Κουτσονικόλας: «Στόχος μας ήταν η κορυφή»

  Η ομάδα νεανίδων του Παναθηναϊκού στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας, επικρατώντας του Άρη στον τελικό με 58-31. O υπεύθυνος των «πράσινων» ακαδημιών και team manager του τμήματος γυναικών του Παναθηναϊκού, Μάκης Κουτσονικόλας, μίλησε στην εκπομπή της ΕΟΚ “Τα παιδία παίζει” με τον Αργύρη Παγαρτάνη.

  Αναλυτικά είπε:

  Για το αν θεωρούσαν στον Παναθηναϊκό ότι ήταν το φαβορί η ομάδα: «Από το τέλος της περασμένης περιόδου που άργησε να ολοκληρωθεί, δηλαδή μόλις τέλειωσε και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων εργαστήκαμε πολύ σκληρά εγώ, η κόουτς Καπογιάννη, ο κύριος Ζιάκας και φυσικά ο προπονητής κύριος Τσεμπέρης στο να φτιάξουμε μια δυνατή ομάδα και να συμπληρώσουμε όποια κενά μπορεί να υπήρχαν στις νεανίδες. Στόχος μας ήταν η κορυφή. Λόγω του ονόματος του συλλόγου στόχος είναι πάντα η κορυφή, αλλά κύριό μας μέλημα είναι βήμα-βήμα τα παιδιά να μαθαίνουν το μπάσκετ μέσα από αρχές και πειθαρχεία και να μη μπαίνουν σε διαδικασία τίτλων παρά μόνο όταν έρθει η στιγμή των τελικών».

  Για το επίπεδο του Πανελληνίου νεανίδων: «Το επίπεδο φέτος ήταν καλύτερο σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια. Αν γυρίσουμε βέβαια 4-5 χρόνια πίσω, ίσως το επίπεδο να ήταν καλύτερο. Αυτό είναι αποτέλεσμα του ότι δεν υπάρχουν πολλά κορίτσια που να ακολουθούν το άθλημα. Η αύξηση του αριθμού είναι και ο στόχος και του Παναθηναϊκού και της Ομοσπονδίας, η οποία έχει «ενεργοποιηθεί» τον τελευταίο καιρό πολύ και σε αυτό το κομμάτι. Ο σχετικά μικρός αριθμός των κοριτσιών που ασχολούνται με το μπάσκετ έχει ως αποτέλεσμα το ότι φέτος ήταν σε υψηλότερο και πιο ανταγωνιστικό επίπεδο κάποιες ομάδες και κάποιες άλλες σε χαμηλότερο. Σίγουρα ήταν καλύτερη η διαδικασία με το Final-8, αλλά πρέπει να βελτιωθούν κάποια πράγματα».

  Για τη συμπεριφορά όλων των κοριτσιών-ομάδων σχετικά με τον τραυματισμό της Στέλλας Παναγιωτοπούλου: «Όλο αυτό το κομμάτι ήταν πάρα πολύ συγκινητικό. Η Στέλα χτύπησε, τρόμαξαν πολύ όλα τα κορίτσια και τα δικά μας και των υπολοίπων ομάδων. Το ενδιαφέρον που έδειξαν και το επίπεδο και το ήθος που βγάζουν τα κορίτσια και τα αγόρια που παίζουν μπάσκετ είναι σε άλλο επίπεδο. Γενικά αυτό «καλλιεργείται» μέσα απ’ τις ακαδημίες στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Εγώ εντυπωσιάστηκα πάρα πολύ, γιατί ρωτούσαν συνέχεια όλα τα κορίτσια όλων των ομάδων για το τι έγινε. Ήταν ένας σοβαρός τραυματισμός, αλλά ήταν πάρα πολύ ωραίο όλο αυτό που έγινε και αργότερα στην τελετή λήξης. Μαζί μ’ εμάς, όλοι εύχονται στην Στέλλα γρήγορα περαστικά κι ακόμα πιο γρήγορα επιστροφή στα γήπεδα».

  Για το «βαρύ όνομα» του Παναθηναϊκού και το ρόλο που παίζει στην προσέλκυση νέων παιδιών: «Η γνώμη μου είναι ότι μεγαλύτερο ρόλο από το όνομα της ομάδας παίζει το επίπεδο των συνθηκών και των γνώσεων που προσφέρει. Και το τονίζω αυτό χωρίς να παραγνωρίζω ότι φυσικά ο Παναθηναϊκός έχει βαρύ όνομα και προσελκύει παιδιά. Όνομα βαρύ, όμως, έχουν κι άλλες ομάδες, που δεν ασχολούνται με τις ακαδημίες τους. Όταν μια ακαδημία κάνει καλή δουλειά, υπάρχει προσήλωση και αγάπη, αυτό γίνεται ευρέως γνωστό γρήγορα. Αυτό έχει πετύχει ο Παναθηναϊκός, να συνδυάσει το όνομά του με το ότι προσφέρει στα παιδιά και αγάπη και τη δυνατότητα να μάθουν σωστά το άθλημα».