Μαλακατές: «Για να δώσουμε την Λεωφόρο θα γίνουν όλα όπως τα θέλουμε εμείς»!

  Τις διαθέσεις του από νωρίς σχετικά με το γηπεδικό ζήτημα του Παναθηναϊκού έδειξε ο νέος πρόεδρος του ερασιτέχνη, Τάκης Μαλακατές.

  Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του συλλόγου μίλησε στο sdna.gr για όλα τα καυτά ζητήματα του συλλόγου. Απάντησε σε ερωτήματα για το γηπεδικό, την επιστροφή της ΠΑΕ στην Λεωφόρο, τον προγραμματισμό της νέας σεζόν και όχι μόνο.

  Αναλυτικά όσα δήλωσε:

  Για την οικογένειά του και τη συμμετοχή στα δρώμενα του Παναθηναϊκού: «Ο παππούς μου ήταν στο πρώτο ΔΣ επί Καλαφάτη. Ένας θείος του πατέρα μου ήταν γενικός αρχηγός. Από το 1964 και μετά ανέλαβε ο πατέρας μου. Ήταν στο Διοικητικό συμβούλιο του Παναυργιά και διετέλεσε πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής. Έγινε αντιπρόεδρος, γενικός αρχηγός και δραστηριποιούταν μέχρι την στιγμή που έφυγε από τη ζωή το 1999. Μάλιστα θα πω και κάτι που δεν ξέρει ο κόσμος ότι οι πρώτες ξύλινες κερκίδες στη Λεωφόρο ήταν δωρεά του ξυλουργείου της οικογένειας Μαλακατέ».

  Για τους λόγους που έθεσε υποψηφιότητα: «Δεν εμφανίστηκε κανένας. Περίμενα ότι θα υπήρχε κάποιο ψηφοδέλτιο που θα μπορούσε να φέρει σε πέρας αυτό το δύσκολο και αισιόδοξο νέο ΔΣ. Προβληματίστηκα αν έχω τη δυνατότητα να τρέξω το σύλλογο. Το να μην κατεβάσω τμήματα δε θα αναλάμβανα αυτή την πρωτοβουλία. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να πρωταγωνιστεί. Φέτος μπορεί να μην τα καταφέρει, αλλά θα έχει καλές ομάδες.

  Δεν μπορούσε ο σύλλογος να πάει πρωτοδικείο. Να υποβιβαστούν οι ομάδες. Να δω τους τρόπους που θα μπορούσε ο ΠΑΟ να επιβιώσει. Η φετινή σεζόν είναι δύσκολη λόγω πανδημίας αφού δεν ξέρουμε τα πραγματικά μας έσοδα. Είναι αρκετά κοντά σε αυτά που είναι τώρα. Στη ζωή πρέπει να παίρνουμε ρίσκα και να προσπαθούμε. Τις δυσκολίες έχω μάθει να τις μετατρέπω σε επιτυχία. Δε θα είχα ήσυχη τη συνείδησή μου. Επικράτησε το συναίσθημα από τη λογική».

  Για την επόμενη μέρα: «Αυτή την στιγμή ο σύλλογος είναι χωρίς χρέη. Είναι σαν η προηγούμενη διοίκηση να πήρε δέκα πρωταθλήματα. Αυτή την στιγμή το χρέος είναι 300 χιλιάδες αλλά μιλάμε για διακανονισμένες οφειλές. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε μία διοίκηση να κοιτάξει μόνο τα αγωνιστικά τμήματα. Με μία σωστή διαχείριση θα μπορεί να κάνει καλά πράγματα. Καλλιεργούμε μεγάλες προσδοκίες για τη μεθεπόμενη σεζόν όπου θα μπορεί να πρωταγωνιστεί και να κερδίζει πρωταθλήματα. Είδα ότι το ρίσκο δεν είναι τόσο μεγάλο και αποφάσισα να μπω».

  Για το τι τον προβληματίζει: «Με προβληματίζουν όλα δε με φοβίζει τίποτα. Για τα οικονομικά θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μας έχουν πλησιάσει. Είναι σημαντικό να μπορείς να πάρεις από πολλούς λίγα. Ελπίζω να είναι αρκετοί ακόμη που θα έχουν έστω και μικρή οικονομική. Είναι κάτι που με ξεπερνάει η διχόνοια. Θα προσπαθήσω με όλον τον κόσμο να έχω καλές σχέσεις. Η φιλοδοξία μου είναι να είμαι ενωτικός».

  Για τη Λεωφόρο: «Έχω ήδη ζητήσει συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο. Θέλω η ΠΑΕ να παίξει στη Λεωφόρο. Δε νομίζω ότι θα συζητήσω για τον Βοτανικό με τον κ. Αλαφούζο. Θα ζητήσω στήριξη, την πρόθεσή του να έρθει στη Λεωφόρο ελπίζω να γίνει από φέτος. Αν τη φετινή χρονιά δεν τα καταφέρει θα ήταν ευχής έργο είναι να γίνει σίγουρα του χρόνου για να κερδίσει περισσότερα ο Ερασιτέχνης. Τον κ. Αλαφούζο δεν το ξέρω.

  Δε θα ζητήσω συνάντηση με τον Κώστα Μπακογιάννη. Έχει δεσμευθεί σε κάποια πράγματα. Περιμένω τις ανακοινώσεις του το καλοκαίρι. Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκαθαρίσει τις θέσεις του».

  Για το θέμα της διπλή ανάπλασης: «Θέλουμε γήπεδο για την ΠΑΕ, την ΚΑΕ αλλά και εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη. Περιμένουμε να δούμε ποιο είναι αυτό που έχει στο μυαλό του ο δήμαρχος. Να δούμε τι θέλει σε σχέση με την διπλή ανάπλαση. Πρέπει να γίνουν και τα τρία γήπεδα εκεί. Αυτό θα κάνει αυτάρκη τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟ πρέπει να έχει περισσότερα οικονομικά οφέλη ως ιδιοκτήτης. Τότε θα εκτιναχθεί ο Παναθηναϊκός».

  Αν σε πρώτη φάση δεν υπάρχει πρόβλεψη για το γήπεδο μπάσκετ: «Δεν θα προχωρήσουμε στην υπογραφή. Αν δεν χρειαζόταν η υπογραφή μας δε θα μας καλούσαν. Η υπογραφή μας δεν ξεπουλιέται. Θα μπει όπως θέλουμε εμείς. Με άδεια λειτουργίας γηπέδου στον Βοτανικό και τότε θα δώσουμε τη Λεωφόρο. Με υποσχέσεις δε θα δώσω τη Λεωφόρο. Μπορεί να γίνουν αντιπροτάσεις. Το να γίνουν γήπεδα που δεν τα θέλουν η ΠΑΕ και η ΚΑΕ δεν έχει νόημα. Πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των αντίστοιχων εταίρων».

  sofa offers
  Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.
  Translate »