Κυριζάκης στο Prasinoforos.gr: «Χρειαζόμαστε πολυφωνία και μεγαλύτερη σύσφιξη σχέσεων με τον κόσμο»

Ο γενικός Γραμματέας του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου και νυν υποψήφιος στις εκλογές του Ερασιτέχνη, Χρήστος Κυριζάκης, άνοιξε τα χαρτιά του στον Παναγιώτη Δημητρόγλου και το Prasinoforos.gr.

Ο Χρήστος Κυριζάκης έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Ερασιτέχνη, τιμ μάνατζερ του τμήματος βόλεϊ γυναικών ενώ παράλληλα ίδρυσε το τμήμα ποδοσφαίρου γυναικών του «τριφυλλιού».

Στις ερχόμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος και μέσω του Prasinoforos.gr αποκαλύπτει τον λόγο που θα συμμετάσχει στις εκλογές, ποιον θα στηρίξει, κάνει έναν απολογισμό της τελευταίας διετίας και παρουσιάζει προτάσεις για το «αύριο» του συλλόγου.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Δημητρόγλου

Μετά από μία διετία που διατελέσατε γενικός γραμματέας του Ερασιτέχνη, παρά τις διαφωνίες και τις προστριβές που είχατε με μέλη της διοίκησης, αποφασίσατε να θέσετε ξανά υποψηφιότητα στις εκλογές του Α.Ο. Τι σας ώθησε σ’ αυτή την απόφαση;

«Η αγάπη μου για τον σύλλογο και η προσπάθεια μου να διορθώσω κάποια πράγματα, καταστάσεις, πολιτικές και πρακτικές που δεν λειτουργούσαν έτσι όπως όλοι μας θα επιθυμούσαμε. Γιατί, αν και δεν το διάβασα στο μήνυμα του απερχόμενου Προέδρου, όλοι μας κάναμε λάθη και προσωπικά θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τους φιλάθλους μας και γι’ αυτά και να υποσχεθώ πως, εάν με τιμήσουν με την ψήφο τους τηα προσπαθήσω να τα μειώσω στο ελάχιστο. Άλλωστε δεν είχα και την πείρα που απαιτείτο για έναν τόσο τεράστιο σύλλογο του διαμετρήματος του Παναθηναϊκού μας».

Στις εκλογές υπάρχουν δύο υποψήφιοι πρόεδροι, ο κ. Μαλακατές και ο κ. Συνοδινός. Εσείς ποιον από τους δύο στηρίζετε; Παράλληλα, παρουσιάστε μας έναν σύντομο απολογισμό της διετίας.

«Στον απολογισμό που οφείλουμε άπαντες να κάνουμε, μετά την λήξη της θητείας με ως Δ.Σ. μπορούμε να χωρίσουμε το έργο μας σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Στο αγωνιστικό κομμάτι των τμημάτων μας και στο διοικητικό. Για το μεν αγωνιστικό, το ισοζύγιο είναι θετικό και πολλά τμήματα όπως και αθλητές μας, τα κατάφεραν και με το παραπάνω και μας έκαναν να νιώσουμε υπερήφανοι. Εγώ ιδιαίτερα νιώθω υπερήφανος που ήμουν team manager στο αγαπημένο μου τμήμα (σ.σ βόλεϊ γυναικών) αφιερώνοντας πολύ προσωπικό χρόνο αλλά τελικά το αποτέλεσμα μας δικαίωσε η κατάκτηση όλων των εγχώριων τίτλων και την επανασύσταση του ποδόσφαιρου γυναικών που έγινε από εμένα (ίδρυση τμήματος από ΕΠΟ ΕΠΣΑ εύρεση προπονητών, ρόστερ, γηπέδου και προπονητικού κέντρου) με την αμέριστη βοήθεια του κ. Αραγιάννη, με αποτέλεσμα να κατακτήσουμε την άνοδο το τίτλο Γ εθνικής με το εντυπωσιακό ρεκόρ μόνο νίκες και με ενεργητικό 50 γκολ και 0 παθητικό.

