• Tuesday, July 23, 2019

Μαραγκός:« Ποτέ δεν σκέφτηκε να φύγει ο Μαρίνος»

Ο Σπύρος Μαραγκός σε δηλώσεις του στο novasports.gr ξεκαθάρισε πως ούτε ο ίδιος ούτε ο Μαρίνος Ουζουνίδης σκέφτηκαν να αποχωρήσουν από τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα είπε στο novasports.gr:

«Εσείς ίσως ξέρετε και παραπάνω. Εμείς εδώ προσπαθούμε να αποφύγουμε αυτά τα πράγματα, να αποφορτίσουμε λίγο την κατάσταση, να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι γιατί είναι δύσκολο. Η ομάδα ανεξάρτητα από τα διοικητικά πρέπει να συνεχίσει να παίζει, πρέπει να κερδίσουμε μετά την ήττα στο Αγρίνιο γιατί υπάρχει συνέχεια».

 Μπορείτε να κρατήσετε το μυαλό των παικτών εντός  γηπέδου;
«Το προσπαθούμε γιατί στον Παναιτωλικό δεν το πετύχαμε απόλυτα. Τα παιδιά ενώ είχαν διάθεση δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν στο παιχνίδι και αυτό μας στοίχισε. Τώρα όλη αυτή την εβδομάδα έχουμε προετοιμαστεί και προσπαθούμε να προετοιμάσουμε τα παιδιά ώστε να συγκεντρωθούν στο παιχνίδι γιατί ξέρουμε τις δυσκολίες. Παίζουμε κόντρα σε μια πολύ δύσκολη ομάδα και πιστεύω πως κι ο κόσμος θα μας βοηθήσει πολύ σε αυτή την προσπάθεια, να μπορέσουμε να πάρουμε λίγο πάνω μας και ψυχολογικά γιατί το χρειαζόμαστε».

Κάνατε σκέψεις αποχώρησης από τον Παναθηναϊκό;

«Όχι δεν έχει γίνει κάποια τέτοια σκέψη ούτε από μένα ούτε από τον κόουτς. Εμείς αυτό που προσπαθούμε είναι να φέρουμε το αγωνιστικό κομμάτι στην καλύτερη κατάσταση που μπορούμε. Αυτός είναι ο στόχος και γι’ αυτό πρέπει να μιλάμε. Στα υπόλοιπα δε μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάτι. Πρέπει να μεταδίδουμε θάρρος στα παιδιά γιατί καταλαβαίνετε ότι είναι δύσκολη η κατάσταση. Πιστεύω πως έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που τα παιδιά μπήκαν στη λογική ότι το Σάββατο θα πρέπει να κερδίσουμε. Δίνουμε πληροφορίες για το παιχνίδι και δε μπορούμε να βοηθήσουμε πουθενά αλλού».

Ο κόσμος σας ευχαριστεί που είστε οι μόνοι που κρατάτε το τιμόνι του καραβιού για να μην πέσει στα βράχια. Τί έχετε να πείτε γι’ αυτό;

«Τη δουλειά μας κάνουμε. Το πιο εύκολο πράγμα θα ήταν να φύγουμε. Από εκεί και πέρα επειδή κι ο κόουτς είναι σε αυτό το ψηλό επίπεδο νομίζω πως δε θα παράταγε μια δουλειά στη μέση».

Ζήσατε τον Παναθηναϊκό στο απόγειο της δόξας του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ως άνθρωπος του Παναθηναϊκού πως τα βιώνετε όλα αυτά;

«Εντάξει σίγουρα δεν είναι καλές στιγμές. Σε στεναχωρούν αλλά πρέπει να κοιτάμε την επόμενη μέρα. Επειδή μιλάω σαν άνθρωπος του τεχνικού τιμ δεν πρέπει να λέμε τόσο πολύ μαύρα τα πράγματα παρόλο που μπορεί να είναι. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε το ματς, να επικεντρωθούμε σε αυτό και εμείς οι ίδιοι, γιατί εμάς θα ακούσουν οι ποδοσφαιριστές και πρέπει να τους δώσουμε κουράγιο για οποιαδήποτε άλλη δυσκολία θα έρθει».

