Μεσίνα: «Μόνη λογική λύση η αναστολή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων»

  Ο Έτορε Μεσίνα να στέλνει ένα πολύ δυνατό μήνυμα στο οποίο ξεκαθαρίζει «Μόνη λογική λύση είναι η αναστολή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων».

  Το μήνυμα του Έτορε Μεσίνα:

  Αγαπητοί φίλοι του μπάσκετ, μετά από πολλές σκέψεις αποφάσισα να στείλω ένα μήνυμα σε όποιον θα είναι πρόθυμος να μου δώσει πέντε λεπτά του χρόνου του.

  Είχα την τύχη να ζήσω μια μακρά καριέρα στο διεθνές μπάσκετ: Οι ομάδες μου ανταγωνίστηκαν με υπερηφάνεια και σεβασμό για το παιχνίδι, υπό την καθοδήγηση των FIBA, Euroleague και ULEB.

  Ακόμη και με διαφωνίες και ασυμφωνίες κατά καιρούς, πάντα σεβόμουν την ηγεσία και το όραμα των αείμνηστων κ. Στάνκοβιτς και κ. Baumann.

  Είμαι περήφανος που είμαι μακροχρόνιος φίλος του κ. Portela και του κ. Bertomeu και, έχω τιμή για τον προπονητή κ. Van Den Spiegel, επί του παρόντος Πρόεδρος της ULEB.

  Ζούμε σε πολύ σοβαρές και δύσκολες στιγμές: Οι κυβερνήσεις των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών έχουν λάβει αποφάσεις με επίκεντρο τον αποκλεισμό των κοινοτήτων ή τμημάτων αυτών, για την προστασία των ανθρώπων από την Covid. Κάθε εβδομάδα έχουμε περισσότερους παίκτες ή προπονητές ή μέλη κλαμπ που παίρνουν θετικά στις δοκιμές, όλο και περισσότερα παιχνίδια, σε κάθε χώρα ή στους διεθνείς διαγωνισμούς, αναβάλλονται.

  Οι δυσκολίες στο ταξίδι διεθνώς αυξάνουν σοβαρά προβλήματα υγείας για τις ομάδες και τους διαιτητές.

  Σύντομα δεν θα υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες για την αναβολή των παιχνιδιών. Όλο και περισσότερο τα αθλητικά αποτελέσματα θα εξαρτηθούν από το ποιος θα είναι πιο τυχερός, αντιμετωπίζοντας λιγότερη μόλυνση στην ομάδα του, σε σύγκριση με άλλους.

  Για όλους αυτούς τους λόγους, και με μεγάλη ταπεινοφροσύνη, ως παθιασμένος θαυμαστής του παιχνιδιού, θα ήθελα να ζητήσω από τους ηγέτες μας να αφιερώσουν ένα λεπτό, να αφήσουν κατά μέρος τις διαφορετικές απόψεις που τους έχουν χωρίσει στο πρόσφατο παρελθόν και, για το καλό του μπάσκετ και του κόσμου του, καθίστε σε ένα τραπέζι και μην φύγετε μέχρι να βρεθεί μια κοινή λύση.

  Όσο για τώρα, η μόνη λογική επιλογή φαίνεται να είναι η αναστολή της ευρωπαϊκής διοργάνωσης ώστε να επιτρέψει στα εθνικά πρωταθλήματα να ολοκληρώσουν τη σεζόν τους τους επόμενους τέσσερις μήνες, καθώς τα ταξίδια εντός χώρας θα είναι ευκολότερα. Μετά από αυτό, ίσως από τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, όλα τα Διεθνή τουρνουά μπορούν να ολοκληρωθούν ελπιδοφόρα σε περιόδους προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και, ίσως, η COVID θα έχει περιοριστεί ή θα έχει εξαλειφθεί μέχρι τότε.

  Φυσικά, οι τηλεοράσεις και οι χορηγοί θα πρέπει να συμμετάσχουν, αλλά μια κοινή συνένωση που ιδρύθηκε από τους ηγέτες μας σίγουρα θα τους βοηθήσει να ενταχθούν.

  Η υγεία των συμμετεχόντων και η ακεραιότητα του διαγωνισμού είναι οι προτεραιότητες και θα είμαστε ευγνώμονες για πάντα, ως θαυμαστές, στους ηγέτες μας για τις αποφάσεις τους.

  Με πολύ σεβασμό,

  Έττορ Μεσσίνα