Τριφύλλι» εξαφανίστηκε στο +7, 8-15. Με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να αρχίζει να κάνει και το απαραίτητο ροτέισον.

Από εκεί και έπειτα ο Παναθηναϊκός συνέχισε στο ρελαντί διατηρώντας εύκολα μια διαφορά της τάξης των 6 πόντων με τον Στάλεκαρ να είναι κυρίαρχος πάνω στο φιλέ τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Έτσι, οι «πράσινοι» πήραν και το 3ο σετ με 25-16 παίρνοντας καθαρά νίκη πριν το ματς τίτλου στο Ρέντη με τον Ολυμπιακό.

Τα σετ: 23-25, 16-25, 16-25