Κωνσταντίνου: «Φαβορί ο Παναθηναϊκός για το Κύπελλο»

O Bασίλης Κωνσταντίνου μίλησε στο SDNA, για τον αποψινό τελικό του Παναθηναϊκού απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε αναλυτικά τα λόγια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού:

– Για τους τομείς στους οποίους θα κριθεί ο τελικός:

«Σε αυτά τα ματς μετράει πάνω απ΄όλα ποια ομάδα θέλει περισσότερο τον τίτλο και θα το αποδείξει με την εικόνα της μέσα στο χορτάρι.

Μεγάλο ρόλο ασφαλώς και θα παίξουν τα τρεξίματα, η δύναμη, η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη και ίσως και η τύχη που είναι το τελευταίο κομμάτι που μπορεί να κρίνει έναν τελικό κι ασφαλώς δεν έρχεται από μόνη της, αλλά θα πρέπει να την κυνηγήσουν οι δύο ομάδες».

– Για τους παίκτες – «κλειδιά» στα ρόστερ των δύο ομάδων:

«Οι προπονητές και των δύο ομάδων έχουν εντοπίσει τους παίκτες που ξεχωρίζουν στις δύο ομάδες και θα φροντίσουν να τους περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, είτε παίζοντας man to man πάνω τους είτε με άλλους τρόπους. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας παικτών συγκριτικά με τον ΠΑΟΚ και τους πολλούς έμπειρους ποδοσφαιριστές του».

 – Για τη «μάχη» των δύο πάγκων (Γιοβάνοβιτς Vs Λουτσέσκου):

«Πρόκειται για δύο προπονητές περίπου της ίδιας αγωνιστικής φιλοσοφίας. Δεν έχουν τίποτα να κρύψουν ο ένας από τον άλλο και θα έχουν ενδιαφέρον ασφαλώς και ο τρόπος που θα διαχειριστούν τον τελικό από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό».  

– Για την επέκταση της συνεργασίας του Γιοβάνοβιτς με τον Παναθηναϊκό:

«Ήταν απολύτως αναμενόμενο και φυσιολογικό να συμβεί αυτό. Ο Γιοβάνοβιτς δεν έγινε επιτυχημένος προπονητής γιατί έβγαλε τον Παναθηναϊκό ξανά στην Ευρώπη μετά από πέντε χρόνια απουσίας.

Επί των ημερών του η ομάδα δείχνει θετικά στοιχεία με τον ίδιο να δείχνει πως ξέρει πως να διαχειριστεί αποτελεσματικά το υλικό που έχει.

Συν τοις άλλοις, στο επιτελείο του Γιοβάνοβιτς υπάρχουν και δύο Έλληνες βοηθοί (Κόντης, Κολομπούρδας) οι οποίοι ξέρουν τι σημαίνει Παναθηναϊκός και το μεταφέρουν κι αυτοί από την πλευρά τους στους ξένους παίκτες».  

– Για την παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων στις εξέδρες του ΟΑΚΑ:

«Δίνεται μια καλή ευκαιρία να στείλουν το μήνυμα οι οπαδοί και των δύο ομάδων πως το ποδόσφαιρο παίζεται πλέον στο χορτάρι και όχι στις εξέδρες με επεισόδια και άσχημες συμπεριφορές».

– Για τον τελικό του Κυπέλλου που έζησε ως ποδοσφαιριστής και του έχει μείνει πιο έντονα χαραγμένος στη μνήμη:

«Θυμάμαι έναν διπλό τελικό με τον ΠΑΟΚ, όπου ήρθαμε 1-1 στο πρώτο ματς στην Τούμπα και στον επαναληπτικό κερδίσαμε 2-1 και πήρε ο Παναθηναϊκός το Κύπελλο»