Ανέδειξε τις ομάδες της δεκαετίας η Euroleague, μέσα ο Παναθηναϊκός!

  Η Euroleague παρουσίασε τις ομάδες που κυριάρχησαν στις στατιστικές κατηγορίες την 10ετία που ολοκληρώνεται και οι Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ έχουν την τιμητική τους. Ποια η πρωτιά του Παναθηναϊκού.

  Όπως συνέβη με τους παίκτες, έτσι και με τις ομάδες, η Euroleague παρουσίασε αυτές που ξεχώρισαν από πλευράς στατιστικής τη 10ετία που ολοκληρώνεται σήμερα. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με τα περισσότερα κλεψίματα στο πλαίσιό της, αλλά η συνολική κυριαχία ανήκει στις Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

  Η ρωσική ομάδα είναι κυρίαρχη σε πόντους, αλλά και ποσοστά εντός πεδιάς, ενώ οι Μαδριλένοι προπορεύονται σχεδόν σε όλες τις άλλες κατηγορίες. Πρόκειται άλλωστε για δυο ομάδες που έχουν πάρει από δύο τρόπαια (η Ρεάλ το 2015 και το 2018, η ΤΣΣΚΑ το 2016 και το 2019) στη διάρκεια της 10ετίας.

  Αναλυτικά:

  Αγώνες: Ρεάλ Μαδρίτης, 291

  Πόντοι συνολικά: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, 24.352
  Πόντοι ανά αγώνα: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, 84.3

  Ριμπάουντ συνολικά: Ρεάλ Μαδρίτης, 10.464
  Ριμπάουντ ανά αγώνα: Ρεάλ Μαδρίτης, 35.9

  Ασίστ συνολικά: Ρεάλ Μαδρίτης, 5.334
  Ασίστ ανά αγώνα: Ρεάλ Μαδρίτης, 18.3

  Κλεψίματα συνολικά: Παναθηναϊκός, 1.965
  Κλεψίματα ανά αγώνα: Ερυθρός Αστέρας, 7.4

  Κοψίματα συνολικά: Ρεάλ Μαδρίτης, 941
  Κοψίματα ανά αγώνα: Χίμκι, 3.6

  Eυστοχία σε βολές: Ρεάλ Μαδρίτης, 77.9% 
  Ευστοχία σε δίποντα: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, 54.9%
  Ευστοχία σε τρίποντα: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, 40.3%

  Πηγή: SDNA.gr

  Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.