Λίγα λόγια με απορίες

Η συνέντευξη Τύπου του Παναθηναϊκού Α.Ο. για τη Διπλή Ανάπλαση στον Βοτανικό διεξήχθη με επιτυχία -μπορούμε να πούμε-, καθώς οι κύριοι Μαλακατές και Βρανόπουλος έλυσαν όσες το δυνατόν περισσότερες απορίες μπορούσαν επί του θέματος. Το Prasinoforos.gr ήταν εκεί και ο Χάρης Χαμακιώτης σχολιάζει συνοπτικά το κλίμα της συνέντευξης και τα όσα ειπώθηκαν.

Η συνέντευξη Τύπου του Ερασιτέχνη διεξήχθη σε ένα ήρεμο κλίμα, με τους διοικούντες του «τριφυλλιού» να έχουν τη διάθεση να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτηση και να λύσουν όλες τις απορίες επί του θέματος, ώστε να είναι -όσο γίνεται- ξεκάθαρο το τοπίο ενόψει της Γενικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί προς τα τέλη Φεβρουαρίου. Μάλιστα, στη συνέντευξη παρευρέθη και αντιπροσωπεία της Θύρας 13, η οποία έκανε και κάποιες ερωτήσεις και δεν υπήρξε το παραμικρό… παρατράγουδο πέρα από μια στιγμή που ανέβηκαν λίγο οι τόνοι.

Αυτά όσον αφορά το κλίμα της συνέντευξης. Στα του περιεχομένου, ο κύριος Μαλακατές και ο κύριος Βρανόπουλος δεν είπαν κάτι καινούριο, που δεν ήταν ήδη γνωστό. Περισσότερο «βούλωσαν τρύπες», αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Τα σημαντικότερα -κατά τη γνώμη μου- σημεία από τις τοποθετήσεις θα αναφερθούν παρακάτω με κάποιες απορίες.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ανέφερε πως έγιναν πολλές προσπάθειες να ενταχθεί και το γήπεδο μπάσκετ στη Διπλή Ανάπλαση και επετεύχθη η συμφωνία για κατασκευή του σε όμορο οικόπεδο, όμως στη μοναδική συνάντηση Γιαννακόπουλου-Μπακογιάννη, ο πρώτος έκρινε πως η συμφωνία δεν ήταν συμφέρουσα για την ΚΑΕ και ο «Εξάστερος» θα μείνει στο ΟΑΚΑ, το οποίο θα του παραχωρηθεί(;) για 49 χρόνια. Δε θα μπορούσε η ΚΑΕ να πιέσει έτσι ώστε να επέλθει τελικά μια ευνοϊκή συμφωνία και να δημιουργηθεί ολοκληρωμένα η «Παναθηναϊκή Πολιτεία»;

Ο κύριος Μαλακατές τόνιζε επανειλημμένα πως τα 99 χρόνια που θα παραχωρηθούν το μουσείο και το εστιατόριο της Λεωφόρου, αλλά και τα 49 του γηπέδου στο Βοτανικό σημαίνουν πρακτικά ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει τα δικαιώματα αυτά για πάντα. Ποιος μπορεί να είναι σίγουρος ότι ο Δήμος δε θα πετάξει τον Παναθηναϊκό εκτός Βοτανικού μετά το πέρας αυτών των χρόνων; Είχε ποτέ η ομάδα ευνοϊκή ή ίση μεταχείριση από τους κρατικούς φορείς για το γηπεδικό ή όποιο άλλο του ζήτημα;

Ο πρόεδρος του Α.Ο. ξεκαθάρισε επίσης πως η Λεωφόρος θα παραχωρηθεί ΜΟΝΟ όταν ΟΛΕΣ οι εγκαταστάσεις είναι 100% έτοιμες προς χρήση και έχουν εγκριθεί οι άδειες λειτουργίας και ό,τι άλλο είναι απαραίτητο. Επιπλέον, ξεκαθάρισε πως όποια και αν είναι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για τη Διπλή Ανάπλαση, θα κατεβάσει κανονικά ψηφοδέλτιο στις επόμενες εκλογές του Ερασιτέχνη. Αυτά τα δύο είναι ίσως και τα πιο θετικά κομμάτια που ακούστηκαν στη σημερινή συνέντευξη.

Τέλος, ο κύριος Μαλακατές ανέφερε πως δεν έχει δει καμία τεκμηριωμένη οικονομοτεχνική πρόταση δημιουργίας ενός μεγάλου και σύγχρονου γηπέδου στην περιοχή της Λεωφόρου, αλλά και ότι και να υπήρχε δε θα τολμούσε κανείς να κατεδαφίσει τη Λεωφόρο με κίνδυνο να γίνει ότι και στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σε σχετικές ερώτησεις που έγιναν αργότερα ανέφερε δε πως και να υπήρχαν προτάσεις δε θα υπήρχε τρόπος χρηματοδότησης και ότι θα ήταν λύση μόνο για το ποδοσφαιρικό τμήμα και όχι για τον Ερασιτέχνη.

Συνεπώς, ο Δήμος νοιάζεται να φτιάξει γήπεδο στην ιστορικότερη ομάδα της πόλης του ή να καλυτερεύσει την περιοχή του Βοτανικού, η οποία είναι ένας «σκουπιδότοπος»; Μήπως θέλει την περιοχή της Λεωφόρου για να τη μετατρέψει σε ό,τι θέλει και να φτιάξει ένα δημοτικό γήπεδο το οποίο θα παραχωρεί όπου θέλει μετά το πέρας της συμφωνίας με τον Παναθηναϊκό;

Υ.Γ. Η Λεωφόρος ανήκει στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, δεν ανήκει σε κανένα δήμο…