Κυριαζής: «Μπορεί να φτάσει στο ΝΒΑ ο Μήτογλου – Δουλευταράς ο Μποχωρίδης»

Ο Γιώργος Κυριαζής, προσωπικός προπονητής των Μποχωρίδη, Μήτογλου, Βεζένκοφ και άλλων αθλητών, μίλησε στο SDNA για το μέλλον του Αλέξανδρου Σαμοντούροβ, αλλά και για τους Μήτογλου και Μποχωρίδη.

Αναλυτικά:

Για το νεαρό Σαμοντούροφ:

«Πρόκειται για έναν εξαιρετικά ταλαντούχο και πολύ εξελίξιμο παίκτη. Τον είχα από τις ομάδες μίνι και από μικρός φαινόταν πως έχει πλούσιο ταλέντο και στη συνέχεια όταν ψήλωσε έδειξε ακόμα περισσότερο πως το… έχει. Διαθέτει φαντασία στο παιχνίδι του, μπορεί δηλαδή να συνδυάσει την ουσία με το θέαμα. Χρησιμοποιεί πολύ το μυαλό του μέσα στο παιχνίδι, βγάζει μια σπάνια ωριμότητα για την ηλικία του και επίσης για το ύψος το έχει πολύ καλό έλεγχο της μπάλας, μπορεί να την κατεβάσει σαν γκαρντ, ενώ σουτάρει πολύ καλά, τεχνικά, γρήγορα και από καλό ύψος.  Σήμερα που μιλάμε μπορεί να παίξει στις θέσεις «4» και «3» κατά κύριο λόγο, ενώ «βλέπει» πολύ στο γήπεδο».

 «Είναι ισορροπημένος ως τώρα. Πρέπει να το διαχειριστεί ο ίδιος σωστά και όσοι άνθρωποι είναι κοντά του. Όλος ο περίγυρος του παίκτη παίζει μεγάλο ρόλο: η οικογένεια, οι προπονητές, οι άνθρωποι που σε συμβουλεύουν».

«Θα πρέπει να δουλέψει με το σώμα του, βέβαια είναι μικρός ακόμα και αυτό είναι κάτι που βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου. Πρώτα πρέπει να φτιάξει το μπασκετικό του κομμάτι, να μάθει καλά τα βασικά, να πάρει εμπειρίες. Φυσικά δεν αρκεί το ταλέντο, θέλει καθημερινή και σκληρή δουλειά για να πηγαίνεις ολοένα και ψηλότερα και αυτό οφείλει να κάνει ο Αλέξανδρος για να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Πιστεύω πως μπορεί να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο, να παίξει στις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, στην Ευρωλίγκα».

«Είμαι βέβαιος πως το καλοκαίρι πρέπει να κάνει το βήμα παραπάνω. Προσωπικά είμαι υπέρ της μετακίνησής του σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, είτε είναι ο Παναθηναϊκός, είτε ο Ολυμπιακός, είτε κάποια άλλη ομάδα. Οι παίκτες πρέπει να μπαίνουν στο παρκέ, να κερδίζουν χρόνο και εμπειρίες, σαφώς όμως απαιτείται και ο χρόνος προσαρμογής, ειδικά σε τέτοιες ηλικίες».

Για τον Ντίνο Μήτογλου:

«Τον παρακολουθώ, του δίνω οδηγίες ακόμα και σήμερα. Γράφω κάθε του παιχνίδι στο χαρτί, αναλύουμε τα πάντα, του στέλνω και σε βίντεο τι πρέπει να διορθώνει».

«Πιστεύω πως θα τον βοηθήσει η μεταγραφή του, έπαιζε πολύ καλά μέχρι τον τραυματισμό του. Προσαρμόστηκε γρήγορα. Επειδή είναι ψηλό κορμί και σε πιο χαμηλό σχήμα μπορεί να βοηθήσει στο 5. Με δύο καλές χρονιές στην Ιταλία πιστεύω ότι μπορεί να φτάσει στο ΝΒΑ που είναι και το όνειρό του».

«Είναι δουλευταράς όσα χρόνια τον γνωρίζω. Νιώθει καλά και έτοιμος να μπει να παίξει, όμως είναι κάτι που θα γίνει σταδιακά γιατί ήταν ένας δύσκολος τραυματισμός».

Για τον Λευτέρη Μποχωρίδη:

«Πραγματοποιεί μια αρκετά καλή χρονιά στον Παναθηναϊκό, παίζει καλά και με αυτοπεποίθηση και νιώθει καλά, αλλά θέλει συνέχεια να εξελίσσεται. Δεν σταματάει ποτέ να δουλεύει και υπάρχει κάτι που τον χαρακτηρίζει. Υπήρχαν χρονιές τότε στον Άρη, που κάναμε πρωτοχρονιές στα σπίτια μας και αμέσως μετά πηγαίναμε για προπόνηση στο γήπεδο στη 01:00 το βράδυ. Ήταν κάτι που το ήθελε πολύ, το έδειχνε και το έπραττε. Άλλα παιδιά στην ηλικία του έβγαιναν να διασκεδάσουν και εκείνος ήθελε να προπονείται».