Κυκλοφόρησε το βιβλίο για τον Γιώργο Καλαφάτη!

Η Εκδοτική Belle Époque ανακοίνωσε την κυκλοφορία της βιογραφίας του ιδρυτή του Παναθηναϊκού, Γιώργου Καλαφάτη.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

«Η Εκδοτική Belle Époque ανακοινώνει την κυκλοφορία της βιογραφίας του ιδρυτή του Παναθηναϊκού, Γιώργου  Καλαφάτη. Το πολυαναμενόμενο βιβλίο είναι πλέον διαθέσιμο! 

Ο Γιώργος Καλαφάτης είναι ο άνθρωπος που έφερε την πρώτη μεγάλη επανάσταση στον ελληνικό αθλητισμό.  Χάρη σε αυτόν, το ποδόσφαιρο έγινε ένα δημοφιλές λαϊκό άθλημα στη χώρα μας. Είναι εκείνος, ο οποίος –κόντρα  στο ρεύμα της εποχής– συγκρούστηκε με το συντηρητικό κατεστημένο, για να δει το όραμά του να υλοποιείται.  Συνάμα, ήταν λαμπρός επιστήμονας, γιατρός στο επάγγελμα, αλλά και ευπατρίδης, που ανέβηκε σκαλί-σκαλί  σχεδόν όλες τις βαθμίδες του Ναυτικού. 

Ο βίος και η πολιτεία του Καλαφάτη ξετυλίγεται –με μαεστρία και ευλαβικό σεβασμό στην ιστορική  πραγματικότητα– από τον πολύπειρο σε θέματα αθλητικής ιστορίας δημοσιογράφο-συγγραφέα Βαγγέλη  Μελέκογλου. Ο αναγνώστης θα περιπλανηθεί στην Αθήνα της Belle Époque, θα μάθει πώς γιγαντώθηκε ο  Παναθηναϊκός, θα γίνει μάρτυρας του έντονου παρασκηνίου που επικρατούσε σε σκληρές περιόδους διοικητικών  κρίσεων. Και φυσικά, θα μάθει ποιος ήταν ο «άνθρωπος Καλαφάτης», μέσα από αφηγήσεις προσώπων που τον  έζησαν εκ του σύνεγγυς. 

Τα κείμενα του βιβλίου συνοδεύει ένθετο σε ειδικό φωτογραφικό χαρτί. Σε αυτό αποκαλύπτονται δεκάδες  ανέκδοτες φωτογραφίες από τα χρόνια που μεγαλουργούσε με τον Παναθηναϊκό, προσωπικές στιγμές με την  οικογένειά του, καθώς και δραματικά ενσταντανέ από την πολεμική του εμπειρία στη Μικρασιατική Εκστρατεία. 

Επίσης, μέσα στις επόμενες ημέρες θα πωλείται σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία, ενώ  πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για τη διάθεσή του και από τα  επίσημα καταστήματα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός».

Γιώργος Καλαφάτης, ο ιδρυτής του Παναθηναϊκού