Κονδύλι 20 εκατ. ευρώ θα απαιτήσει ο Αλαφούζος για τη Λεωφόρο!

  Τριπλασιασμό του κονδυλίου απ’ την περιφέρεια για την ανακατασκευή της Λεωφόρου με ποσό ανάλογο με αυτό της ΑΕΚ, θα απαιτήσει ο Αλαφούζος. Ενημερώνει την Πέμπτη τον Μπακογιάννη.

  Σε εντελώς διαφορετικό πλαίσιο από αυτό που ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις πολλών, σκοπεύει να κινηθεί η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναφορικά με το γήπεδο της Λεωφόρου και το κονδύλι που θα απαιτήσει σε περίπτωση που ο σύλλογος δεν πάρει στο 100% όσα του αναλογούν στο Βοτανικό.

  Ο Γιάννης Αλαφούζος θα αξιώσει από την Πολιτεία το ποσό των 20 εκατ. ευρώ για την ολική ανακαίνιση της Λεωφόρου, σε μία προσπάθεια να γίνει όχι απλά λειτουργική αλλά ένα όσο το δυνατόν πιο σύγχρονο γήπεδο, που θα περιλαμβάνει ολοκληρωτικά ανακαινισμένες εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη, σε σημείο ώστε να δύναται να φιλοξενήσει και τις ομάδες βόλεϊ.

  Ο μεγαλομέτοχος της «πράσινης» ΠΑΕ και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έχουν προγραμματίσει κατ’ ιδίαν συνάντηση την Πέμπτη όπου προβλέπεται να συζητηθεί το προκρινόμενο σχέδιο της δημοτικής αρχής για τη συστέγαση όλων των τμημάτων του τριφυλλιού στο Βοτανικό.

  Οι δύο άξονες για το κονδύλι των 20 εκατ. ευρώ

  Ταυτόχρονα ο Αλαφούζος αναμένεται να ενημερώσει τον Μπακογιάννη για το ζήτημα της ολικής ανακαίνισης της Λεωφόρου, εστιάζοντας σε δύο άξονες. 

  Όλα αυτά βεβαίως πάντα στο ενδεχόμενο που δεν καλυφθούν ολοκληρωτικά οι απαιτήσεις του Παναθηναϊκού Α.Ο., με γήπεδα ποδοσφαίρου, ερασιτέχνη και μπάσκετ.

  Στον πρώτο άξονα θα πρέπει να υπάρξει τροποποίηση του νόμου που θα επιτρέψει τη διαδικασία βαρύτερων εργασιών για την ανακατασκευή της ιστορικής έδρας του Παναθηναϊκού, καθώς επίσης και των χώρων πέριξ αυτής που χρησιμοποιεί ο Ερασιτέχνης. 

  Δεύτερον, την αντικατάσταση του υπάρχοντος κονδυλίου, ύψους 7 εκατ. ευρώ, που έχει ήδη εγκριθεί ή αν προτιμάτε τον τριπλασιασμό του με ισόποσα χρήματα με αυτά που δόθηκαν από την Περιφέρεια για την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ, ήτοι 20 εκατ. ευρώ. Το ποσό δεν είναι τυχαίο και στον Παναθηναϊκό θεωρούν πως είναι η μίνιμουμ απαίτηση που μπορεί να έχει ο σύλλογος, δεδομένης και της ισόποσης ενίσχυσης της ΑΕΚ από τον κρατικό κορβανά.  

  Το κονδύλι των 7 εκατ. ευρώ άλλωστε, προγραμματίζονταν για τον «καλλωπισμό» της Λεωφόρου (για το μεσοδιάστημα που θα απαιτούνταν μέχρι να υλοποιηθεί το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης στο Βοτανικό) και δεν καλύπτει έπ’ ουδενί τις ανάγκες που προκύπτουν στο σχέδιο της ολικής ανακατασκευής της, το οποίο παρουσίασε σε προγενέστερο αποκλειστικό δημοσίευμα το SDNA. 

  Στο υπάρχον σχέδιο του Παναθηναϊκού οι απαιτούμενες εργασίες δεν θα είναι ήπιας μορφής, από τη στιγμή που πρόκειται για ανακατασκευή στην οποία εμπεριέχονται και νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις για τα τμήματα του Ερασιτέχνη και ως εκ τούτου το τριφύλλι θεωρεί αυτονόητη την αξίωση του παραπάνω ποσού.

  Τις προηγούμενες μέρες, υπέρ του σχεδίου της Λεωφόρου ως Plan B τάχθηκε και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός που είναι ενήμερος για τις εξελίξεις. 

  Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός μπαίνει πολύ δυναμικά και απαιτεί από την Πολιτεία να πάρει αυτό που δικαιούται, με τις διαπραγματεύσεις πλέον το προσεχές διάστημα να ανεβάζουν το θερμόμετρο ολοένα και περισσότερο.

  Η πλευρά Μπακογιάννη είναι δεδομένο πως θέλει να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη Διπλή Ανάπλαση, ωστόσο η ύπαρξη ενός δεύτερου σχεδίου, ενδεχόμενα να θέτει τον Παναθηναϊκό σε θέση ισχύος για την επόμενη ημέρα. Με τις πληροφορίες μάλιστα να αναφέρουν ότι το πλάνο του Αλαφούζου έχει γίνει γνωστό και πέραν του Δήμου Αθηναίων. Οι επόμενες ημέρες σε κάθε περίπτωση θα είναι καθοριστικές…

  Πηγή: SDNA.gr

  sofa offers
  Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.
  Loading...
  Translate »