Μαρούλης στο Prasinoforos.gr: «Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει εκεί που ανήκει»!

Ο πρώην πασαδόρος του Παναθηναϊκού, Θάνος Μαρούλης, μίλησε αποκλειστικά στο Prasinoforos.gr ενόψει των τελικών του League Cup ανάμεσα στο «τριφύλλι» και τον Ολυμπιακό.

Ο Θάνος Μαρούλης αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό την διετία 2015-2017 ενώ φέτος μετεγγράφει στο πρωτάθλημα της Ελβετίας και συγκεκριμένα στην Νάφελς.

Ο Έλληνας πασαδόρος εξέφρασε την άποψη του για το «αιώνιο» ντέρμπι στους τελικούς του League Cup, για το ενδεχόμενο να πραγματοποιούνταν ο τελικός στο ΟΑΚΑ (τελικά θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Θωμά), την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό βόλεϊ αλλά και τις συνθήκες που βρήκε στην Ελβετία.

Ο Παναθηναϊκός σήμερα αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο Ρέντη (19:00, ΕΡΤ SPORTS) για τον πρώτο τελικό του League Cup.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Δημητρόγλου

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια σε τελικό διοργάνωσης και έχει την ευκαιρία να κατακτήσει έναν τίτλο. Πως βλέπεις την επάνοδο του συλλόγου και πόσο θα βοηθήσει το ελληνικό βόλεϊ η επιστροφή του Παναθηναϊκού στην διεκδίκηση των τίτλων;

«Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει εκεί που ανήκει, ψηλά στην κορυφή. Όλοι περίμεναν την επάνοδο αυτή, φίλαθλοι αλλά και αντίπαλοι και χάρη στη διοίκηση Γιαννακόπουλου έγινε πράξη. Μακάρι να μην υπάρχει πισωγύρισμα αυτή τη φορά και βήμα βήμα να παραμείνει στα ψηλά σκαλοπάτια και ο όμιλος να συνεχίσει να είναι καθαρός από χρέη, ένα υγιές σωματείο που θα σέβεται πρώτα από όλα το φανταστικό του κόσμο και μετά τους αθλητές, προπονητές και εργαζόμενους που τον εκπροσωπούν».

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμένεται να δώσουν τον δεύτερο και καθοριστικό τελικό του League Cup στο ΟΑΚΑ. Πως σου φαίνεται αυτή πρόταση αν τελικά υλοποιηθεί; (Τελικά ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Θωμά)

«Οι μεγάλες ομάδες θέλουν μεγάλα γήπεδα. Χρόνια το φωνάζουμε αυτό, πόσο μάλλον όταν κρίνονται τίτλοι. Νομίζω πως θα μιλάμε για ένα μαγικό τελικό σε περίπτωση που λάβει χώρα στο ΟΑΚΑ και θα λειτουργήσει ως μεγάλο ατού πιστεύω για τον Παναθηναϊκό ανεξάρτητα από την έκβαση του πρώτου τελικού στο Ρέντη. Αν δημιουργηθεί η ατμόσφαιρα που υπάρχει στους αγώνες μπάσκετ του συλλόγου, τότε ο Παναθηναϊκός είναι ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του League Cup».

Υπάρχουν φαβορί σ’ αυτές τις αναμετρήσεις; Σαφώς ο Ολυμπιακός διαθέτει περισσότερες λύσεις όμως κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τον Παναθηναϊκό.

«Η ιστορία έχει δείξει ότι δεν υπάρχουν φαβορί σε τέτοια ματς. Έχω ζήσει πολλά ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού και προγνωστικά δε χωράνε. Όπως προείπα στην προηγούμενη ερώτηση, μεγάλο ρόλο θα παίξει η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. Οι αθλητές ζούνε για αυτές τις στιγμές, τα κίνητρα είναι τεράστια και σίγουρα οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα θέλουν να δώσουν χαρά στον κόσμο που θα βρεθεί στο ΟΑΚΑ».

Πως βλέπεις την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του βόλεϊ στην Ελλάδα; Πιστεύεις πως μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση;

«Το ελληνικό βόλεϊ νοσεί… χρόνια τώρα. Δεν μπορώ να πω ότι δε γίνονται προσπάθειες. Γίνονται, από όλες τις πλευρές (ΠΑΣΑΠ,ΕΣΑΠ,ΕΟΠΕ) Δεν φτάνουν όμως, για όλα υπάρχει λύση αρκεί να υπάρχει συνεργασία των φορέων με απώτερο σκοπό το καλό του αθλήματος και όχι το προσωπικό. Το πρόβλημα γενικά στην Ελλάδα και στο βόλεϊ, είναι πως πάντα κοιτάμε πως να φτάσουμε στο ‘10’ χωρίς να έχουμε χτίσει γερά το 1,2,3. Βήμα βήμα με τεχνογνωσία, συνεργασία, πλάνο και υπομονή. Όλα γίνονται στο περίπου. Παρ’ όλα αυτά είμαι αισιόδοξος γιατί η κατάσταση είναι οριακή και σύντομα θα υπάρξουν μεγάλες και ουσιαστικές αλλαγές προς το καλύτερο».

Φέτος αγωνίζεσαι στο ελβετικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Νάφελς. Είναι ικανοποιητικό το επίπεδο του αθλήματος στην χώρα; Και κάτι τελευταίο, προσμένεις την επιστροφή σου στην Ελλάδα;

«Ο λόγος που επέλεξα ένα πρωτάθλημα όπως αυτό της Ελβετίας έχει να κάνει με την κατάσταση που ακόμα επικρατεί στην Ελλάδα (στην πλειοψηφία τουλάχιστον). Εδώ υπάρχουν βάσεις σωστές, ο εργοδότης σέβεται τον εργαζόμενο. Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι πολύ υψηλότερο συγκριτικά με αυτό που είχα δει τα προηγούμενα χρονιά και σε σχέση με ότι είχα στο μυαλό μου. Οι ομάδες έχουν πολλές επιρροές από τα πρωταθλήματα και το στυλ παιχνιδιού της κεντρικής Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία) αλλά και της Ιταλίας και της Πολωνίας. Ακολουθούν και παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο μοντέρνο βόλεϊ και προσπαθούν άμεσα να το εξελίξουν και εκείνοι. Οι πρώτες 2 ομάδες της Ελβετίας είναι στο επίπεδο του Παναθηναϊκού θα έλεγα και μετά υπάρχει ένα γκρουπ 4-5 ομάδων στη δυναμική του Φοίνικα Σύρου. Όσο μπορώ να αγωνίζομαι στο εξωτερικό θα το κάνω. Πάντα υπάρχει στο μυαλό η επιστροφή στην Ελλάδα, το πότε θα γίνει δεν το γνωρίζω. Για την επόμενη χρονιά θα ήθελα να συνεχίσω στο πρωτάθλημα της Ελβετίας ,είμαι πολύ ευχαριστημένος με το επίπεδο και τον τρόπο που λειτουργούν οι ομάδες. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις…».