• Saturday, March 23, 2019

Λέων: «Θέλω να ξεπερνάω τον εαυτό μου»

Ο Νίκος Λέων σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης άνοιξε την καρδιά του στο Prasinoforos.gr απαντώντας σε πολλά ερωτήματα που του έθεσε ο Απόστολος Μιχαηλίδης.

Ο Νίκος Λέων είναι παλαιστής και ανήκει στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Ο παλαιστής του τριφυλλιού παραχώρισε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Απόστολο Μιχαηλίδη.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με την πάλη;

«Η ενασχόλησή μου με την πάλη ξεκίνησε από την παιδική μου ηλικία. Ήταν λίγο δύσκολο να μην ασχοληθώ με αυτό το άθλημα καθώς και οι δύο οι γονείς μου ήταν προπονητές σε αυτό και παλαιοί πρωταθλητές. Θεώρησα ότι ήταν μια οικογενειακή υπόθεση, μία κληρονομιά που θα έπρεπε να συνεχίσω».

 

Τι είναι εκείνο που σε εμπνέει μέσα και έξω απ’ τη παλαίστρα;

«Το άθλημα της Πάλης λόγω της πολυπλοκότητας του που χρειάζεται πολλά πράγματα για να πετύχεις έχει άλλα τόσα πράγματα που σε εμπνέουν. Μέσα στον χώρο της προπόνησης εμπνέομαι από τις φιλοδοξίες μου για επιτυχίες, όταν πηγαίνω για προπόνηση ονειροπολώ και φαντάζομαι να έχω επιτύχει όσα ονειρεύομαι. Φαντάζομαι να κερδίζω διάσημους αντιπάλους, να κερδίζω μετάλλια κ.αλ. Μετά αρχίζει η προπόνηση και προσπαθώ να την κάνω όσο πιο ανταγωνιστική γίνεται για να μπορώ να επιτύχω όσα έχω πριν οραματιστεί.

Στον έξω κόσμο εμπνέομαι από τους ανθρώπους, και δεν εννοώ μόνο τους δικούς μου ανθρώπους που μου δίνουν το κίνητρο για να συνεχίσω ότι κάνω εννοώ γενικά από τους ανθρώπους. Δηλαδή παρακολουθώ τώρα τους Παραολυμπιακούς Αγώνες πραγματικά οι προσπάθειες αυτών των αθλητών σου δίνουν την μεγαλύτερη έμπνευση για να προσπαθείς. Είμαι της άποψης ότι ο άνθρωπος μπορεί να επιτύχει τα πάντα, έχω λοιπόν πίστη στον άνθρωπο ως οντότητα και οι προσπάθειες του να περάσει όποια δυσκολία του βάζει η ζωή είναι η μεγαλύτερη μου έμπνευση».

 

r%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b1-687

 

Ως παιδί ποια ήταν τα πρότυπά σου;

«Μου άρεσε να έχω απτά και πραγματικά πρότυπα, πρότυπα που έβλεπα στοιχεία του εαυτού μου που μπορούσα κάποια στιγμή να αναπτύξω και να γίνω και εγώ σαν το πρότυπο μου. Τα πρώτα μου πρότυπα ήταν οι γονείς μου που με το ήθος τους και το πάθος τους με δίδαξαν για όσα ξέρω στην αθλητική και κοινωνική μου ζωή. Ακόμα είναι ο συναθλητής μου ο Γιώργος ο Τζιόλας που η μαχητικότητα του και το πάθος που έβγαζε στον αγώνα ήταν για μένα ο κράχτης για να ασχοληθώ σε επίπεδο πρωταθλητισμού με το άθλημα και να το παρακολουθώ από παιδί. Τέλος αποτελεί για μένα πρότυπο ο παλαιστής Rulon Gardner ο Αμερικάνος αθλητής που κέρδισε τον θρύλο Alexander Karelin γιατί αντικατοπτρίζει για μένα το νόημα του ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και πρέπει πραγματικά να παλέψεις για να τα καταφέρεις».

 

Στην Ελλάδα πέραν του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ (ίσως και λίγο του βόλεϊ) όλα τα άλλα αθλήματα συμπεριλαμβανομένου και του δικού σου βρίσκονται ως επί το πλείστον σε πλήρη αφάνεια. Τι νομίζεις πως πρέπει να αλλάξει για να πάψει να συμβαίνει αυτό;

«Καλά λες στην Ελλάδα γιατί σε άλλα κράτη που έχουν και τα αθλήματα που ανέφερες η πάλη έχει πολύ σημαντική θέση. Βλέπε Γερμανία όπου η Bundesliga για την πάλη έχει αγώνες κάθε εβδομάδα, τρεις Εθνικές κατηγορίες και μαζεύει στα στάδια της χιλιάδες κόσμου. Μία ακόμη περίπτωση είναι η Ρωσία που είναι παγκόσμια δύναμη στα σπορ όπως το μπάσκετ και το βόλεϊ αλλά και στο ποδόσφαιρο και κάνει αγάλματα τους Ρώσους παλαιστές και τα στάδια της είναι πάντα sold out στο άθλημα της πάλης.

Στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι δεν επιθυμούν να προβάλουν θέματα για τέτοια αθλήματα, τα ονομάζουν μη εμπορικά. Όμως μιας και τα ΜΜΕ συγκαταλέγονται ως 4η εξουσία του κράτους φαντάζομαι ότι αν έδιναν περισσότερο βάρος στα ερασιτεχνικά αθλήματα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν θα ήταν στην αφάνεια. Πάλη-Πυγμαχία-Άρση βαρών γενικώς τα βαρέα αθλήματα έχουν πλέον ξεχαστεί για τον πολύ κόσμο όχι όμως και για τον κόσμο του ΠΑΟ και αυτό γιατί οι δημοσιογράφοι έχουν αγκαλιάσει όλο τον ερασιτέχνη και τα βαρέα αθλήματα αναδεικνύοντας τα σε κάθε ευκαιρία. Αν μπορούσαμε να αλλάξουμε την αντίληψη της εμπορικότητας των αθλητικών δρώμενων της χώρας τα ερασιτεχνικά αθλήματα δεν θα ήταν στην αφάνεια».

 

a14397876_10206410338171554_167677971_n

 

Ποια είναι τα όνειρά σου για το μέλλον;

«Θέλω να ξεπερνάω τον εαυτό μου σε οποιαδήποτε διοργάνωση συμμετέχω. Τα όνειρα μου έχουν να κάνουν με σταθερά βήματα εξέλιξης, δηλαδή, δεν έχω όνειρο να βγω Ολυμπιονίκης όχι ακόμα είμαι πολύ μακριά από αυτό το επίπεδο ονειρεύομαι όμως ένα καλύτερο μετάλλιο από το χάλκινο που πήρα στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα πριν από 2 χρόνια. Γενικώς βάζω όνειρα που μπορώ κάποια στιγμή να τα πετύχω, που όταν τα ονειρεύομαι νιώθω ότι θα γίνουν».

 

Η Ελλάδα της κρίσης σε έχει επηρεάσει και πως το αντιμετωπίζεις;

«Η Ελλάδα της κρίσης έχει επηρεάσει εμένα και άλλους νέους στην ηλικία μου σε τεράστιο βαθμό, είμαι πτυχιούχος Ιστορίας Αρχαιολογίας είμαι επί πτυχίω μεταπτυχιακός φοιτητής έχω τελειώσει το στρατιωτικό μου και όλα αυτά στα 26 μου χρόνια, ταυτόχρονα προσπαθώ να γυμνάζομαι σε επίπεδο πρωταθλητισμού, πρόσθεσε τώρα όλα αυτά μαζί με την μάστιγα της Ανεργίας και θα βγάλεις το αποτέλεσμα του πόσο με έχει επηρεάσει η κρίση. Ευτυχώς που οι γονείς μου και ο ΠΑΟ μπορούν να στηρίζουν τις προσπάθειες μου γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσα να συνεχίζω να το κάνω».

 

%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b1-674

 

Υπήρχε κάτι που θα άλλαζες απ’ την πορεία σου;

«Απολύτως ΤΙΠΟΤΑ ότι έχει συμβεί στο παρελθόν μου ορίζει το μέλλον μου και εμένα, κάποια από τα λάθη του παρελθόντος με έχουν ωριμάσει κάποια άλλα συνεχίζω να τα κάνω. Γενικώς όμως τα έχω καλά με τον εαυτό μου και δεν θα άλλαζα τίποτα».

 

Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρο που δεν έχεις υλοποιήσει ως τώρα;

«Θα ήταν ένα πολύ μεγάλο όνειρο μια καλή σταθερή διεθνή πορεία στον αθλητισμό. Νομίζω όμως ότι θα γίνει κάποια στιγμή αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε στο επίπεδο που μπορούμε, αν δηλαδή πάνε όλα όπως τα θέλουμε».

 

Ποια είναι η γνώμη σου για το Prasinoforos.gr;

«Είναι μία πράσινη αθλητική γωνιά με ωραία άρθρα αν και τα περισσότερα είναι μπάσκετ και ποδόσφαιρο {γελια} είναι πολύ εύχρηστη και έγκυρη την παρακολουθώ συχνά για να μαθαίνω τα νέα της ομάδας γιατί είμαι λάτρης των αθλητικών θεμάτων όλων των τμημάτων. Η πρωτοβουλία σας να δίνεται βήμα σε ερασιτέχνες αθλητές είναι κάτι πολύ ευχάριστο».

 

Επιμέλεια συνέντευξης: Απόστολος Μιχαηλίδης

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.