«Κλείδωσε η συνάντηση Μπακογιάννη-ΚΑΕ ΠΑΟ: Ποια είναι η πρόταση του Δήμου»

  Συνάντηση με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε ο Δήμος Αθηναίων για τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας. Ποια είναι η κεντρική ιδέα της πρότασης που έχει στα σκαριά.

  Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει το SDNA:

  «Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κώστας Μπακογιάννης απηύθυνε ήδη την πρόσκλησή του τόσο στην ΚΑΕ (όσο και στον Ερασιτέχνη) για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Δηλαδή εντός του χρονικού πλαισίου του ενός μήνα, που είχαν δώσει οι άνθρωποι του Δήμου όταν στις 20 Νοεμβρίου έκαναν τις σχετικές ανακοινώσεις.

  Θυμίζουμε ότι με βάση αυτές τις ανακοινώσεις, ο κ. Μπακογιάννης και οι συνεργάτες του εξέταζαν κάποια όμορα οικόπεδα στην Διπλή Ανάπλαση (σε χώρο όχι μεγαλύτερο των 300 μέτρων) για να καταλήξουν στην καλύτερη περίπτωση και να την προτείνουν στη διοίκηση του μπασκετικού Παναθηναϊκού.

  Πάντα με βάση αυτό το πλάνο και υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει συμφωνία:

  – Η γη θα είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων. Οι όροι χρήσεις και λειτουργίας του κλειστού, τα οικονομικά, τα ανταλλάγματα κλπ, θα συμφωνηθούν μεταξύ του Δήμου, του Ερασιτέχνη και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

  – Φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι ο Δήμος Αθηναίων, ενώ θα επενδυθούν και ιδιωτικά κεφάλαια. Το κόστος υπολογίζεται περίπου στα 30 εκατ. ευρώ. Στην αρχική συζήτηση έχει γίνει λόγος για χωρητικότητα 10.000 θέσεων, αλλά όπως έχουμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή, αυτό πρέπει να μείνει «ανοιχτό» καθώς θεωρείται σίγουρο ότι οι διοικούντες την πράσινη ΚΑΕ θα ζητήσουν αύξηση της χωρητικότητας.

  – Ο χρονικός ορίζοντας κατασκευής και παράδοσης του έργου υπολογίζεται σε 36-48 μήνες από σήμερα. Με δυο λόγια το αργότερο έως το τέλος του 2024 ο Παναθηναϊκός θα μπορεί – εφόσον συμφωνήσει φυσικά με τους προτεινόμενους όρους – να έχει στον Βοτανικό ΚΑΙ το δικό του κλειστό γήπεδο μπάσκετ.

  Όλα τα παραπάνω θα μπουν πλέον σε μία… κανονική σειρά από την ερχόμενη εβδομάδα όπου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του κ. Μπακογιάννη με την ΚΑΕ και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και θα γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες του προτεινόμενου έργου».