Κυριζάκης: «Να βγούμε ενωμένοι από την Διπλή Ανάπλαση – Πρέπει να αλλάξουν οι συμβάσεις, να είναι ο Παναθηναϊκός ιδιοκτήτης στο Βοτανικό»

Ο Γενικός Γραμματέας του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, Χρήστος Κυριζάκης, ανοίγει τα χαρτιά του στο Prasinoforos.gr και μιλάει για όλους και για όλα.

Έχει την θέση του Γενικού Γραμματέα στον Παναθηναϊκό, έχει διατελέσει τιμ μάνατζερ της γυναικείας ομάδας βόλεϊ γυναικών, ίδρυσε το τμήμα του ποδοσφαίρου γυναικών… ο λόγος για τον Χρήστο Κυριζάκη. Έναν άνθρωπο που δεν του αρέσει να βρίσκεται στο φως της δημοσιότητας, παρά το σπουδαίο έργο που προσφέρει στον σύλλογο.

Ο Γενικός Γραμματέας του Α.Ο παραχώρησε συνέντευξη στον Παναγιώτη Δημητρόγλου και το Prasinoforos.gr και μίλησε για τις ενστάσεις του όσον αφορά την Διπλή Ανάπλαση, τονίζοντας πως οι συμβάσεις πρέπει να αλλάξουν και πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει την κυριότητα του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου καθώς και των εγκαταστάσεων.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο νεοσύστατο τμήμα του ποδοσφαίρου γυναικών, το οποίο «έχτισε» από το μηδέν μαζί με την οικονομική βοήθεια του Θάνου Αραγιάννη. Τέλος, μίλησε για το τμήμα βόλεϊ γυναικών και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για την συμμετοχή του στις εκλογές του Μαΐου.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Δημητρόγλου

Διπλή Ανάπλαση

Τι θα αλλάζατε από τις συμβάσεις ώστε, κατά εσάς, η συμφωνία να είναι συμφέρουσα για τον Α.Ο;

«Αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ δύσκολο να αλλάξουν οι συμβάσεις και θεωρώ πως μία αναβολή της ψηφοφορίας θα βοηθούσε την κατάσταση. Γενικότερα πάντως, πρέπει να αλλάξουν οι συμβάσεις ως προς την κυριότητα του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου και των εγκαταστάσεων. Ακόμη μία αλλαγή που οφείλει να γίνει είναι το τι θα ισχύει αναφορικά με την συντήρηση των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη. Μπορώ να πω ακόμη περισσότερα, όμως μία τέτοια συζήτηση θα είχε βάση μόνο σε περίπτωση αναβολής της ψηφοφορίας».

Είναι «κόκκινη γραμμή» η κυριότητα του γηπέδου και των εγκαταστάσεων;

«Εννοείται, είναι κόκκινη γραμμή. Από ιδιοκτήτες στην Λεωφόρο, πηγαίνουμε στον Βοτανικό ως ενοικιαστές».

Ποια είναι η άποψη σας γενικότερα για την περιοχή του Ελαιώνα; Τι έχετε να σχολιάσετε για την «κόκκινη γραμμή» όσον αφορά το γήπεδο μπάσκετ στον Βοτανικό, όπως είχε αναφέρει ο κ. Μαλακατές; Κάτι το οποίο δεν προχώρησε ποτέ καθώς το μπάσκετ έμεινε εκτός πρότζεκτ.

«Μία από τις ενστάσεις μου είναι και η περιοχή του Βοτανικού, καθώς δεν είναι στην Αθήνα, είναι στα όρια με άλλους δήμους. Παρ’ όλα αυτά, κατανοώ πως δεν υπάρχουν πολλές εκτάσεις στην Αθήνα για την ανέγερση γηπέδου. Όσον αφορά την δήλωση του κ. Μαλακατέ, όντως για εμένα είναι «κόκκινη» γραμμή το γήπεδο μπάσκετ. Δεν μπορούμε να αφήνουμε έξω ένα άθλημα που μας έδωσε τόσες επιτυχίες, πρέπει να είναι μαζί με τον Ερασιτέχνη και το ποδόσφαιρο. Πρέπει να συνταχθούμε μαζί με κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο, να μην διαφοροποιηθούμε γιατί η οικογένεια Γιαννακόπουλου και ο Δημήτρης έδωσαν πάρα πολλά στον σύλλογο».

Σε περίπτωση που η Διπλή Ανάπλαση δεν πάρει το 66% από το εκλογικό σώμα, ποια είναι η επόμενη μέρα για τον Παναθηναϊκό όσον αφορά το γηπεδικό ζήτημα;

«Από αυτή την διαδικασία της Διπλής Ανάπλασης πρέπει να βγούμε όλοι ενωμένοι και να προχωρήσουμε. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια του διχασμού. Ο Παναθηναϊκός θα υφίσταται και χωρίς τον Βοτανικό και με τον Βοτανικό. 100 χρόνια ιστορίας δεν σβήνονται. Στην επόμενη μέρα πρέπει να προχωρήσουμε σε αναθεώρηση των συμβάσεων. Να μην σταματήσει η Διπλή Ανάπλαση και να κατοχυρώσουμε την κυριότητα της Λεωφόρου».