Φυσικά, όλα αυτά συνέβησαν και με την συμβολή ολόκληρου του Δ.Σ. (ακόμη και αυτών που αποχώρησαν) και για την οποία δεν διάβασα στις δηλώσεις του προέδρου ούτε μία ευχαριστία για τα μέλη του. Προσωπικά και ως απερχόμενος Γραμματέας, οφείλω να αποδώσω τα εύσημα και στους φιλάθλους μας και φυσικά σε όλους τους αθλητές, τους συμβούλους, τους προπονητές και τα επιτελεία αυτών για τους τίμιους αγώνες τους. Για το διοικητικό όμως κομμάτι, επιτρέψτε μου να καταθέσω πως αποτύχαμε, ίσως γιατί ο Πρόεδρος ως πιο έμπειρος δεν μας εμπιστεύτηκε ως όφειλε, ίσως γιατί γιατί όπως μας δήλωνε κατά καιρούς στα Δ.Σ. “αυτός είναι ο τρόπος που διοικώ και σε όποιον αρέσει”. Η ουσία ήταν πως ζούσαμε σχεδόν ανενημέρωτοι σε πολλά ζητήματα και η επικοινωνία μεταξύ μας περιοριζόταν στις κλήσεις μας για σύγκλιση Δ.Σ. παρά τις διαρκείς οχλήσεις μας και δη τις δικές μου ως Γραμματέας να ενημερωνόμαστε για τις προθέσεις ή λήψεις αποφάσεων έγκαιρα (με παράλληλα κατάθεση των απόψεων μας ) και ουχί μετά την λήψη αυτών.

Εν κατακλείδι, προσωπικά έχω κατασταλάξει να υποστηρίξω την υποψηφιότητα του ξ. Συνοδινού, χωρίς όμως να επιθυμώ να κατευθύνω ή να χειραγωγήσω προθέσεις των μελών μας. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα επιθυμούσα διακαώς να υπάρχει πολυφωνία εντός του νέου Δ.Σ και όχι μόνον “οι άνθρωποι του προέδρου που θα λένε ναι σε όλα”».

Ποιες είναι επιγραμματικά οι προτάσεις σας για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού;

  • Ενίσχυση όλων των τμημάτων του Ερασιτέχνη με ισομερή και δίκαια κριτήρια και όχι μόνο βαρύτητα στα ομαδικά και πιο δημοφιλή.
  • Καλύτερη επικοινωνία και ενημέρωση μεταξύ του Προεδρείου και των μέλων του Δ.Σ.. Παράλληλα ενημέρωση από τους έφορους των τμημάτων για την πορεία, πρόοδο και τα προβλήματα αυτών προς όλα τα μέλη του Δ.Σ..
  • Ακόμη μεγαλύτερη σύσφιξη σχέσεων με τον κόσμο μας και δημιουργία ανοιχτών διαδικτυακών συζητήσεων (Forum) με αυτόν σε τουλάχιστον 15ημερη βάση όπου θα συζητούνται θέματα, προτάσεις, δράσεις καλύτερης προβολής του Συλλόγου.
  • Περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων και αξιοποίηση της αγάπης των χορηγών μας προς τον Σύλλογο, με την διοργάνωση δράσεων, events, συνεστιάσεων.
  • Δημιουργία εθελοντικής ομάδας τεχνοκρατών φίλων μας (υπάρχουν πολλοί, πιστέψτε με, με όρεξη, διάθεση και απίστευτη αγάπη προς τον σύλλογο, που οφείλουμε να τους αξιοποιήσουμε αναλόγως) που θα αξιοποιήσουν με την σειρά τους στο έπακρο το μέγεθος του Συλλόγου ανά τη χώρα και αν καταστεί δυνατό και σε χώρες που υπάρχουν δραστήριοι σύνδεσμοι φιλάθλων μας, με μία σειρά παρουσιάσεων, εκδηλώσεων κτλπ.