Μαρτσάκης στο Prasinoforos.gr: «Πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα» (Vid)

Ο αθλητής του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ με αμαξίδιο, Χρήστος Μαρτσάκης, μίλησε αποκλειστικά στο Prasinoforos.gr.

Ο Μαρτσάκης αναφέρθηκε στην περσινή σεζόν, στο χτίσιμο του φετινού ρόστερ αλλά και στα τμήματα ΑμεΑ του συλλόγου.

Επιμέλεια: Νίκος Γιανναράς

Να ξεκινήσουμε με μια ευχή για την φετινή δύσκολη χρονιά:

«Πάνω απ’ όλα να είμαστε υγιείς και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα».

Ο Παναθηναϊκός έκανε πέρσι μια πολύ καλή προσπάθεια. Δυστυχώς σας σταμάτησε ο κορωνοϊός, ενώ δεν φαινόταν εύκολο να σταματήσει κάποιος αυτήν την ομάδα. Φέτος η ομάδα έχει κάποιες διαφορές, κρατώντας όμως τον βασικό της κορμό, ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;

«Σίγουρα ότι λείπει ο Τόλης, ο οποίος έφυγε γύρισε στην Ολλανδία, είναι κακό για την ομάδα διότι είναι πολύ καλός παίκτης. Πήραμε όμως ακόμα έναν Κολομβιανό που σημαίνει ότι έχουμε ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Πιστεύω πως οι στόχοι είναι ίδιοι με πέρσι, δηλαδή να πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα»

Όπως μου έχεις πει και σε άλλες συνεντεύξεις, επειδή είσαι Παναθηναϊκός μέχρι το κόκκαλο, ότι το όνειρό σου είναι ο Παναθηναϊκός να πρωταγωνιστεί και να είναι πρωτοπόρος.

«Πριν γίνω παίκτης ήμουν οπαδός του Παναθηναϊκού. Αυτό δεν θέλουμε από την ομάδα μας; Να παίρνουμε τίτλους. Για αυτό φωνάζαμε ότι θέλουμε να παίρνουμε πρωταθλήματα και να πρωταγωνιστούμε. Οπότε πιστεύω ότι είτε είναι μπάσκετ με αμαξίδιο είτε των αρτιμελών είτε οτιδήποτε άλλο ο Παναθηναϊκός πρέπει να πηγαίνει για το πρωτάθλημα».

Αυτό που έχει καταφέρει αυτή η ομάδα είναι ότι έχει κατακτήσει την αγάπη των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, πόσο σημαντικό είναι αυτό για εσάς;

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Βλέπουμε ότι ο κόσμος μας αγαπάει, γνωρίζει το άθλημα. Πλέον δεν έρχονται γιατί θα δουν κάτι κακόμοιρα παιδάκια να παίζουν σε μια χαμηλότερη μπασκέτα. Παίζουμε στις μπασκέτες που παίζει όλος ο κόσμος, έχουμε τους ίδιους κανόνες και είναι ένα πάρα πολύ ωραίο άθλημα. Για εμένα προσωπικά είναι το καλύτερο άθλημα που έχει να κάνει με άτομα με κινητική αναπηρία.

Μπορεί να είχαμε περισσότερα κόσμο στην επαρχία, αλλά στα τελευταία παιχνίδια άρχισε ο κόσμος να έρχεται και εδω. Βλέπεις ότι όποιος έρχεται μια φορά ξανάρχεται και φέρνει κάποιον άλλο μαζί του. Για μένα αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο Παναθηναϊκός ΑμεΑ φτιάχτηκε ναι μεν για να παίρνουμε και τα πρωταθλήματα αλλά και για να φέρνουμε παιδιά στον Παναθηναϊκό, ακόμα κι αν δεν είναι Παναθηναϊκοί. Τώρα μιλάμε για κάτι πιο σπουδαίο, για να βγουν κάποια παιδιά από το σπίτι τους και να αθληθούν. Επομένως ας έρθει στον Παναθηναϊκό κι ας μην είναι Παναθηναϊκός, δεν έχουμε τέτοια κολλήματα. Να έρθει οποιοσδήποτε αρκεί να δει πως υπάρχει ο αθλητισμός και το “έξω” γενικότερα».

Αυτό είναι πολύ σημαντικό και ξεκίνησε με το δικό σας το τμήμα. Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έχει κι άλλα τμήματα. Και είναι ένα πράγμα που κάνει όλους τους Παναθηναϊκούς περήφανους και είναι πολύ σημαντικό γιατί πρεσβεύει το αθλητικό ιδεώδες.

«Πρέπει ότι αναπηρία υπάρχει να υπάρχει και το αντίστοιχο άθλημα και να έρθει ο οποιοσδήποτε και να ασχοληθεί. Είτε είναι ένα άτομο, να φτιαχτεί τμήμα ακόμα και για ένα άτομο. Μπορεί να είναι κάποιο παιδάκι που έχει εγκεφαλική παράλυση, να φτιαχτεί για παράδειγμα τμήμα μπότσια για αυτό το άτομο. Να βγαίνει από το σπίτι του μιάμιση ώρα την ημέρα και να βγαίνει να κάνει κάτι, να νιώθει καλύτερα».

Τέλος θέλω να δώσεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού που του λείπει αυτή η ομάδα και θέλει να είναι κοντά της.

«Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι κάτι τεράστιο και πάρα πολύ μεγάλο. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι θέλω να υποσχεθώ είναι ότι εμείς σαν ομάδα θα τους κάνουμε να χαρούν στο τέλος της χρονιάς με την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.