Ο πρόεδρος του Α.Ο, κ. Μαλακατές, συχνά πυκνά αναφέρει πως η διοίκηση του Α.Ο ομόφωνα στηρίζει την Διπλή Ανάπλαση, ενώ εσείς προσεγγίζετε εντελώς διαφορετικά το θέμα του Βοτανικού. Τι έχετε να σχολιάσετε;

«Ο κ. Μαλακατές έχει πει ανακρίβειες όσον αφορά το πρόσωπο μου και την διαδικασία. Η διοίκηση ήταν ομόφωνη στο να μιλήσουν, είχαμε δώσει άδεια για την συνέντευξη τύπου, για να βγουν να μιλήσουν. Δεν είχα διαβάσει – μελετήσει τις συμβάσεις. Διαπραγματευόταν ο κ. Μαλακατές, ο κ. Βρανόπουλος και κ. Παυλόπουλος ολόκληρες τις συμβάσεις. Μας ενημέρωναν μετά την συμφωνία, ενημερωνόμασταν αλλά εκ των υστέρων. Δεν ενημερωνόμασταν εκ των προτέρων ώστε να πάρουμε θέση. Υπάρχει ρήτρα εμπιστευτικότητας, αλλά δεν θα έπρεπε να υπάρχει προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Εξουσιοδότηση πήρανε για να διαπραγματεύονται, όχι να αποφασίζουν. Διαφωνώ με τον τρόπο διοίκησης του κ. Μαλακατέ, έχω εμπειρία πάνω στην διοίκηση λόγω της δουλειάς μου (σ.σ Ανώτερος Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού) και διαφωνώ απόλυτα. Σέβομαι τον κ. Μαλακατέ σαν άνθρωπο αλλά διαφωνώ με την διοίκηση».

Θεωρείτε αντιπροσωπευτικό το δείγμα των 4.200 μελών, οι οποίοι καλούνται να ψηφίσουν σε μία τόσο κρίσιμη ψηφοφορία για το μέλλον του συλλόγου; Παράλληλα βλέπουμε να απουσιάζουν ηχηρά ονόματα από την λίστα με τα μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου.

«Όχι, δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Η γνώμη μου είναι πως πρέπει να πάμε σε αναβολή, ώστε να αλλάξουν οι συμβάσεις και να ανέβει ο αριθμός των μελών που δικαιούνται ψήφο, με άλλες διαδικασίες και προϋπόθεσες. Δεν είναι αντιπροσωπευτικά τα 4.200 μέλη για τους 2.000.000 Παναθηναϊκούς».

ποδόσφαιρο Γυναικών

Αφήνοντας το θέμα της Διπλής Ανάπλασης, ας μεταβούμε στο νεοσύστατο τμήμα του ποδοσφαίρου γυναικών. Θα θέλαμε να αναφερθείτε στην άνοδο του Παναθηναϊκού στην Β’ εθνική, καθώς και στο όραμα που έχετε προσωπικά γι’ αυτό το τμήμα;

«Το ποδόσφαιρο γυναικών στηρίχτηκε διαδικαστικά από μένα και οικονομικά από τον κ. Αραγιάννη. Στόχος μας είναι να ανέβουμε στην Α’ εθνική και να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα και την έξοδο στο Champions League. Σιγά – σιγά χτίζεται η ομάδα, αποκτήσαμε δικό μας προπονητικό κέντρο και ευχαριστούμε γι’ αυτό τον Δήμο Πικερμίου, καθώς και τον δήμο για την παραχώρηση του γήπεδο του ΠΑΟ Ρουφ για τους αγώνες. Χτίζουμε μία ομάδα βήμα-βήμα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Το τμήμα στελεχώνεται από έμπειρο προπονητή καθώς και από στελέχη με μεγάλη εμπειρία. Στήριξα και δημιούργησα το τμήμα από την αρχή».

βόλεϊ γυναικών

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε ήδη φέτος να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο, επιστρέφοντας στις κατακτήσεις μετά από 11 ολόκληρα χρόνια στο βόλεϊ των γυναικών. Πως αισθανθήκατε μετά την κατάκτηση του τίτλου και τι έχετε να σχολιάσετε για την «μάχη» του πρωταθλήματος. Πιστεύετε πως το ενδοξότερο τμήμα του Ερασιτέχνη επέστρεψε εκεί που ανήκει;

«Ασχολήθηκα με βόλεϊ γυναικών ως Γενικός Γραμματέας και ως τιμ μάνατζερ για 1,5 χρόνο, το πήραμε από χαμηλά και το ανεβάσαμε. Η ενασχόληση του κ. Αραγιάννη με το τμήμα έδωσε αυτή την πνοή και το πνεύμα πρωταθλητή. Χάρηκα και συγκινήθηκα γιατί παρακολουθώ το συγκεκριμένο τμήμα από μικρό παιδί. Ευοδώθηκαν οι στόχοι μας κατά το ήμισυ και περιμένουμε τώρα το πρωτάθλημα, που είναι και ο απώτερος στόχος. Στην επόμενη χρόνια, στόχος μας είναι η Ευρώπη, πάντα με την αρρωγή του κ. Αραγιάννη».

η επόμενη Μέρα

Το ερχόμενο καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν εκλογές στον Ερασιτέχνη για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Σκοπεύετε να θέσετε υποψηφιότητα στις νέες εκλογές;

«Δεν έχω αποφασίσει ακόμη, πρέπει να δω πως θα είναι το κλίμα για την ενασχόληση μου ξανά. Σας ευχαριστώ πολύ που μου δώσατε βήμα για να μιλήσω».