Κρίσιμη συνάντηση Ερασιτέχνη-ΑΕΠ Ελαιώνα για Βοτανικό

    Μετά από ένα διάστημα… αδράνειας από την πλευρά της ΑΕΠ Ελαιώνα, η οποία έχει αναλάβει – βάσει νόμου – την κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού, οι δύο πλευρές θα καθίσουν στο τραπέζι την προσεχή Τρίτη(30/03).

    Οι υπεύθυνοι της ΑΕΠ Ελαιώνα – δηλαδή της εταιρείας ειδικού σκοπού που έχουν δημιουργήσει οι τράπεζες Alpha Bank και Πειραιώς στις οποίες έχει περιέλθει το εμπορικό κέντρο του Βωβού – θα συναντηθούν την Τρίτη με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη και θα συζητήσουν όλα τα θέματα που αφορούν τη διμερή σύμβαση που αναμένεται να υπογράψουν μετά την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης της “Μάνας του Λόχου”.

    Αρχικά η ΑΕΠ Ελαιώνα θα ορίσει μελετητή, ο οποίος θα ασχοληθεί με τη συνολική μελέτη των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και σε δεύτερο στάδιο θα προκηρύξει διαγωνισμό για την επιλογή του αρχιτέκτονα, ο οποίος θα αναλάβει το σχεδιασμό του έργου (κλειστό γήπεδο, κολυμβητήριο, γραφεία κτλ).

    Ο διαγωνισμός πρέπει να προχωρήσει άμεσα, καθώς με βάση το MOU οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού πρέπει να είναι έτοιμες το 2022. Για αυτό και επισπεύδεται για αύριο η συνάντηση με την ΑΕΠ Ελαιώνα (τράπεζες) προκειμένου να προχωρήσουν στην τελική μελέτη.

    Οι δύο πλευρές θα συζητήσουν και τις τροποποιήσεις που έχει ζητήσει επίσημα ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός και τα βήματα που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα για την υλοποίηση του project.