Μίντλετον: «Έπρεπε να κερδίσω την Ευρωλίγκα, για αυτό πήγα στον Παναθηναϊκό»

Ένας από τους σπουδαιότερους Αμερικανούς που έχουν αγωνιστεί ποτέ στην Ευρώπη, ο οποίος υπήρξε και πρωταθλητής το 2002 με τον Παναθηναϊκό, ο Ντάριλ Μίντλετον,  βρέθηκε καλεσμένος του Τζο Αρλάουκας και αναφέρθηκε στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς αλλά και στον Δημήτρη Ιτούδη, με τον οποίο συνυπάρχουν στον πάγκο της Τσσκα Μόσχας, από το 2014.

Αναλυτικά όσα είπε: 

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Είναι σκληρός, αλλά εκτός παρκέ είναι νορμάλ. Μπορείς να μιλήσεις μαζί του, να φας μαζί του και να πείτε για την ζωή σας. Κάθε μέρα στη προπόνηση με μισούσαν γιατί ήμουν 35 και κάρφωνα και πάλευα σκληρά. Έπρεπε να κερδίσω την Ευρωλίγκα, γι’ αυτό πήγα στον Παναθηναϊκό και ξέρω ότι εκτίμησε την δουλειά μου.

Θυμάμαι να λέω στον Ιτούδη πως δεν θέλω να έχω ρεπό και πως θέλω να προπονηθώ. Τα ρεπό ήταν σαν τιμωρία για εμάς. Επιστρέφαμε την επόμενη μέρα και τρέχαμε για 40′. Οπότε παρακαλούσα να έχουμε προπόνηση. Δεν ήθελα ποτέ να έχω ρεπό.

Αυτό προσπαθώ να πω στους παίκτες, πώς μπορείτε να είστε κουρασμένοι; Εμείς παίζαμε 40′ σε κάθε ματς 3 φορές την εβδομάδα. Δεν έχουν ιδέα. Σε κάνουν σκληρό όλα αυτά, πνευματικά κυρίως. Τώρα, υπάρχουν και πτήσεις τσάρτερ, που είναι ό,τι καλύτερο για τους παίκτες».

Για τον Δημήτρη Ιτούδη: «Αγαπώ τον Δημήτρη, όταν είχα πρόβλημα, πήγαινα σε αυτόν. Ήταν φίλος μου, τον σεβόμουν. Ήμασταν κοντά. Και χάρηκα όταν ήρθε στην ΤΣΣΚΑ. Πάντα του έλεγα ‘γιατί δεν πας κάπου αλλού να γίνεις head coach;’Είναι πολύ έξυπνος, ξέρει το άθλημα. Έμεινε και τελικά όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Πήρε πολλά πράγματα από τον Ζοτς, είναι σκληρός και αυτός, μπορεί να αλλάξει μέσα σε 1”. Αλλά τον σέβεσαι, μπορείς να μιλήσεις μαζί του εκτός μπάσκετ και οι παίκτες το σέβονται αυτό. Είχα κάποιους προπονητές που δεν μπορούσες να το κάνεις αυτό και δεν ήταν ωραίο».