Το γεγονός ότι είναι πολύ περισσότεροι οι ξένοι κάνει πιο δύσκολη την κατάσταση;

«Νομίζω πως ναι. Λίγοι μπορούν να το καταλάβουν αυτό και ιδίως όσοι ήρθαν το καλοκαίρι δε μπορούν να μπουν σε αυτή τη λογική. Είναι επαγγελματίες και πρέπει να τους φερόμαστε σαν επαγγελματίες. Δε μπορούμε να περιμένουμε από αυτούς κάτι άλλο. Πρέπει κι εμείς να βοηθήσουμε να έρθουν τα αποτελέσματα και να κάνουμε όσο μπορούμε τη δουλειά μας καλύτερα».

Σας προβληματίζει η δυσκολία στην παραγωγή φάσεων;

«Μας προβλημάτισε. Θεωρώ πως αυτές τις μέρες που είχαμε και θα έχουμε μέχρι το επόμενο παιχνίδι θα βρούμε τις λύσεις. Τώρα μπαίνουν κάποια παιδιά στην ομάδα, δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα στα πλάνα και σε κάποιες σκέψεις του κόουτς, αλλά θεωρώ όλα αυτά θα στρώσουν γιατί είναι καλοί παίκτες. Ο Παναθηναϊκός έχει καλούς ποδοσφαιριστές, μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλό σύνολο αυτό που χρειάζεται είναι να επικεντρωθούμε λίγο στο ποδόσφαιρο, ξέρω ότι δεν είναι εύκολο. Πιστεύω ότι κι ο κόσμος θα στηρίξει την προσπάθεια που κάνουμε».

Τί άλλαξε στον αγωνιστικό πλάνο της ομάδας μετά το 70λεπτο με την Μπιλμπάο; Παρατηρείται έλλειψη ενέργειας. Είστε δέκα βαθμούς κάτω από την κορυφή. Τί συμβαίνει;

«Δεν είναι πολύ καλό για την ομάδα. Θα θέλαμε να είμαστε σε άλλη βαθμολογική θέση ώστε να βιώνουμε καλύτερα και όλα αυτά που περνάμε. Απλώς είναι μια καινούρια ομάδα, υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες και κάποιοι ενσωματώθηκαν την τελευταία στιγμή. Κάποια παιδιά έπαιξαν το πρώτο του ματς με την Μπιλμπάο οπότε καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο γίνεται το έργο μας.

Μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία όταν δεν έχεις όλους τους παίκτες από την αρχή της προετοιμασίας το έργο σου γίνεται πιο δύσκολο, να ξέρεις σε τί κατάσταση είναι και να μπορούν να αφομοιώσουν πολύ πιο γρήγορα τη φιλοσοφία μας. Μας πήγαν πιο πίσω και οι νέοι τραυματισμοί. Είναι πολύ δύσκολο το έργο μας. Εμείς όμως είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε για το καλύτερο και μπορούμε να κερδίσουμε χρόνο παίρνοντας κάποια αποτελέσματα.

Αυτά τα αποτελέσματα θα κυνηγήσουμε και όσο περνάει ο χρόνος θα στρώσει το παιχνίδι μας, θα γινόμαστε καλύτεροι».

Ο κόσμος πιστεύετε θα σας δώσει δύναμη το Σάββατο;

«Πολλή δύναμη θα μας δώσει. Μέσα μου το πιστεύω πως ο κόσμος θα ανταποκριθεί σε όλο αυτό που ζούμε και θα βοηθήσει και εμάς αλλά περισσότερο τα παιδιά που πραγματικά ήρθαν καινούριοι και ζουν τέτοιες καταστάσεις. Να είναι μια καλή, ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα και να μπορέσουν τα παιδιά να αποδώσουν καλά με τη βοήθεια του κόσμου».

