Κούμπης: «Θυμάμαι το παιχνίδι στους Ζωσιμάδες το 2012, ήταν ένας αγώνας που δεν έπρεπε να γίνει»

Ο πρώην υπεύθυνος επικοινωνίας του Παναθηναϊκού, Στέφανος Κούμπης, σε συνέντευξη του μίλησε για τα γεγονότα που συνέβησαν το 2012, όταν το «τριφύλλι» αγωνίστηκε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες», με τον αγωνιστικό χώρο να θυμίζει περισσότερο σε παγοδρόμιο παρά σε γήπεδο ποδοσφαίρου.

Παρά την επικινδυνότητα του αγωνιστικού χώρου, καθώς τα ποσοστά για τραυματισμό παιχτών ήταν αρκετά υψηλά, ο διαιτητής Σπάθας αποφάσισε να διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας.

Αφορμή αυτών το δηλώσεων αποτέλεσε η χθεσινή αναβολή του παιχνιδιού ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός για το Κύπελλο Ελλάδας, λόγω κακοκαιρίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είχα ζήσει το παιχνίδι εκείνο από την πρωινή σύσκεψη μέχρι το βράδυ που έσβησαν τα φώτα. Ήταν ένα ματς που δεν έπρεπε να γίνει. Όσο βράδιαζε το πρόβλημα μεγάλωνε, γιατί έπεφτε η θερμοκρασία. Το 30-35% του αγωνιστικού χώρου είχε πάγο. Μια ώρα πριν το παιχνίδι είχαν βγάλει οι άνθρωποι του γηπέδου ένα ηλεκτρονικό αυτοκίνητο με μια τσουγκράνα για να σπάσει τον πάγκο.

Όταν βγήκαν οι ποδοσφαιριστές για το ζέσταμα κατάλαβαν ότι ήταν επικίνδυνο. Το είπαν και στον διαιτητή Σπάθα. Εκείνος είχε κλειστεί στο γραφείο των αποδυτηρίων και έκανε κάποια τηλέφωνα. Βγήκε έξω και ήταν αίσθηση όλων ότι δεν θα άρχιζε το ματς, γιατί έπεσαν πάνω του και οι παίκτες. Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι πως όταν βγήκε για τον τελευταίο έλεγχο, είχε ακόμη περισσότερο πάγο. Όταν είπε στον τελευταίο έλεγχο ‘παίζουμε’, εκεί υπήρχε η έκρηξη των παικτών. Η γραμμή του ΠΑΣ ήταν ‘ό,τι πει ο διαιτητής’, στον Παναθηναϊκό έλεγαν ότι καλύτερα να μη γίνει. Έτσι διεξήχθη εκείνο το περίφημο παιχνίδι σε ένα γήπεδο να μην πατιέται στο 30%. Οι παίκτες έκαναν βηματάκια για να μη γλιστρήσουν και πέσουν, γιατί θα ήταν καταστροφή. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το γήπεδο ήταν ακατάλληλο κι επικίνδυνο.

Η πρώτη ομάδα που αδικείται που παίζει εκεί, είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Και 25 εκατ. μπάτζετ να έχει ο ΠΑΣ, όποιας ποιότητας παίκτες και αν έχει, θα αγωνίζεται για κάποιους μήνες σε στίβο μάχης».