Κοκαΐνη αξίας 6 εκατομμυρίων ευρώ εντοπίστηκε στον Πειραιά (vid)

Η Ελληνική Αστυνομία κατάσχεσε 173 κιλά κοκαΐνης, αξίας 6 εκατ. δολαρίων – Τα ναρκωτικά έφτασαν στον Πειραιά από τη Νότια Αφρική μέσα σε ειδική κρύπτη.

Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης που ήταν κρυμμένη σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη σε εμπορευματοκιβώτιο ψυγείο στο Λιμάνι του Πειραιά προχώρησαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών και σε συνεργασία με το Γραφείο D.E.A. της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, αναφορικά με επικείμενη δια θαλάσσης με εμπορευματοκιβώτιο, εισαγωγής μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης από τη Νότια Αφρική στην Ελλάδα, κατόρθωσαν να εντοπίσουν το συγκεκριμένο εμπορευματοκιβώτιο-ψυγείο, εντός του λιμένα του Πειραιά και να το θέσουν σε επιτήρηση.

Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (19/9) διενεργήθηκε καθολικός έλεγχος του εμπορευματοκιβωτίου- ψυγείου, με τη συμμετοχή και της Γ’ Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά, της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε.

Αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν ο εντοπισμός, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στα τοιχώματα του εμπορευματοκιβωτίου, 160 συσκευασιών με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 173 κιλών και 450 γραμμαρίων. Το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση της ανωτέρω κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης, υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούσε το χρηματικό ποσό των 6.000.000 ευρώ.

Πηγή: athensvoice.gr