Θεωρείς πως υπάρχουν προσωπικότητες στον Παναθηναϊκό να πάρουν την ομάδα πάνω τους;

«Αυτό είναι ένα θέμα. Αν υπήρχαν περισσότεροι Έλληνες παίκτες θα αφομοίωναν πιο γρήγορα τις καταστάσεις. Όμως υπάρχον παιδιά τα οποία εκτός από ταλέντο έχουν προσωπικότητα απλά θέλουν κι αυτοί το χρόνο τους για να πάρουν τη θέση που τους αρμόζει στην ομάδα».

Σκέφτεστε αλλαγή συστήματος με όλες αυτές τις απουσίες που έχετε;

«Ο κόουτς έχει μπει σε μια λογική γνωρίζοντας της απουσίες που έχουμε γιατί μας λείπει κι ο Καμπέσας που μας έδινε κάποιες λύσεις. Με τα παιδιά που έχουμε με αυτούς θα πορευτούμε. Δεν είναι όμως αυτό τόσο σοβαρό θέμα. Δεν πρέπει να μπαίνουμε σε αυτή τη λογική.

Εμείς πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι του Σάββατου ξέροντας τί θα αντιμετωπίσουμε και ξέροντας τί παιδιά έχουμε για να υποστηρίξουν αυτό το πράγμα. Δουλεύουμε πάρα πολύ αυτές τις μέρες. Πάνω σε αυτόν τον τομέα το Σάββατο θα είναι ένας άλλος Παναθηναϊκός κι όχι αυτός του Αγρινίου».

Ο ΠΑΣ πάντως παίζει ακόμα πιο κλειστά από τον Παναιτωλικό.

«Βέβαια, πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή ομάδα, με έναν πολύ καλό προπονητή που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στήνει πάρα πολύ καλά την ομάδα του. Το ξέρουμε αυτό, ξέρουμε τις δυσκολίες του αγώνα και έχουμε στο μυαλό μας κάποια πράγματα τα οποία τα δουλεύουμε για να βρούμε λύσεις πάνω στα προβλήματα αυτά.

Από εκεί και πέρα όλες οι ομάδες που έρχονται στην Λεωφόρο μας παίζουν έτσι. Απλώς ο ΠΑΣ είναι μια ομάδα πολύ οργανωμένη στο αμυντικό κομμάτι. Είναι το στιλ του έτσι και φαίνεται πως είναι επιτυχημένο τα τελευταία χρόνια.» Ήρθε ως αντικαταστάτης του Ζέκα που ήταν βαρόμετρο για τον Παναθηναϊκό. Έχει ήδη δείξει καλά στοιχεία. Θεωρεί πως θα μπορέσει να καλύψει αυτό το κενό ώστε οι φίλοι του τριφυλλιού να ξεχάσουν τον Ζέκα;

«Είναι ιδιαίτερη τιμή που είμαι στον Παναθηναϊκό. Τιμώ τον Ζέκα, τον πρώην αρχηγό της ομάδας που τίμησε τη θέση του στον Παναθηναϊκό. Εγώ έφερα μαζί μου την πείρα, την όρεξη και το πάθος να παίξω ποδόσφαιρο. Θέλω να κάνω το καλύτερο δυνατό. Είμαι ευτυχής που έχω δίπλα μου εξαιρετικούς συμπαίκτες και προπονητές που με βοηθούν να κάνω το καλύτερο δυνατό για να ικανοποιήσω το προπονητικό τιμ και τους φιλάθλους μας».

Ο Απόστολος Μπίτσιος γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου του 1997. Από πολύ μικρός άρχισε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο και κυρίως με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έγινε η μεγάλη αγάπη του. Πέρα από τον Παναθηναϊκό όμως αγαπάει και το Αγγλικό Ποδόσφαιρο και γράφει στο eyapnews.gr. Πλέον ανήκει και στην ομάδα του prasinoforοs.gr και προσπαθεί μαζί με όλα τα άλλα μέλη να σας ενημερώνει για τα πάντα γύρω από τον Παναθηναϊκό.