Ο κορωνοϊός «προσγειώνει» τον Ινσουά!

Ο Εμάνουελ Ινσούα ανέκαθεν ήταν ένα… μυστήριο τραίνο. Δεν είναι εύκολο να τον αποκρυπτογραφήσεις και να καταλάβεις τις προθέσεις του, όμως είναι σαφές ότι θα ήθελε να μείνει στην Αθήνα.

Με την οικογένεια του απολαμβάνουν τη ζωή στα Νότια Προάστια της πρωτεύουσας, έχει εγκλιματιστεί στον Παναθηναϊκό και λόγω της ιδιοσυγκρασίας του, έχει εξαιρετική σχέση με τον κόσμο.

Ωστόσο, επειδή ο Ινσούα είναι επαγγελματίας είχε θέσει ως σημαντικότερο κριτήριο το οικονομικό, για το συμβόλαιο που θα υπογράψει για την επόμενη σεζόν. Παρά τις δημόσιες διαψεύσεις του Αργεντινού αριστερού μπακ, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ήταν ενήμεροι για τις υψηλές απαιτήσεις του, που ξεπερνούσαν τις 600.000 ευρώ ετησίως. Τον κατανοούν μεν, δεν μπορούν να τον ικανοποιήσουν δε.

Αλλά, αυτά τα νούμερα ίσχυαν προ κορωνοϊού. Ο Covid-19 θα προκαλέσει ύφεση στην οικονομία και θα επηρεάσει τα έσοδα των ομάδων παγκοσμίων και κατά συνέπεια, θα “ρίξει” και τις αποδοχές των ποδοσφαιριστών. Ακόμα και εύρωστες αγορές που διακρίνονταν για τη ροή χρήματος, όπως στη Μέση Ανατολή, έχουν πληγεί και θα χρειαστούν καιρό να ανακάμψουν.

Ο Ινσούα αντιλαμβάνεται απόλυτα ότι τα λεφτά που ζητούσε προ πανδημίας, δεν πρόκειται να τα πάρει. Κυρίως, επειδή η Αλ Ουάχντα από τα Αραβικά Εμιράτα που είχε εμφανιστεί τον Ιανουάριο και ανέβασε το “ταβάνι” του, δεν πρόκειται να έρθει ξανά. Συνεπώς, ο Ινσούα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, αν και δεν βιάζεται να κλείσει κάπου. Σίγουρα, ο 29χρονος αμυντικός θα είναι πιο διαλλακτικός στην πρόταση του Τσάβι Ρόκα, αλλά θα εξαντλήσει τα περιθώρια για κάτι καλύτερο.

Από την άλλη, δεν είναι βέβαιο ότι η προσφορά που είχε διατυπώσει ο Ρόκα τον Ιανουάριο θα τελεί σε ισχύ και τον Μάιο… Η ΠΑΕ με εντολή του Γιάννη Αλαφούζου “πάγωσε” τα πάντα και επανεξετάζει όλες τις συναλλαγές της, για να προσαρμοστεί στον μειωμένο προϋπολογισμό. Άρα, αυτό είναι ένα ερώτημα που σύντομα ο Ινσούα θα μάθει την απάντηση…

Πηγή: trifilara.gr