Κοντονής: «Ήταν πέναλτι, το είδε όλη η Ελλάδα – Η Νέα Δημοκρατία ήταν το κόμμα της “παράγκας”»

Ο Σταύρος Κοντονής μίλησε στο SDNA για τη Λεωφόρο, το VAR, τον Μαρινάκη, τις τοποθετήσεις Μητσοτάκη και την ΕΠΟ.

«Ήταν πέναλτι. Πώς να το κάνουμε; Το είδε όλη η Ελλάδα. Είναι τρέλα να αμφισβητούμε τη λογική, αλλά ακόμη και την τεχνολογία. Στην Ελλάδα έχουμε φθάσει να αμφισβητούμε όχι μόνο τις αποφάσεις του διαιτητή, αλλά και τον VAR που συμβουλεύεται την τεχνολογία», ανέφερε ακόμη ο Σταύρος Κοντονής. 

Αναφερόμενος, λοιπόν, στα λεγόμενα Μαρινάκη, ο κ. Κοντονής υποστήριξε πως «πρόκειται για μία προσπάθεια φανατισμού του οπαδικού κόσμου για να καλυφθούν επιχειρηματικές αστοχίες στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού». 

Εν συνεχεία ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε και στα όσα υποστήριξε ο δημοσιογράφος, Αντώνης Καρπετόπουλος πως «όπως άλλαξε η ΕΠΟ επί Κοντονή, αυτό πρέπει να γίνει και τώρα». Αναφερόμενος, λοιπόν, σ’ αυτή την ατάκα ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού επισήμανε: «Εγώ δεν άλλαξα την ΕΠΟ, τους άλλαξα τα φώτα. Είχα επικοινωνήσει με την FIFA και την UEFA και ζήτησα να επέμβουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αλλιώς δεν ξεκινά το πρωτάθλημα. Η τότε Κυβέρνηση ήθελε να βάλει τάξη στο ποδόσφαιρο, όχι να επέμβει». 

Εν συνεχεία ο Σταύρος Κοντονής τοποθετήθηκε και σε όλα όσα είπε πριν από λίγο στον ΑΝΤ1 ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι σωστή δήλωση», επισήμανε, όμως εν συνεχεία επισήμανε: «Η Νέα Δημοκρατία έπρεπε να τα έλεγε και τότε. Όταν εγώ ανέλαβα δράση για να μπει τάξη στο ποδόσφαιρο, έλεγαν τότε ότι «εγώ οδηγώ το ελληνικό ποδόσφαιρο σε Grexit». Η Νέα Δημοκρατία ήταν το «κόμμα της παράγκας». Τότε έλεγε άλλα. Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη έπρεπε να έχει και το στοιχείο της αυτοκριτικής».

«Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω απολύτως τίποτα με τον Ολυμπιακό. Αυτοί, όμως, που λένε τώρα ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στην ΕΠΟ, όταν είχαμε αναλάβει ως κυβέρνηση δράση με κατηγορούσαν», επισήμανε και πρόσθεσε: «Γινόταν κάτι στην ΕΠΟ και έβγαζε ανακοίνωση ο Ολυμπιακός για μένα».