Λεσόρ: «Υπάρχουν πολλές προσδοκίες – Να παραμείνουμε ταπεινοί»

Ο Ματίας Λεσόρ μίλησε στο Eurohoops για τον πρόωρο αποκλεισμό της Γαλλίας από το Παγκόσμιο ενώ αναφέρθηκε και στην νέα σεζόν με τον Παναθηναϊκό.
Αναλυτικά όσα ανέφερε ο σέντερ του Παναθηναϊκού στο Eurohoops:
Μήπως αυτός ο αποκλεισμός βάζει επιπλέον βάρος στους ώμους σου ενόψει της νέας σεζόν με τον Παναθηναϊκό;
«Είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Εδώ είναι η Εθνική Γαλλίας. Ίσως ο αποκλεισμός να μας δώσει μεγαλύτερο κίνητρο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο “σπίτι” μας (σ.σ. Παρίσι). Η σεζόν μου με τον Παναθηναϊκό αποτελεί ένα εντελώς διαφορετικό πράγμα».
Είδες φωτογραφίες από την πρώτη προπόνηση του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ;
«Ναι, είδα μερικές. Νιώθω ενθουσιασμένος που αποτελώ μέρος αυτού. Δυστυχώς φεύγω από την Εθνική ομάδα νωρίτερα από ό,τι περιμέναμε. Τώρα όμως η κατάσταση είναι αυτή που είναι και ανυπομονώ να ταξιδέψω στην Αθήνα και να ξεκινήσω τη σκληρή δουλειά για τη νέα σεζόν.
Ήθελα να μείνω με την ομάδα. Δεν θέλαμε να πάρουμε ρίσκο με τον αστράγαλο μου, αλλά βρίσκομαι ακόμα με την ομάδα και ενθαρρύνω τους συμπαίκτες μου. Αποτελώ μέρος όσων συνέβησαν. Πρέπει όλοι να νιώθουμε υπεύθυνοι. Δεν παίζω τώρα, είναι διαφορετικό το συναίσθημα για μένα, αλλά ήθελα να σταθώ στους συμπαίκτες μου».
Τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού στο Europa League που συμπίπτουν με την Euroleague
Υπάρχουν πολλές προσδοκίες από το νέο και βελτιωμένο Παναθηναϊκό με έναν κόουτς που έχει κερδίσει δύο τίτλους στην Euroleague. Πολλοί σταρ υπέγραψαν. Λαμβάνοντας υπόψη τις προσδοκίες, πιστεύεις πως είναι μία κατάσταση “επιτυχία ή αποτυχία” για τον Παναθηναϊκό του χρόνου;
«Ναι, υπάρχουν πολλές προσδοκίες. Είχαμε μία καλή offseason αλλά πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί. Ξέρω πως είναι οι Έλληνες και ο τρόπος που οι φανς … πειράζουν ο ένας τον άλλον. Λένε πως είναι οι καλύτεροι και ότι θα τα κερδίσουν όλα. Το ίδιο πάνω κάτω αισθάνονται οι Σέρβοι.
Πρέπει να το πάμε βήμα βήμα. Πριν μιλήσουμε για Final-4 και κατάκτηση της Euroleague, ας συζητήσουμε πρώτα για την προστασία της έδρας μας. Ας μιλήσουμε για την είσοδο στα Play-Offs. Ας μιλήσουμε για την προσπάθεια να γίνουμε η καλύτερη δυνατή ομάδα. Ας μιλήσουμε για νίκες σε κάθε ματς, τη μία μετά την άλλη ώστε να χτίσουμε καλές συνήθειες.
Τότε θα δούμε που θα οδηγήσει όλο αυτό. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί. Είναι ένα νέο γκρουπ ατόμων. Οι περισσότεροι είναι νεοφερμένοι στην ομάδα. Όλη η ομάδα είναι νέα. Θα χρειαστεί χρόνος. Δεν πρόκειται να γίνουμε η καλύτερη ομάδα της Euroleague χωρίς όλα τα παραπάνω. Πρέπει να κάνουμε σταθερά βήματα. Ούτε να … δηλώνουμε πολύ, ούτε να πέφτουμε».